7 punkter som får deg til å stresse ned

Det er ikke noe å stikke under en stol at vi stresser for mye i dagens samfunn. Angst er en sykdom som regjerer, “flink-pike”-syndromet er de fleste godt kjent med – og vi skal konstant prestere. Man skal ha orden i huset, levere 100% på jobb, og man skal være trente som aldri før. Det er jo ikke rart man stresser? Jeg er selv en av de som blir stresset av den minste ting, og det skal ikke mye til før jeg blir vippet av pinnen. Så jeg har funnet mine personlige måter å stresse ned på, og jeg tenkte å dele noen av disse punktene med dere! 🙂 
 

 

Ta deg et bad.
Jeg elsker å bade, men jeg er av typen som ikke har mer ro i kroppen til å ligge i badekaret i max 5 minutter, før jeg spretter opp igjen. Men jeg får senket skuldrene, fått varmen ordentlig i meg og jeg får slappet av. 

 

Hør på musikk. 
Musikk kan redde dagen min, og for meg er det terapi. Så jeg liker å ta på headset, skru på fullt og bare…. let it flow. 

 

Kom deg ut i frisk luft.
Jeg får senket skuldrene veldig når jeg kommer meg ut på en tur. Tankene får vandre fritt, man får pustet inn frisk luft og man får klarnet hodet. 

 

 

Lese bøker.
På dette punktet er jeg selv alt for dårlig. Jeg klarer ikke å konsentrere meg lengre for fem flate øre, så å lese har blitt en lost case. Men det er noe med det å lese en god bok som senker pulsen og tar tankene vekk fra hverdagens stress. 

 

Skrive lister.
Haha, her kommed ocd’en min frem. Jeg e-l-s-k-e-r  lister, og kan lage lister for hver minste ting. Men om jeg har mye å gjøre en dag/uke, så synes jeg det letter litt på stresset å lage en liste over alt som må gjøres. På den måten har jeg full kontroll på alt jeg må få gjort, samtidig som jeg kan krysse av etterhvert på hvert punkt som er utført. Hilsen listefreaken. 

SAMSUNG CSC


Rydde. 
Her er det kanskje noen som setter et lite spørsmålstegn? Men jeg er ihvertfall slik at mye rot og lite orden gjør meg mer stresset og urolig. Så det å ha det fint og ryddig rundt meg senker pulsen. 


Lag deg et prosjekt/få en hobby.
Jeg liker å jevnlig ha småprosjekter som jeg sysselsetter meg med her hjemme. Det kan være alt i fra å pusse opp et møbel, redekorere gammel pynt, fotografere eller redigere bilder jeg har tatt. Dette er ting jeg interesserer meg for, som gir meg energi og som jeg liker å holde på med – og da slapper jeg dermed også mer av. 

 

 

Hva gjør du når du behøver å stresse ned? 🙂

 

Easy lunch

SAMSUNG CSC

Jeg tror jeg har fått meg en favoritt når det gjelder frokost og lunsj; nemlig vaniljekesam med bær og hjemmelaget granola. Ååå, det er faktisk snop. Og kjenner jeg meg selv rett, så kommer jeg til å spise dette til jeg blir møkk lei, og må lete frem en ny favoritt igjen, haha. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

I dag er planen å bare samle krefter til å nyte været, gå en tur og muligens få jobbet litt mer med all skogen som vi har fått hogget ned. Henrik jobber formiddag denne uken, så da har vi mange timer å kose oss i lag på når han kommer hjem. Så nå skal jeg hoppe i dusjen og få ordnet noe middag til mannebeinet kommer hjem 🙂

Hva gjør dere i dag? 

 

 

 

#mat #lunsj #frokost #hjemmelaget #sunn #sunt #godt #suntoggodt #granola #bær #kost #kosthold #hverdag #matprat #matglede #livsstil #helse 

Bedroom details

SAMSUNG CSC

Disse blomstrene er faktisk kjøpt på eBay, og eg synes de ser så ekte og fine ut. Fargemessig passer de perfekt inn her også, siden de er i duse og milde toner. Just the way i like it! 🙂 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Hva synes dere? 🙂 

 

 

 

#interiør #hus #hjem #husoghjem #interiørglede #soverom #bedroom #diy #dekor #gjørdetselv #dekorasjon #detaljer #pynt #peoner #blomster #kahler #stil #design 

Hjemmelaget granola

SAMSUNG CSC

Åh, dette var så godt. 

Jeg har ikke laget granola før, så det var på tide nå. Jeg synes alt av yoghurter, kesam osv er så kjedelig uten noe tyggemotstand, så det var i hovedsak derfor jeg ville prøve meg på litt “fuglemat”. Resultatet ble overraskende godt, og denne krukken er nesten tom allerede. Så jeg må lage en ny porsjon denne uken, for både meg og Henrik synes dette var digg. 

 

Denne batchen er laget uten tilsatt sukker, så den kan nytes med god samvittighet. Veldig godt i kesam, yoghurt, med melk og som topping på for eksempel smoothies. Perfekt til frokost og mellommåltider, det er jo så lettvint og godt. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg deler gjerne oppskrift om det er interesse for det 🙂 

 

 

 

#mat #matprat #sunn #sunt #godt #suntoggodt #mums #nam #helse #kosthold #matvarer #vaner #hverdag #frokost #lettvint #enkelt #bær #korn #granola #hjemmelaget #hjemmelagetmat #matglede 

Coffee o’clock

SAMSUNG CSC

Good morning. 

Her er det en treg formiddag, med en treg kropp. Det er slitsomt å ha en dagsform som krangler hver eneste dag, og som slår meg ut av den minste ting. Men nå er jeg heldigvis i full gang med utredning, prøver, MR og mer – så det blir spennende å se hva legene kommer frem til. Vi har jobbet veldig mye med tungt skogsarbeid i helgen, som ikke heller bidrar til noe kvikkere form. Det er lite som skal til før jeg blir utslått, og jeg er alt for dårlig til å ta hensyn til kroppen. Den dårlige samvittigheten for å ikke få gjort nok – overstyrer en del. Og det får jeg alltid svi for også, så da blir det en del tid på sofaen og i sengen. 

 

Men on the bright side så har vi helt nydelig vær her om dagen. Knall sol, krisp og frisk luft, fuglekvitter og lyse dager. Og det hjelper mye på humøret. Følelsen av vår er så deilig. Føler jeg nevner det stadig her inne – så som dere skjønner, så gleder jeg meg til sommeren, haha. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nå skal jeg se om jeg får rullet meg ut av sengen og kommet meg ut i finværet litt. Vi har enda en del jobb som gjenstår i forholdt til dette skogsprosjektet vårt, så jeg skal prøve å få gjort litt her mens Henrik er på jobb. Takk og lov for at vi har fått låne en del utstyr av pappa og Johannes – det har forenklet arbeidet enormt mye. Så nå får vi mer sol på sommeren, og det gledes! 

 

Håper dere får en fin start på uken! 🙂 

Vita EOS – nå på salg!

// Reklame – annonselenker for Vakrerom 

 

Juhu, det er ikke bare i januar man kan gjøre gode kupp på salg. Nå er nemlig Vita EOS fjærlampene på tilbud hos Vakrerom, og du sparer nå hele 20%. Men salget varer ikke evig, rabatten er gyldig frem til 28 februar. 

 

Eos-lampene kommer i fem ulike størrelser, og du kan få dem både som gulvlampe, taklampe og bordlamper. Min personlige favoritt er som bordlampe, og den største størrelsen som taklampe. Så lun, myk og elegant. Perfekt i stuen og på soverommet!

hvitt gulvstativ finner du her. 

matt sort gulvstativ finner du her

grå fjærlampe i str m finner du her

hvit fjærlampe i str s finner du her

hvit fjærlampe i str L finner du her. 

 

Du får den ikke bare i ulike størrelser, men også i ulike farger. Du kan velge mellom hvit, grå og brun. Hele tilbudet og sortimentet finner du her.

Og husk å vær ute før 28 februar for å benytte deg av rabattene! 🙂 

 

En uvant look

SAMSUNG CSC

Hva synes dere om midtskillen? 
Jeg vet ikke helt om jeg liker det på meg selv, eller om jeg hater det. Det er en veldig uvant look på meg, så jeg må tygge litt på den. Jeg turte ikke å gå med det da, haha. Så kanskje det er en vanesak? 

Jeg er utrolig dårlig på å utfordre meg selv når det kommer til forandringer. Jeg holder meg til det “trygge”, og jeg våger ikke å gjøre noen drastiske forandringer. Men jeg kjenner jo at det hadde vært forfriskende med noe nytt – men jeg vet ikke hva. 

SAMSUNG CSC

Jeg er heller ikke særlig flink til å ordne meg på håret, så kanskje noen av dere har noen tips om enkle hair tutorials på youtube eller noe? Jeg er en ivrig learner, så kanskje jeg skulle lært meg noen nye triks til dette reiret her! 🙂

 

Midtskill – yey or ney?
 

 

Vår valentinsdag

SAMSUNG CSC

Dette har jeg latt gå i glemmeboken, nemlig vår valentinsdag. Vi hadde en rolig datenight hjemme, hvor vi spiste god mat, drakk litt bobler og så på serie sammen. Så det var igrunn en perfekt kveld, med my all time favorite. Jeg lagde biff, hjemmelagde hvitløksbrød og soppsaus, og det var en fest i magesekken. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Biff er pretty good, men hvitløksbrød? Jeg kunne ha spist det hver eneste dag – flere ganger for dagen. Det er rent snop og det er tidenes snackfood. Åh, nå fikk jeg cravings. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Dette er grunnen til at vi stadig legger på oss også. Vi er i overkant flinke å kose oss, noe som ofte er i form av mat og drikke. Mat er jo så sinnsykt godt, og livet er for kort til å spise “ok” mat. Så da blir det dobbelhake og bilringer da, for vi er alt for lite flink til å trene nok. Meeeen så lenge vi koser oss, så er jo det bra? Haha.

 

Hva gjorde dere på valentinsdagen? 

 

All black

SAMSUNG CSC

Har dere hatt en fin helg? Det har ihvertfall jeg. Fredagen tilbragte jeg med Serina, hvor vi stelte i stand til lørdagens overraskelsefest. Det var nemlig 30års fest på planen, og det var sinnsykt gøy. Vi storkoste oss, noe som resulterte i en sofasøndag i går. Men det vil jeg påstå at det var verdt, haha. 

SAMSUNG CSC

I dag derimot, har jeg en ordentlig blåmandag. Formen og energien er laber, men det har jeg begynt å bli rimelig vant til nå, så jeg har tvunget meg ut på en liten tur i finværet. For første gang på evigheter, har vi knall sol på vestlandet – og det må utnyttes. Det er nesten litt vårstemning nå, og det er så vanvittig deilig. Lysere tider, varmere dager og lettere klær.

La tiden gå foooort. 

Få 20% rabatt på hårprodukter

Annonse – affiliatelenker 

 

Juhu, jeg er så gira over å dele med dere at nå kan dere sikre dere 20% rabatt på hårprodukter hos Kicks. Håret er jo noe av det kjæreste man har (ihvertfall for mange av oss) – og da må man jo behandle det deretter. Hos Kicks får du produkter i alle merker fra a-å, og utvalget er enormt. Du kan velge i alt i fra Sensai, Lee Stafford, Biosilk, John Frieda og uendelig mange andre merker. Jeg starter anbefalingene mine med Batiste tørrshampoo – for jeg elsker disse. De lukter godt, de er en lifesaver i hverdagen, og jeg sverger til tørrshampoo. Jeg hadde sett ut som en fettsleik konstant uten, haha. 

 

– anbefalinger – 

1. tørrshampoo her    2. tørrshampoo her     3. tørrshampoo her        4. tørrshampoo for brunt hår her 

5. biosilk leave-in her          6. stylingpudder her               7. argan hårolje her           8. varmespray her

 

 

 

9. hårspray her                 10. hårkur her                11. hårvoks for menn her            12. saltvannsspray her

 

 

13. volume shampoo her     14. volume balsam her         15. sølvshampoo her        16. volume shampoo her

 

Rabattene varer til 20 februar, så det er lurt å hive seg rundt før alle godsakene er tomt på lager 🙂