FØR OG ETTER – nytt liv til gammel skjenk

Jeg har lenge lett etter den perfekte kommoden til å ha på kjøkkenet. Men alle jeg har likt, har vært for store. Og jeg må jo innrømme at jeg er kresen også da, så jeg er veldig bestemt på hva jeg vil ha. Så jeg har ikke funnet noe jeg har likt, hvor målene også har passet. Så da var det bare å kaste seg rundt og ordne den biffen selv. Så jeg fant en gammel skjenk på finn.no som hadde de riktige målene, og så pusset jeg denne opp. 

 

Heldig som jeg var, så fikk jeg denne kommoden gratis, som har gjort at det har blitt en veldig billig fornyelse for vår del. I tillegg hadde vi maling og kontaktplast fra før av, så det eneste vi faktisk har kjøpt nytt, er en tykk list og håndtak. Så rimeligere blir det jo faktisk ikke. Og da blir det jo enda gøyere! =D 

 

– FØR – 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

– ETTER – 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Og slik ble sluttresultatet. Jeg har fjernet skuffer og skapdører, og sparklet igjen alle hull og alle bruksmerker. I tillegg har jeg byttet håndtak og lagt en fin, bred list nederst, for å gi den et mer herskapelig preg. Bare denne lille detaljen her synes jeg utgjør en stor forskjell. Vi har brukt samme kontaktplast på benkeplaten på denne kommoden, som på kommoden vi har i stuen. Da blir det litt “rød tråd” mellom møblene og interiøret, synes jeg 🙂 

Hva synes du? 🙂

 

 

#diy #gjørdetselv #nyttliv #møbel #oppussing #pusseopp #interiør #interiørglede #kjøkken #design #tips #før #etter #førogetter #hjemmelaget #hobby #moro #glede #mitthjem #hjem #hus #husoghjem #hjemoginteriør #stil 

 

En strålende helg <3

Vi er hjemme fra en kjempefin helg i Notodden hos Stine og Håvard. Vi har spist masse god mat, drukket uante mengder prosecco, spilt masse spill, fnist på oss mageknip, og bare kost oss mye. Vi fikk også servert elgbiff for første gang, som var sinnsykt godt. Vi fikk også endelig hilst på familien til Stine, som jeg har gledet meg lenge til. Jeg fikk en stor og kjempefin orkide av moren til Stine, som jeg ble så rørt av. Så den skal jeg ta godt vare på, for jeg smiler bare jeg ser den <3 

Vi var også veldig uheldige med hjemreisen vår. På grunn av store mengder snøfall, storm og uvær, brukte vi hele 10 timer hjem. På en tur som i teorien tar ca 6 1/2 time. Så det var en nedtur, og vi var vanvittig slitne når vi omsider kom oss helt hjem. Det var vært en del ulykker, kolonnekjøring og stengte veier som gjorde at det ble slik. Men det er vel sånt man må forvente seg på vinterstid. Men neste gang kommer vi til å fly, for å si det sånn. Men det var verdt kjøreturen da, for vi har hatt en fantastisk helg! 

– bildedryss – 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Åh, gjett om min crazy catlady-side kom frem da? Dette er en av de to kattungene de har, og jeg klarte ikke å gi dem fred. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Vi hadde girltime med neglelakk, prosecco og (ekstremt mye) skravling.

SAMSUNG CSC

Jeg har fått høre flere ganger at folk synes vi er veldig like. Personlig ser jeg ikke likheten, men jeg tar det gjerne til meg som et kompliment B-)

SAMSUNG CSC

<3

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Dette måltidet her var helt sykt. Vi dro på en nyåpnet burgersjappe, som overrasket veldig. Vi bestilte en “friendspack” for 4 personer, og fikk servert et hav av mat. Burgere, brus, løkringer, baconskiver, fries, ribs, kyllingvinger og enda mer – for kun 200kr per person. Det er jo helt vilt. Vi rullet ut derfra, stappmette og veldig fornøyde. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

  Vi hadde spillkveld som vi holdt gående langt ut på natten. Sinnsykt gøy, og det kjente vi på formen dagen derpå. Men det var uten tvil verdt det da! 

SAMSUNG CSC

Fine Monica kom også, som var veldig koselig. Gøy å se henne igjen, siden det er så lenge siden sist. 

SAMSUNG CSC

Tusen hjertelig for en strålende helg.
Dere er 10/10, og jeg gleder meg enormt til å komme på besøk flere ganger <3 

 

Livingroom

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg elsker disse duse, lyse og naturlige fargene. Det gir meg en form for ro og avslapping, og jeg elsker det. Jeg tenkte jeg skulle kjøpe enda flere puter nå, i veldig lys rosa eller lilla. Bare for å flette inn litt mer farger, uten å go crazy 🙂

 

 

#interiør #interiørglede #hus #hjem #husoghjem #innrede #innredning #design #stil #stue #pynt #dekor #dekorasjon #blomster #millemoi #puter #minstil #mitthjem #diy #ebay #hjemdesign 

On the road

Hei, og god torsdag. 

Nå har vi pakket kofferten i bilen, satt på en roadtrip-spilleliste på høytalerne og har mentalt forberedt oss til timevis i bilen. For vi skal nemlig Notodden denne helgen, og jeg gleder meg som en liten unge. Vi skal på besøk til Stine og Håvard, og det blir så godt å se dem igjen. Stine er jo min partner in crime av en annen verden, og jeg kan ikke fatte at vi bor så sinnsykt langt unna hverandre? Så dette skal bli tidenes langhelg, og jeg har gledet meg så lenge. Vi hadde jo en fantastisk helg når de var på besøk hos oss i november, så det blir et gledelig gjensyn nå. 

Åh, jeg elsker å se tilbake på denne helgen her. Denne frøkna her er genuint en av de fineste jeg vet om – både på innsiden og utsiden. Hun er en av de få som jeg kan le meg helt skakk med, som jeg kan grine til når ting er vanskelig, som jeg kan facetime med i timevis uten å gå lei – og som jeg kan snakke med om absolutt alt.

 

Sånne personer er unike – og man må ta godt vare på dem <3 

 

Oppskrift; tykke, proteinrike og gode pannekaker

SAMSUNG CSC

Etterspørselen etter oppskrift på disse godsakene her har vært stor, så nå kommer den. Disse er så god, og jeg elsker at de er så tykke og luftige. Så disse anbefaler jeg å prøve, det er den perfekte helgefrokosten/lunsjen 🙂

Denne oppskriften gir ca 10-12 lapper/pannekaker:
* 3 egg
* 3 dl kefir
* ca 2 dl hvetemel
* ca 2 dl sammalt hvete/grovt mel
* 1 scoop ultra vanilje
* 1 ss sukrin (ikke et must)
* 1 ½ ts natron
* litt smør til steking. 
La den svele i ca 20 minutter før du starter stekingen. 

 

Jeg har laget røren uten sukrin/sukker, og syns de blir knallgode uten ekstra søtning. Men det er smak og behag 🙂

SAMSUNG CSC

NYT 🙂 

 

#mat #matprat #matglede #oppskrift #nam #mums #sunnerealternativ #sunt #godt #suntoggodt #hjemmelaget #hjemmelagetmat #frokost #lunsj #helse #kost #kosthold 

 

Amerikanske pannekaker – en sunnere og proteinrik vri

SAMSUNG CSC

Jeg elsker disse tykke, deilige pannekakene her. De er så luftige, lette og gode. Jeg synes at vanlige pannekaker ikke er så veldig godt, og jeg synes det er for “fett” og grisete. Men disse her er en storfavoritt. Disse er en sunnere vri på “vanlige” amerikanske pannekaker, så vi spiser de med god samvittighet. 

 

Jeg prøvde forresten å lage sunt sjokoladepålegg (det er det som ser litt creepy ut på bildet, haha), men den gikk faktisk i bosset. Verken meg eller Henrik synes den var noe særlig god, så da ble den droppet. Men greit å ha prøvd den og fått den ut av systemet i det minste, haha.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Vi pleier alltid å spise de med frukt, syltetøy, kalkunbacon eller sukkerfri sjokoladesaus fra WaldenFarms. Har dere forresten smakt kalkunbacon? Det er faktisk overraskende godt, og vi bruker det mye i matlaging nå. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Åh, dette kunne vi ha spist flere ganger i uken.

Jeg har delt oppskriften på disse før, men kan selvsagt gjøre det igjen, dersom noen vil det 🙂 

 

 

 

 

#mat #matprat #mums #matglede #middag #frokost #pannekaker #lapper #sveler #hjemmelaget #hjemmelagetmat #sunn #sunt #godt #suntoggodt #helse #kosthold #sunnerealternativ #kost 

Er jeg voksen nå?

SAMSUNG CSC

Jeg har (omsider) kjøpt min første moccamaster. Er dette et tegn på at jeg endelig er voksen? Haha, feels like it. Verken jeg eller Henrik drikker kaffe, så nå blir ihvertfall våre kaffedrikkende venner og familiemedlemmer litt glad. Jeg liker kun iskaffe, så for min del har det ikke vært et behov med en kaffemaskin/trakter. Men jeg synes denne var så fin å se på, så da kjøpte jeg den da. Så nå er det bye bye kokekaffe. 

Jeg vet jeg er i overkant materialistisk og visuell av meg, ettersom jeg kjøpte den mest fordi den er fin. Men det er vel i grunn et must i alle hjem med en moccamaster/kaffemaskin, så nå var det på tide at vi også fikk en. Jeg vet også at den kokekaffe’n vi har hatt her hjemme, ikke er så særlig god. Så det blir litt gøyere å få kaffebesøk nå.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Kanskje vi til og med glimter til med å drikke kaffe til hverdags selv? I think not, så det blir nok bare iskaffe her i gården. Jeg klarer helt enkelt ikke å skjønne hva som er så godt med varm kaffe. Jeg synes det lukter dritt med kaffeånde – og det smaker jo helt ærlig ikke noe særlig? B-) 

 

Forresten – er det noen som vil dele en god oppskrift på iskaffe?
Jeg synes det er gøy å kunne variere =D 

 

Bra kveld, bra folk.

SAMSUNG CSC

Hvordan har deres helg vært? 

Jeg for min del har ihvertfall hatt en rimelig bra en. Vi hadde en kveld ute med noen av våre personlige favorittmennesker, hvor vi blant annet var på show med Terje Sporsem. Dette var en relativt god måte å starte kvelden på, for han fikk satt lattermusklene godt i gang, før vi dro videre på middag. Vi spiste på Brasilia i Bergen. Og har dere ikke vært der enda – så må dere ta turen. Det er en grillrestaurant inspirert fra Sør-Brasil – hvor man får kjøtt servert rett fra grillen. Det er buffet, så man velger tilbehør selv – og får servert mange ulike kjøttyper under middagen. Så man kan altså spise til man ikke klarer å gå mer. Heldigvis klarte vi å unngå akkurat den biten der, da B-) 

 

Etter middagen spilte vi shuffleboard en god stund, før vi dro videre på byen. Vi holdt det gående til det stengte, så det er jo et tegn på at det var en vellykket kveld. Jeg hadde det veldig gøy, og jeg gleder meg til flere kvelder med middag, drinker og spill.

Det blir alltid bra med godt selskap, si 😉 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tusen takk for en 10/10 kveld – dere er bra!

Saturdaynight

SAMSUNG CSC

Nå as we speak, er vi i full gang med pynting til kveldens planer. Vi skal nemlig på show med Terje Sporsem, etterfulgt av middag og en bytur. Så det blir med andre ord en helaften med noen av våre favoritter. Så det gleder jeg meg veldig til, og jeg håper at showet blir artig. Vi var på show med han for noen år siden, og da var han ihvertfall veldig vittig, så jeg tror det blir bra i dag også. 

 

Jeg gleder meg også til å spise biff, drikke prosecco og gode drinker, og muligens få danset litt også. Det er lenge siden jeg sist jeg var på byen, så dette blir jo spennende, haha! 

SAMSUNG CSC

Hva skal dere i kveld? 🙂