Freddan

SAMSUNG CSC

Halla og god fredag! Dagen her i dag har hittil gått i husrydding og et koselig besøk av Therese. I morgen blir det fullt hus, så vi brukte litt tid i gårkveld på å ferdigstille alt av småplukk som gjenstod på kjøkkenet og gangen, slik at jeg kan rydde og stelle i stand i dag. Det er så deilig at vi er ferdig med sjauingen nå, og endelig har fått ting på plass igjen. Det har vært lite levelig de to siste ukene, men nå er alt på stell igjen. Det eneste nå, er at jeg har så sykt lyst å male stuen i samme farge som vi nettopp har tatt på kjøkkenet, men det får jeg vente en uke eller to med. NÅ er det en ørliten pause, så får vi ta det igjen!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nå skal det slappes av resten av kvelden. Meg og Henrik har sofadate i kveld, hvor det blir serie og kos. Det trengs etter denne uken. Så nå runder jeg av, jeg er klar for å kose meg med mannebeinet mitt. Seeu!

God helg =D

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

Back on track

SAMSUNG CSC

Nå er det lenge siden jeg har delt måltider her inne, noe som er en lett blanding av lite inspirasjon og elendig kosthold. Men nå denne uken har jeg klart å hente meg litt inn igjen, og det er utrolig deilig. Bedre samvittighet og bedre dagsform. Jeg har også kommet meg ut på tur hver dag siden mandag, så det er jeg fornøyd med. Ikke noe milevis lange greier, men alt er bedre enn ingenting. Det skal så enormt lite til før jeg legger på meg, og siden jeg er knappe 154 cm over bakken, så er det ikke så vanskelig å se det heller.. Så når jeg har dårlige perioder, så merker jeg det veldig godt. 

Jeg har den teite tendensen til å droppe alt av prioriteringer på kosthold og trening når jeg får en dårlig periode, eller ting er travel, so stupid…… Så dette er en dårlig uvane som jeg må prøve å få snudd om. Så nå krysser jeg fingrene for fint bergensvær, slik at gamlemor kan gå mer på fjellet. Det er liksom ikke så fristende i øsregn 😎 
 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
 

Gårsdagens middag, so good! =D 

 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

 

Mine siste DIY-prosjekter.

Er det noe jeg elsker, så er det å dille hjemme. Alt av interiør, hus, hjem, pynting og dekor interesserer meg veldig, og jeg elsker å drive med slikt småplukk. Så nå får dere et bildedryss av mine siste prosjekter – som er speil, kommode, hundeseng og en lampe. Så gøy å fornye gamle ting og sette egen stil og eget preg på det. Gøygøy, dette liker gamlemoren! 

– bildedryss – 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Hva synes dere? =D

 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

Bollefest

SAMSUNG CSC


Det er lite som slår fersk hjemmebakst, og det er enda færre ting som slår nystekte, hjemmelagde skillingsboller. Her snakker vi kaloribombe ut av en annen verden, men det er jo helt utvilsomt verdt det. Disse lagde jeg som et “motivasjonsmåltid” til Henrik og Ole forrige uke, da de jobbet som helter med å legge gulv i første etasjen. Boller slår alltid an, så de var fornøyde ihvertfall – og det var gamlemor sjæl også. Jeg kunne i grunn spist dette hver eneste dag, men jeg tør ikke å tenke på hvordan jeg hadde sett ut i klærne mine av det, haha. Men en gang i blant er innafor, for det er jo så vanvittig godt?! =D 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Oh my, so good. Nå fikk jeg litt cravings igjen.

 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

Hvordan er det egentlig å ha angst og depresjon?

For noen er det helt diffust og uforståelig at “vanlige” mennesker sliter med angst og depresjon, og kan ikke se for seg hvordan dette egentlig er. Så jeg tenkte å la dere få et aldri så lite innblikk med noen “funfacts” om dette temaet, ettersom det berører alt for mange i dagens samfunn. Men jeg må også få sagt at det er stor forskjell på å ha en dårlig periode – og det å faktisk være deprimert. Samme med angsten også. Man kan ikke selvdiagnosere seg selv med det ene og det andre om man har en liten nedtur. Det tror jeg det er en del som gjør, dessverre!

Men tilbake til temaet – det å leve med angst og depresjon. Det er på ingen måte lett, og det er vanskelig å ha så og si noen usynlige sykdommer. Jeg holdt det for meg selv i alt for mange år, uten at noen visste om det. Og derfor var det mange som ikke helt skjønte det eller trodde det, når jeg først valgte å fortelle det – nettopp fordi det ikke virket sånn. Man blir etterhvert en ekspert på å skjule slikt. Nervene, tristheten og panikken blir gjemt under et smil og litt falsk latter, – og til slutt er man en rimelig god skuespiller. Det blir mye lettere å late som at alt er bra, enn det å faktisk skulle prøve å forklare noen hvordan du egentlig har det. For det første er det vanskelig å snakke om, og det er også ikke noe artig å skulle åpne seg opp for folk som ikke forstår eller bryr seg om det. Så da blir det ofte the easy way out, med et falskt smil og “det går fint”. 

Angsten gjør at jeg nesten er konstant nervøs. Klumpen i magen er der nesten hele tiden, og det er enormt slitsomt.  Spesielt de dagene jeg “må” være i sosiale sammenhenger er jeg uvel. Skjelvinger i hendene og nakken er nesten selvskrevne side-effekter, og for å ikke snakke om svimmelhet, svetting og nervøsitet. Så alt jeg skal gjøre blir til en stor prosess. Uansett om det er å gå å hente posten, ta en kjøretur eller bare å dra på butikken. Så det sier seg vel selv at hverdagene kan bli veldig tune i perioder. Jeg føler jeg må planlegge og tilrettelegge alt jeg skal, og om ikke ting går helt etter planen, så får jeg lett noia. Da blir gamlemor vippet av pinnen, haha. Men dere skjønner tegningen? Det er en fulltidsjobb til tider.

SAMSUNG CSC

 

I tillegg ligger følelsen av å aldri være god nok å gnager daglig. At jeg stadig må overraske, imponere og gjøre litt “ekstra” for venner, familie, Henrik osv – for å være bra nok. For å strekke til til mine egne forventninger og for å sørge for at folk syns jeg er ok. Det er vanskelig å kjenne på at man ikke god nok, og det tærer mye på både energi og selvtillit. Man føler seg så liten, ussel og malplassert. 

 

Til tider treffer alt dette meg ganske hardt. I noen tilfeller dukker det også opp panikkanfall, som resulterer i hyperventilering, pusteproblemer, oppkast og utmattelse. Når disse godsakene inntreffer, tar det som regel noen dager for å lade opp batteriene og komme meg opp igjen. Både angsten og depresjonen tar så vanvittig av energien og overskuddet mitt, for både kropp og hode jobber i høygir nesten hele tiden. Så når jeg først klarer å senke skuldrene, da kollapser jeg og må ha noen dager hjemme i fred og ro. Så etter for eksempel en helg med sosialisering – da må jeg ha noen dager for meg selv hjemme i etterkant. Det blir fort for mye, og da sier kroppen kraftig i fra. Så heldigvis for at jeg nå jobber hjemmefra, og har muligheten til å tilpasse det meste etter egen helse, egne behov og egne ønsker. Det har hjulpet meg enormt mye! 

 

Jeg overanalyserer alt, og forbereder meg stadig på det verste. Dette påvirker selvsagt søvnen helt enormt, og jeg har nå hatt søvnproblemer så lenge jeg kan huske. Per dags dato har jeg flere typer sovemedisiner som jeg varierer mellom, men effekten er ikke alltid på topp. Men når den først virker og jeg kommer i dyp søvn, så har jeg mareritt. Det siste året har jeg hver eneste gang jeg har sovet godt, hatt mareritt. Syke, detaljerte mareritt om relevante hverdagssituasjoner, kjentsfolk etc – og jeg er alltid svett og sliten når jeg våkner. Så det er litt kjipt at hodet faktisk ikke slår seg av når jeg sover en gang. Men man kan jo ikke få i pose og sekk, si! 
 

SAMSUNG CSC

 

Jeg kunne skrevet uendelig mye mer, men dette ga dere nok et ørlite innblikk av realiteten. Dette er en brøkdel av følgene av søvnproblemer, angst og depresjon – og det preger en person mye mer enn hva mange tror. Men ting kan alltids bli bedre, og det er viktig å huske på at det er kun man selv som kan ta grep for egen hverdag. For meg har det lettet med å våge å være litt mer åpen om det, og ikke minst det å bygge meg opp til å bli selvstendig næringsdrivende. Jeg har aldri følt meg så ussel og ubrukelig som da jeg var langtidssykemeldt, så det at jeg faktisk nå kan jobbe hjemmefra og bygge min egen business til tross for mine utfordringer i hverdagen, betyr veldig mye for meg. Det har hjulpet mye på selvfølelsen, selvbildet og livsgnisten min, og jeg er så glad for at jeg turte å stupe i det. 

Jeg har enda en lang vei igjen, men ting er heldigvis bedre nå enn hva det var for noen år siden. Enormt mye personlig jobbing, utfordringer, behandlinger og legebesøk ligger bak det, men det har vært verdt det i lengden. Men ihvertfall, ikke vær ignorant og uforstående for folk som du vet sliter. Prøv å lytte, vise forståelse og interesse – for dette betyr så enormt mye for den som har det tøft. Ikke vær den som ber noen om å skjerpe seg og ta seg sammen – for dette er ikke et valg. Ikke fortell noen at de ikke burde klage og være deprimert, for det har de ikke grunn til. Ikke fortell noen at de har det fint og flott – når du faktisk ikke vet. Ta vare på dem, spør dem oppriktig om hvordan det går – og vis at du bryr det. Da utgjør du mye mer enn du tror 🙂 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

Helgen som var

Nå er vi hjemme igjen etter en finfin helg på Sotra. Vi har vært på besøk hos hos søsteren til Henrik, og vi har kost oss mye. For et hus de har – det er så sinnsykt fint. Huset er helt nytt, og det er så gjennomført og vanvittig godt planlangt. Så dette er et palass hvor man virkelig trives. Vi har kost oss mye med avslapping, spill og vin, god mat og godt selskap. I tillegg tok vi oss en lunsjdate og litt shopping på formiddag i går, så vi har kost oss mye, med andre ord. I tillegg samlet hele familien seg i gårkveld hvor det var nachos, vin og spill på planen, og vi satt oppe til langt på natt og hadde det artig. Politisk ukorrekt er et spill som anbefales om du har en smule mørk humor. Vi fikk ihvertfall trimmet lattermusklene en del, for å si det sånn! 🙂

 

– bildedryss fra helgen – 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tusen takk for en fin helg <3 

 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

Fridayyy

Etter en hektisk, små-kaotisk og variert uke, er det nå veldig deilig med helg. Ikke at det har så mye å si for min del som jobber hjemmefra, men denne helgen drar vi på overnattingsbesøk hos søsteren til Henrik. Det blir veldig koselig, og nå er det alt for lenge siden vi har sett dem. I tillegg blir det litt godt å komme seg vekk hjemmefra, for helt siden forrige torsdag har det vært helt bomba her 😎 Men nå begynner vi å nærme oss ferdig, og det er veldig deilig. Foreløpig ser det utrolig fint ut, og jeg gleder meg sånn til å få møbler, pynt og dekor på plass. Wii, dette er sånn jeg elsker. Å dille rundt hjemme, pynte og få det fint. 

 

SAMSUNG CSC

Og så deilig at det er litt lysere tider ute nå. Det gjør noe med humøret og energien, uten tvil. Så nå kan våren komme for fullt, slik at vi kan etterhvert begynne på alle ute-prosjektene våres også. Haha, neverending story …….. Men det er jo koselig da. Og ikke minst gøy å se forandringene som skjer underveis. Men nå begynner jeg å få det så smått litt travelt, så nå skal baggen pakkes og vi må hive oss avgårde! 

 

Håper dere får en fin helg 🙂 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

Wine, dine og standup

På torsdag i forrige uke hadde meg og Astrid en etterlengtet kosedate igjen. Det er lenge siden sist nå, så det var veldig koselig. Denne gangen ble det drinker, sushi og standup-show. Så moro det er med standup. Jeg skjønner ikke at jeg ikke har vært på standup-dagene i byen før, når det er så ofte som det faktisk er. Vi var heldige som fikk se både Trine Lise Olsen og Rasmus Wold, pluss noen andre som jeg ikke vet hvem er. Så moro, og dette gleder meg til å gjøre flere ganger! 
 

– bildedryss – 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tusen takk for en finfin kveld, snupp! Jeg gleder meg til neste gang <3

 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

Nå skal kjøkkenet bli nytt!

Vi har fått gjort en del i huset i det siste, og gangen har endelig fått en ny, knallfin tapet. Grunnen til at jeg ikke har vist dere den nye gangen enda, er fordi vi mangler enda gulv og noen små finisher. Og dette blir ikke gjort før veggene på kjøkkenet er tatt, samt selve kjøkkenet. Så nå as we speak er jeg endelig i gang med demontering av kjøkkenskapene. Jeg ville egentlig at et firma skulle få ta seg av det å pusse opp kjøkkenet, men det var jo helt sviiiiimlende dyrt. Så nå skal gamlemor gjøre det sjæl, hehhee. Men med god hjelp da. Marthe kommer i helgen og skal hjelpe meg, så da går det jo heldigvis dobbelt så fort. Så jeg krysser fingrene for at resultatet blir vellykket og at det faktisk blir verdt det. 
 

Så i dag har meg og Henrik vært og pratet med en profesjonell, som har funnet alt av utstyr som vi trenger, samt hjulpet oss med maling og slikt. Jeg gleder meg enormt til å bli ferdig med demontering, pussing og vasking nå – for å endelig starte med grunning og maling. Gjett om jeg gleder meg til et lyst og fint kjøkken? Små gleder for små barn. Juhuuu!!
 

J


 

Slik ser kjøkkenet ut i dag. Jeg liker det ikke, hehhee. Jeg syns ihvertfall at gulfargen på veggene og belegget på gulvet er GRUSOMT, og jeg gleder meg som en unge til å legge nytt gulv og få nye farger i hus. Nå begynner det å bli mer og mer vår stil her omkring, og det er veldig koselig. I tillegg har vi snille venner og familiemedlemmer som har tilbydd seg å hjelpe oss, og det hjelper jo veldig på. Jeg gleder meg sånn til å få kjøkkenet ferdig, for dette er i mine øyner det viktigste rommet! Jeg gleder meg til å vise dere masse bilder når vi er helt ferdige 🙂 

Wish us luck!

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning 

 

Tapas for alle penga

Ettersom helgens opprinnelige planer ble lagt i grus, endte vi opp med å kjøre tapas,- og spillkveld ute hos Johannes. Det er jo ingen hemmelighet at vi er glad i mat, så hva er da egentlig bedre enn tapas? Oh my, so good. Spill, vin, god mat og godt selskap er noe av det koseligste som fins, og jeg elsker å samles sånn her. Det ble langt på natt og en slapp søndag dagen derpå, men det var veldig verdt det 🙂 

– bildedryss – 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Aah, så godt! 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning