Når ting er dritt

…. en sånn periode er det nå. Og den har vart så vanvittig lenge. Alt jeg skal og alt jeg gjør, blir et tiltak. Jeg kan bruke opp til en hel dag på å bare gjøre noen små husarbeid-oppgaver. Fordi jeg orker ikke. Jeg orker ingenting, jeg gidder ingenting og jeg ser ikke vitsen med ting. Likegyldig og lei, rett og slett. Søvnen har for det meste vært ikke-eksisterende, og det preger både hode, kropp og humør enormt mye. Litt mer sliten for hver dag som går, så nå føles det ut som om at jeg er på vei til å bli helt sprø. 

Tom og mutt innvendig. Og så maktesløs og treg. I disse periodene er jeg nesten som en zombie, som isolerer meg og holder meg mest mulig hjemme. Og så tar jeg på meg et smil og den lille fasaden min om jeg må ut av huset en tur. Alt jeg skal gjøre kreves så mye energi og så mye krefter. Etter en tur for å hente posten, må jeg ligge på sofaen. Etter en tur på butikken må jeg ha en hvil. Etter et møte må jeg legge meg nedpå. Dere skjønner? Jeg har ingenting å gå på om dagene, for både angsten og depresjonen jobber så vanvittig mot meg nå. Det er ingenting “spesielt” som har skjedd – men det er bare slik det er med mentalhelse, angst, depresjon og alle følgene av det. Opp og ned – hele tiden.. 

Jeg har begynt på en ny form for behandling nå, ettersom jeg har blitt henvist til et annet behandlingssenter. Så nå er jeg i gang, og det var en veldig tung start. For det første så klarer jeg ikke å konsentrere meg om noe som helst, for hjernen min jobber og jobber hele tiden. For det andre så blir det veldig personlig, noe som jeg syns er ubehagelig. Så etter første runde i programmet, var jeg helt ødelagt i noen dager. Totalt utslitt og tappet for energi. Men dette håper (og tror) jeg blir bedre etterhvert. Foreløpig har programmet truffet rimelig bra, og det er egentlig en lettelse å vite at dette treffer så mange. Misforstå meg rett – jeg mener bare i den forstand at det ikke er jeg som er helt sprø. For av og til føles det slik, hehhee. 

Psykiske lidelser som nettopp for eksempel angst og depresjon er veldig tabubelagt, noe som jeg syns er helt uforståelig, med tanke på hvor vanvittig mange vi er i bare Norge som sliter med dette. Så utrolig mange “vanlige” folk som man overhode ikke skulle trodd – sliter med dette. Press, prestasjoner, selvbilde, selvtillit og forventninger tar knekken på folk – og virkelig mange flere enn vi skulle trodd. Jeg har fått høre så uendelig mange ganger av folk jeg kjenner GODT som sier “jeg har aldri trodd at du har slitt med noe av dette” fordi jeg er jo så quote “blid, positiv og utadvendt”. Men det er det som er tingen. Det har opp gjennom årene blitt en fasade. En maske som jeg tar på meg når jeg går ut av huset og ut blant folk. For det er det letteste. Å bare late som ingenting. Og jeg kan garantere at du sikkert har mer enn 1 i din krets som sliter med angst og/eller depresjon, uten at du vet det. 

 

Heldigvis er det ikke slik hele tiden. Nå er det bare å vente på at det skal lysne litt og at ting går litt oppover igjen. Det er jo snart jul og jeg har mye å være takknemlig for. Og det er jeg også, for all del. Men det negative har i en stor grad en evne til å ta over det positive. Og det er dette jeg jobber med og det er en del av behandlingen min – å kunne takle det litt bedre. Å kunne leve med angsten og depresjonen, og kunne klare å kontrollere det til en viss grad. For det er ingen garantier for at jeg noensinne blir kvitt det – men å bare ha litt mer kontroll. Det hadde utgjort en enorm forskjell. Nerver i høyspenn hele døgnet er ikke bare bare ass, heheh!

 

Jeg gleder meg til den dagen når jeg har blitt mye tryggere på meg selv, til den dagen jeg liker meg selv litt bedre, og til den dagen jeg ikke er ille nervøs av å gå ut av huset. Til den dagen jeg føler meg normal, opplagt, oppriktig glad og levende 🙂 Det blir good times, det! 🙂

 

Kan du relatere deg til noe av dette? 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

 

 

#mental #mentalhelse #helse #psyk #psykiskhelse #psykisk #dps #behandling #tabu #personlig #hverdag #angst #depresjon #panikkangst #panikk #sosialangst #kognitiv #kognitivbehandling #åpen #ærlig #åpenhet #ærlighet 

Storhandel

…. MEAT EDITION….

Jeg fortalte jo forrige uke at jeg hadde vært og handlet mat for å fylle opp kjøleskap og fryseboks igjen, så jeg tenkte jeg kunne vise hvilke produkter jeg faktisk kjøpte. Det er ikke så mange goder man får som bønder i Norge, men dette er i det minste en av dem. Og nei, jeg er ikke bonde, men pappa er – for de som skulle lure på det 😎  Vi fikk fylt opp med blant annet masse biff, kjøttdeig, bacon, koteletter osv. Så digg, og nå har vi så masse god mat i lang, lang tid fremover. Så det eneste vi trenger å handle på butikken de neste ukene er bare tilbehør som melk og brød, og tilbehør til middager 🙂 woho. 
 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Åh, så mye godt. Så nå er det bare til å starte middagsplanleggingen. 
Har du noen tips? 🙂 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

 

 

 

#mat #matprat #matglede #protein #proteiner #mathandel #storhandel #kjøtt #middag #middagsinspo #oppskrift #tips #gilde #bonde #bønder 
 

Rolig mandag

SAMSUNG CSC

Det har vært en travel helg, hvor jeg blant annet har solgt produktene mine på julemesse både lørdagen og søndagen. Så i går kveld kjente jeg at formen var laber og jeg var veldig sliten, så i dag har jeg tatt meg en aldri så liten kosedag hjemme. Og det trengtes. Joggebukse, tøfler og no makeup er egentlig dagen kort oppsummert, og det har vært deilig.

Jeg har begynt å pynte til jul, og jeg elsker å se på all julebelysningen rundt om i huset nå. Jeg elsker julen og kjenner jeg meg selv rett, så kommer sikkert juletreet opp om noen dager også, hehehe. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Deilig å bruke dagen på å lade batteriene litt. I morgen har jeg nemlig en litt mer effektiv dag fremfor meg, så det var godt å spare litt på kruttet i dag. Fikk også så sykt cravings på noe godt, så da ble det kakao med krem og karamell. So good. Nå kan julen egentlig bare komme, for jeg er klar som et egg. 

Noen andre som har begynt å pynte til jul? 🙂 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning. 

 

 

#kos #mandag #sjef #egensjef #livsstil #fri #dayoff #kakao #krem #kos #jul #julepynt #julestemning #interiør #mat #matglede #matkos #kos #hverdagskos #hverdagsglede #interiør #hus #hjem #hverdag #nam #godt #selvstendignæringdrivende #frihet #tid 

 

Oppskrift: brente mandler

SAMSUNG CSC

Ingredienser: 
300 gram mandler
5 dl melis 
1 1/2 dl vann 
50 gram meierismør 

 

* Bland mandler, melis og vann i en kjele. Jeg anbefaler å bruke en vid kjele, for å få vannet til å fordampe fortere. 
* Rør sammen og la det koke på svak varme helt til vannet har fordampet. Rør jevnt og trutt. 
* Øk temperaturen og rør til sukkeret har smeltet, har en gylden farge og har festet seg godt til mandlene. 
* Avkjøl mandlene og rør deretter inn smøret. Smøret gir mandlene ekstra god smak, men det kan sløyfes om ønskelig. 
* Når smøret er rørt inn i mandlene, spre mandlene utover et plate med bakepapir. 
* Del opp mandlene raskt fra hverandre mens dem enda er varme. 
* Oppbevares på en tørr plass, helst en boks med tett lokk. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

En perfekt tilleggsgave til noen du er glad i? 


Åh, disse ble så gode. Dette er snop som man kan spise uendelig av. Jeg tok dem av pannen litt for tidlig, for det var en del sukker som ikke hadde smeltet helt, men det hadde i grunn ikke så mye å si for smaken sin del. Dødsgode, og jeg kommer nok til å lage mer av disse før jul 🙂 

NYT 🙂 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning. 

 

#matprat #baking #bake #hjemmebakt #hjemmebaket #bakeglede #matglede #jul #julegodt #julegodter #julegodteri #snop #candy #godt #inspirasjon #inspo #oppskrift #tips #bakeinspo #bakeinspirasjon #nam #hjemmelaget 


 

So good

SAMSUNG CSC

Er det noe meg og Henrik er glad i, så er det biff. Kjøtt generelt igrunn, kanskje ikke en overraskelse? I helgen spiste vi opp det siste vi hadde igjen av biff, og det var så godt. Denne gangen ble det biff, hjemmelaget fløtepoteter og sopp/bacon saus – so good.  Vi kjørte en skikkelig kosekveld med god mat og drikke, serier og kos. Det trengtes. Kjærestekos – kun oss to. Full avslapping hjemme, i fred og ro. 

Siden vi spiste opp siste rest i helgen, og at det hadde begynt å minke på mat i heimen generelt, så  gikk jeg til innkjøp for påfyll med mat og kjøtt til fryseren, og kom hjem med blant annet 9 kg biff. Nå høres jeg kanskje helt gal ut, men det er store stykker, så det er ikke så sinnsykt mye som det kanskje hørtes ut som 😎 I tillegg fikk vi fylt på med kjøttdeig, bacon, koteletter og annen middagsmat, så vi kommer absolutt ikke til å lide på matfronten i tiden fremover. Så glad i mat da 😉

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Ah, så godt altså. Vi vet å kose oss, det er det ingen tvil om. Og det er heller ikke et mysterium om hvorfor jeg har gått så mye opp i vekt heller, hehehe. Så nå må vi komme oss tilbake der vi var før – nemlig å spise godt, men sunt. Så del gjerne litt middagstips og forslag – jeg blir glad for alt. 

Tips til gode, sunne middager? 🙂 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning. 

 

#mat #biff #matglede #matprat #protein #proteiner #mums #kost #kosthold #nam #kjøtt #middag #helg #kjæreste #kjærester #samliv #kos #champagne #vin #kos #koselig #helse #vekt #hverdag

 

Oppskrift: fløtekarameller

SAMSUNG CSC

 

Her kommer oppskriften og fremgangsmåten på fløtekaramellene som jeg laget forrige uke. Enkle å lage, men det tar litt tid og man må være tålmodig. Men de er sykt god på smak, og jeg kommer nok til å lage enda mer før jul, for disse røk fort! Jeg brukte en oppskrift som jeg har funnet på nett for en stund siden, og er veldig fornøyd med den. 

Ingredienser: 
2 dl kremfløte
2 dl lys sirup 
2 dl sukker 
2 ss meierismør 

* Begynn med å blande fløte, sirup og sukker i en kjele. Anbefaler å bruke en vid kjele, for da fordamper det fortere og går raskere å lage karamellene. Kok opp og pass på å røre godt og jevnlig underveis. 

* Karamellene er ferdige når røren når en temperatur på mellom 118-120 grader. Om du ikke har et steketermometer, så kan du ta noe som heter “dråpeprøven”. Det er nemlig å helle en liten dråpe med røren i et glass med kaldt vann. Om røren stivner med en gang og kan formes til en kule. 

* Når temperaturen har bikket 118-120 grader / eller dråpetesten er bestått, så tilsetter du smøret og blander det godt inn i røren. Deretter heller du røren i en form som er penslet med litt olje eller smør. 

* Når røren har satt seg og begynt å stivne, skjær den opp i ruter/ønsket størrelse.
Pass på at du skjærer den opp før den stivner helt. 

* Når den er stivnet, så er den klar til å deles opp og pakkes inn i cellofan 🙂
Superdigg julegodteri og i tillegg er det en finfin gave til noen du er glad i. 

OBS – røren vil ikke stivne ordentlig om den ikke oppnår minst 118-120 grader / består dråpetesten, så vær tålmodig 🙂
 

SAMSUNG CSC

Slik ser det ut under oppkok. Når fargen blir mørkere og mer gylden, nærmer den seg ferdig. 


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Og slik ble mitt resultat. Utrolig gode og man kan jo spise seg helt ødelagt på dem.
Det er vanskelig å kun ta en bit, for å si det sånn 🙂

NYT! 
 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning. 

 

 

#oppskrift #tips #snop #snacks #julegodt #julegodter #karamell #fløtekarameller #karameller #digg #godis #inspo #inspirasjon #matprat #matglede #bake #baking #hjemmelaget #hjemmebaket #hjemmebakt #nam #mums #matlaging #kokkelering #jul #julestemning #kos #julekos #gave #gaver #tips #gavetips 

Julegodteri

Det er noen år siden sist jeg gadd å bake noe spesielt til jul, så i år fikk jeg er bakekick uten like. Så jeg bestemte meg for å prøve meg på noe som jeg ikke har laget før, nemlig fløtekarameller og brente mandler. Begge delene var overraskende enkle å lage, men det tar tid og man må være tålmodig. Ikke helt min sterkeste side, men resultatene ble rimelig bra. Jeg blir veldig fort lei av julekaker, pepperkaker og slikt, men karameller og brente mandler tror jeg at jeg kunne spist flere kilo av, før jeg i det hele tatt hadde begynt å bli så smått lei. Så jeg tror jeg kommer til å lage enda mer før jul, det er jo SÅ godt?!
 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Dette skal forresten også selges på julemessen i Skuteviken i Bergen, søndag 4 Desember, så om du bor i nærheten – da må du ta turen innom. Mye fint og godt av utvalg av mye forskjellige saker og ting. Men anyways, se så godt?
Om noen ønsker oppskrifter og utførelse, så skrik ut 🙂 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning. 

 

 

#tips #jul #julesnop #godteri #hjemmelaget #julestemning #julegodt #julegodter #julegodteri #nam #mums #candy #tradisjon #oppskrift #godt #enkelt #kjøkken #kokkelering 
 

Sundays

SAMSUNG CSC
 

Det har vært noen travle dager i det siste, og i tillegg har ikke formen vært på topp. Så det å blogge har ikke blitt særlig prioritert de siste dagene. I går stod vi på julemesse her i min lokale bygd, så hele dagen gikk egentlig i ett sett. Men nå er det noen litt roligere dager fremover, så jeg skal prøve å få samlet litt energi, tanker og ikke minst blogginnlegg 😉 

Helgene er for ekstra gode frokoster, og da lager jeg som oftest enten vanlige proteinvafler, eller belgiske proteinvafler. Og denne gangen ble det av den belgiske typen. So good, og det er så enkelt å lage. Henrik har vært sykemeldt hele uken på grunn av kraftig prolaps i nakken og i ryggen, så da vil jeg skjemme han litt ekstra bort. Det er fælt å se at han har det så vondt, og at det er så lite som hjelper. Så her er det rolige dager som teller, – med mye tålmodighet. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Her har vi en rolig søndag på agendaen i hvert fall, og det eneste vi har på planen er å dra på et lite besøk til bestefar som hadde bursdag i går. Verdens fineste, snilleste og sprekeste bestefar. Han ble 78 år, og han gikk Galdhøpiggen med oss i sommer. DET er sykt det. Håper jeg er like sprek og kvikk når jeg blir eldre. En av de fineste mennene jeg vet om! 

 

Hva skal dere i dag? 🙂 

 

 

#tips #mat #matprat #matglede #mums #vaffel #vafler #protein #proteinvaffel #proteinvafler #sunt #godt #sunn #inspo #inspirasjon #matinspo #mattips #matinspirasjon #frokost #søndag #hverdag #helg #helgekos #kjæreste #samliv #par #hverdagsglede #hverdagsglimt #sunnerealternativ #godt #kosthold 
 

Sushicravings

 

SAMSUNG CSC

Sushi er noe jeg jevnlig får ekstremt cravings på. Så i helgen fikk jeg med meg Henrik på Sumo, til tross for at han ikke er kjempe fan av asiatisk mat. Men han bestilte en sinnsykt god kremet scampisuppe, så han ble veldig fornøyd. Jeg derimot bestilte det samme som jeg alltid gjør. And i love it. Det er fest i magesekken hver eneste gang jeg spiser sushi, jeg syns det er så vanvittig godt. 
 

I tillegg har de spennende og gode drinker som de som regel ikke har så mange andre plasser, så dette er en veldig koselig plass å sitte. Jeg bestilte blant annet et glass med prosecco, for det er jo alltid en vinner. I tillegg prøvde jeg en ny drink som heter “Purple Rain”, som er en prosecco-basert drink. Og den var sykt god. Så den anbefaler jeg å prøve når dere er på Sumo. For øvrig så er “Very Berry” utrolig god også – mums. 
 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ah, så godt. Nå fikk jeg cravings igjen, nå som jeg ser bildene.
Har dere noen andre gode sushisteder i Hordaland å tipse om? 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning. 

 

 

#mat #matglede #matprat #inspo #inspirasjon #sumo #restaurant #middag #date #kos #kjæreste #samliv #hverdag #sushi #godt #nam #hverdag 

 

Supersmud

 

SAMSUNG CSC

På fredag var vi på Dagfinn Lyngbø sitt nye show, “Supersmud”, sammen med familien til Henrik. Det var veldig kjekt, og jeg koste meg veldig mye. Jeg må dessverre si at jeg ikke syns showet var like bra som jeg hadde forventet, ettersom jeg har likt de forrige showene hans veldig godt. Men misforstå meg rett – det var bra. Jeg gikk inn med kanskje litt for høye forventninger. Men vi hadde det veldig gøy, og det var utrolig kjekt å samles sånn her med familien til Henrik. 

 

Etter showet dro vi ut og spiste og ble sittende i noen timer å bare prate og kose oss, før vi dro bort på hotellet og satt i loungen der ut over natten. Ekstra gøy når det var shuffleboard der også. Både meg og Henrik koste oss mye, noe jeg fikk kjenne ekstra godt dagen etterpå. Vi våknet jo allerede i 08-tiden, så det ble noen seige timer på formiddagen. Men det var verdt det, det vil jeg tørre å påstå 🙂 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tusen takk for en kjempefin kveld – det må gjentas <3 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse – Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning. 

 

 

#show #middag #restaurant #familie #venner #hverdag #kos #moro #fest #helg #fredag #champagne #prosecco #showkveld #gøy #hotell #fvennskap