Tacotallerken

SAMSUNG CSC

Lei av den tradisjonelle tacoen i lefser eller i skjell? Her har vi byttet skjellene, lefsene og tortillachipsen ut med større mengde kjøtt og grønt, og det var helt ærlig minst like godt som “normal” taco. Og taco er jo akkurat sånn som vi liker det, enkelt, kjapt og veldig godt! 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
 

Perfekt for de late, de kresne eller de som bare har lyst på noe godt. 
Nyt lørdagen <3 

 

Ikke helt som planlagt.

Det ble ikke noe av gårsdagens planer, nemlig ut og spise og deretter videre på event med Borhild Bø. Dette er fordi både meg, mamma og søsteren min har vært sløve og tatt feil dag, – og eventet ikke er før neste uke. Så sånn kan det gå, det ligger vel i familien….? 
Jeg hadde alarm på tidlig i dag, for å få unnagjort pakking, husrydding og andre nødvendigheter, før vi skulle videre til byen. Vi oppdaget ikke at vi hadde tatt feil, før jeg hadde møtt mamma og vi omtrent var på vei til byen. 

Men vi reddet dagen godt inn igjen, og endte heller opp med å dra ut og spise lunsj, etterfulgt av shopping. Det er jo en rimelig grei torsdag det også, så jeg skal ikke klage. 

 

 

Nå derimot har vi landet i Oslo for flere timer siden, og har sjekket inn på hotellet vårt. Nå skal meg og min bedre halvdel ut og traske litt in the city. 

God helg, søte lesere <3 

 

Spennende torsdag

Nå er jeg på farten, på vei ut døren. Jeg skal ut og spise middag med mamma, søsteren min og to av tantene mine, før vi skal videre på et event med Borghild Bø. Hun er blant annet en forfatter og psykolog, og skal i dette eventet formidle enkle, praktiske grep for å håndtere stress og utfordringer, og gi slipp på begrensende antakelser. Hun har ekspertise innen stressmestring og oppmerksomt nærvær (mindfulness), og skal gjennom denne kvelden lede oss som publikum gjennom en dynamisk, engasjerende og oppløftende opplevelse ? med den hensikt å bringe frem mer ro, nærvær, flyt og inspirert handling.

Så dette blir spennende, og jeg har troen. 

Nå må jeg løpe. 


God torsdag, dere <3 

Det å være deprimert

…. er overhode ikke det som noen liker å kalle for “en fase”. Alle går gjennom perioder der man er mer trist enn vanlig, men man er ikke deprimert av den grunn. Man er ikke deprimert med en gang man er trist. Når man er deprimert, er det så uendelig mange flere faktorer enn det å “bare være trist” som kommer på banen. For min del tok det lang tid før jeg skjønte at jeg var deprimert, og ikke bare… lei. Og det tok enda lengre tid (nå snakker vi om flere år), før jeg turte å fortelle det til noen, og valgte å oppsøke lege angående dette. I de verste periodene svikter både hukommelse, konsentrasjon, følelser og tanker helt, og jeg er egentlig bare en levende zombie. Det som var gøy før, det er rett og slett ikke gøy lenger. Jeg syns det er lettere å isolere meg selv hjemme, enn å skulle møte realiteten og hverdagen utenfor huset. 
 

Og det å konstant føle meg ubrukelig, lite verdt og mer som et problem enn noe bra, er forferdelig slitsomt. Jeg føler hele tiden at jeg må strekke meg langt og hele tiden gjøre “det lille ekstra” for de rundt meg. Og det kan være hva som helst, som å overraske noen med gaver helt uten grunn, stå på kjøkkenet og bake i timevis for å gi bakeverket til noen andre (som overhode ikke har spurt om det), å lage surprisebesøk, å kjøpe ting, lage ting og hjelpe andre, – for at jeg skal føle at jeg gjør noe bra. For at folk skal like meg eller sette pris på meg. Og jeg vet jo innerst inne at dette ikke er nødvendig, men disse følelsene henger så hardt i meg, og jeg føler jeg konstant må “imponere” eller overraske folk. Og dette presset som jeg legger på meg selv, forsterker stadig disse følelsene og tankene om at jeg ikke er god nok. Jeg har ikke prestert bra nok, og jeg er ikke like mye verdt som de andre rundt meg.

 

Jeg grubler, analyserer og tenker på alt som virkelig kan grubles på, og hjernen min jobber i høygir hele døgnet. Jeg går konstant og forbereder meg på 1000 ulike scenarioer som kan skje. Som kan skje, men som mest sannsynlig ikke kommer til å skje. Og det vet jeg. Men jeg må være klar, bare sånn i tilfelle. Og dette gjør at jeg omtrent konstant er nervøs, spent i musklene og i kroppen, og engstelig. Jeg er min verste fiende, og det er så slitsomt. Det går ikke an å bare “slutte å tenke på det”, for det har vært slik så lenge at det føles som alt dette er …. meg. Det er en del av meg, og det er en ting som jeg må jobbe lenge med for å kunne klare å kvitte meg med. Og kanskje jeg aldri kommer til å klare å bli kvitt dette, men ihvertfall håndtere det bedre. Få kontrollen tilbake og like meg selv litt bedre. Bare det hadde hjulpet mye. 

 

For selvbilde er en viktig ting, og man skal kunne trives med seg selv. Og det gjør jeg ikke, uheldigvis. Jeg får stadig kjeft av Henrik for om hvordan jeg snakker om meg selv. Jeg tuller mye om meg selv, men han av alle vet at det jeg “tuller” med, er min oppriktige mening. Jeg liker ikke meg selv, og det gjør det vanskelig for meg å forstå hvorfor noen andre gjør det, når jeg ikke gjør det selv. Jeg går med konstant dårlig samvittighet for de rundt meg, og er redd for å være til bry. Jeg har spesielt dårlig samvittighet ovenfor Henrik, for jeg unner han alt. En fin, fantastisk kjæreste som gir han alt han fortjener, – og ikke… meg? 

 

Hodet og hjernen min jobber på høygir hele døgnet, noe som også har gått utover søvnen min. Søvnproblemer har jeg hatt i så mange år nå, at jeg kan ikke huske når det startet. Før jeg begynte på sovemedisin, kan jeg faktisk ikke huske sist jeg hadde en vanlig, god natts-søvn. Hvor jeg sovnet uten å ligge våken i timesvis, og hvor jeg faktisk gikk inn i dyp søvn. Dette er sjelden kost for min del, og sikkert for de fleste andre i min situasjon, eller hva jeg skal kalle det… Og når til og med medisinene kun gir kortvarige resultater, så er det lett å bli oppgitt og nesten litt desperat. De nettene jeg omsider sovner, ligger jeg mest i en slags tåke, hvor kroppen sover, men hodet jobber og grubler. Så når jeg står opp om morgenene, så er jeg langt i fra uthvilt, for hjernen har spunnet hele natten, og jeg har lagt og spent muskler og jobbet. Og om jeg først er så heldig å sovne ordentlig, så er det stort sett noen helt syke mareritt som ligger og venter på meg. 

 

Og jeg sliter sånn med å være helt ærlig med folk om dette, for det er et sårt tema, og jeg er veldig usikker. Det er lettere å si at “jaja, nei, det går fint”, enn å skulle prøve å forklare hva som egentlig er gale. For det er vanskelig å sette ord på. Det er alt, men ingenting? Det er så mye for meg, men gjerne så lite for deg. Jeg tar meg selv stadig i å nesten lyge og være uærlig når jeg er på behandling, for å unngå ubehagelige spørsmål og tanker. Noe som igjen er helt på trynet av meg, for jeg går jo på behandling for å bli bedre. Å like meg selv bedre, å takle angsten og depresjonen bedre og å få søvnen på plass, og da nytter det overhode ikke at jeg ikke klarer å si ting slik det egentlig er. Men jeg tror jeg er …. redd? Redd for hva de skal tenke, redd for hva de skal si og redd for hva de skal kunne finne på å spørre meg om. Så da er det lettere da, å pynte på sannheten og late som at situasjonen er myyye bedre enn hva den egentlig er. Det er so stupid, i know.. 

 

Så det er ikke enkelt, og jeg unner ingen dette. Men dessverre har angst og depresjon blitt en av de vanligste sykdommene i Norge de siste årene, og det er forferdelig trist at så mange skal slite med dette, og så mange som i tillegg velger å la det forbli en “usynlig sykdom”. Det er et tabu, men jeg er glad jeg tør å være ærlig. Det har lettet litt av kiloene fra skuldrene mine, så får heller folk mene det de vil om det. (Selv om det også stresser meg da, hehehe). 
Jeg vil ikke at dette skal bli sett på som et rent klageinnlegg, for det er ikke det som er hensikten. Jeg ønsker at folk som ikke kan relatere seg til noe av dette, skal ihvertfall vite litt. At selv om dette ikke synes på utsiden, så er det mye som foregår på innsiden. Ting er ikke alltid så bra som man gjerne vil ha det til, og når man er hjemme bak lukkede dører, er det nok flere i din krets som sliter mer enn man hadde trodd. 

 

Men jeg har veldig mye som jeg er takknemlig for, det er ikke slik at jeg ser svart på alt, altså 😎 Jeg har den beste mannen i verden, som jeg overhode ikke vil være foruten, og jeg er så forelsket i han, og han er uten tvil min bestevenn. Jeg har en god familie og svigerfamilie som jeg er så glad i. Jeg har luket ut de personene som bidro til mer negativitet enn positivitet i hverdagen min, og har nå en nær, men kjær gruppe med venner <3 Jeg har fått opparbeidet og laget det som er drømmejobben for meg – og får jobbe hjemmefra, noe som gjør min hverdag så mye lettere og bedre for meg. I tillegg får jeg hjelpe andre med nettopp det samme, og det er viktig for meg. Jeg elsker jobben min, jeg elsker at jeg kan utvikle meg selv i et tempo som passer for meg, at jeg får lære opp andre, at jeg får hjelpe andre og at jeg har så mange muligheter her! <3

 

Vær oppmerksom på at folk rundt deg, kanskje til og med noen av dine nærmeste, sliter mer enn du aner, og ta deg den lille tiden for å vise at du er der, ikke bare med ordene. For ord blir fattige når handlingene ikke er der, noe jeg har sett utallig mange ganger. VIS at du er der, ikke bare i de gode periodene, men i de dårlige også. Hjelp, støtt og motiver, og det kommer til å bli verdsatt mer enn du aner! 

Om du tok tiden til å lese alt dette – thank you 🙂 Dagens dypdykk i mitt hode, som plutselig var kommet på papiret. Det er jo så ufattelig mye lettere å få ting ned på papiret, enn å faktisk prate om det. 

– karianne 

 

 

#helse #psyk #psyke #mental #mentalhelse #tabu #personlig #hverdag #sykdom #angst #depresjon #nerver #mittliv #minhverdag #tanker #åpen #ærlig #meg 

Uken som var

Ukens oppturer: Korttidshukommelsen min er for tiden helt på tryne, og jeg husker så vidt hva jeg spiste til frokost i dag. Men det jeg husker best som ukens opptur, var kosebesøk av en av mine kjære, søte, snille bestevenninner, Caroline. Hun flyttet til Husnes når vi ble ferdige på vgs, og vi ser hverandre alt for sjeldent. Så dette var en etterlengtet kosedag og det må ikke bli for lenge til neste gang <3

I tillegg var den andre ukens opptur uten tvil verdens beste arbeidsdag på forrige mandag. Prosecco og teamlunsj med fine jenter i teamet, kick off event og mye inspirasjon og motivasjon <3
 

 

Ukens nedtur: En dårlig time på behandling, og uten tvil operasjonen jeg hadde på onsdag. Har forresten begynt å bli gul og blå på kinnet nå etter all knipingen under operasjonen, så ser så smått mishandlet ut, haha. Lenge leve isolasjon og foundation. 

 


hahah, storsjarmøren rett fra operasjonsbordet. Hoven og fæl. 

 

Ukens cravings: Siden jeg ikke har klart å spise normalt, så har jeg naturligvis hatt eeeekstra mye cravings denne uken. Men det jeg har savnet mest, har definitivt vært hvitløksbrød og sjømat. Kreps, reker, baguetter, hvitløksbrød ? aaaaaah.

 

SAMSUNG CSC

Ukens irritasjonsmoment: At folk filmer og legger ut sånn HELE konserten de var på. Hahah. Sant skal sies at jeg er rimelig aktiv selv på snapchat og sosiale medier generelt, og legger ut mye daglig. Men når man er på konsert, så trenger man ikke å legge ut over halve konserten på snap daaa, folkens. Det var Kygo konsert her i Bergen i helgen, og hele snapchatten min rant over av konsertspam. Gøy med litt, seff lol. Men calm your tits 😎


 

Ukens sang:  «Alarm ? Anne Marie» har jeg hørt ekstra mye på denne uken 🙂


 

Ukens bilde:

SAMSUNG CSC
Et engasjert kosegull på båttur.

 

Ukens glede seg til: Juhuuu, det jeg gleder meg mest til nå, – det er først og fremst denne helgen som kommer nå. Da er det duket for en solid dose med business and pleasure i Oslo med gode venner, kolleger, champagne, Henrik, success days +++. Og helgen etter der igjen, drar meg og min bedre halvdel på kjærestetur til Warszawa <3 Looking forward!
 


fra min forrige tur til Polen. Ah, det blir et gledelig gjensyn. 
 

Hvordan var din uke? 


#hverdag #personlig #uke #minuke #opptur #nedtur #cravings #reise #reiser #livsstil #helse 

 

Lom og Galdhøpiggen – del 2.

– bildedryss – 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Jeg har enda flere bilder fra denne turen som jeg ønsker å dele med dere, men etter å ha kranglet med bildeopplasteren her nå i over en uke, gir jeg opp. Turen var ihvertfall veldig fin, og jeg er fast bestemt på å gjennomføre dette flere ganger. Anbefales virkelig 🙂 

– karianne

#norge #tur #natur #fjell #fjelltur #norsknatur #galdhøpiggen #friluft #friluftsliv #trim #trening #livsstil #helse #velvære #aktiv 

 

Sundayfunday

I dag våknet vi opp til strålende sol og en hund som var full i krutt. Så da ble det en aldri så liten tur i skogen, etterfulgt av fisketur etter frokost. 21-22 grader og knallsol, det kan vi ikke klage på her i Bergen, og det er en selvfølge at det blir utnyttet fullt ut. Denne frøkna var den eneste som fikk fisk, men deilig på sjøen var det uansett. Kun meg og mine to favoritter, knallsol, sjøbris og bare full avkobling. DEILIG. 

Fikk også et lite besøk av en kunde idag, som kom for å hente varene han hadde bestilt. Jeg elsker å få bestillinger inn i helgene også, og jeg setter så uendelig stor pris på kundene mine <3 

– bildedryss –

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nå har jeg rigget meg til med litt vin, notatblokken min og laptopen og er klar for litt kosejobb. Elsker å jobbe hjemmefra, friheten er så stor <3 

Håper dere har hatt en fin helg! 

 

#søndag #kos #kvalitet #kvalitetstid #personlig #hverdag #hund #bestevenn #kjæreste #fisk #fiske #båt #båtliv #sjø #hav #friluft #friluftsliv #foto #fotografi #natur #norge #sommer #idyll 

 

Kremet blomkålsuppe med bacon

Ettersom jeg er nyoperert i munnen, består måltidene mine for det meste av shake, yoghurt og suppe. Så i dag lagde jeg hjemmelaget blomkålsuppe for første gang, og det ble ikke så aller verst, om jeg skal skryte på meg litt 8-).  
 

SAMSUNG CSC

 

Oppskrift til ca 4 personer:
1 stk blomkål
1/2 finhakket løk
8 dl vann 
2 stk hønsebuljongterninger 
2 dl helmelk 
Smakes til med salt, pepper og chili. 

 

SAMSUNG CSC

* Rens blomkål og del i mindre buketter. Ha blomkålbuketter, løk, vann, buljong og melk i en kjele. Kok opp og la det koke til grønnsakene er begynt å bli myke. 

* Ta ut noen blomkålbuketter fra suppen og kjør resten av suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

* Sprøstek bacon og topp suppen med både bacon og blomkål. 

SAMSUNG CSC

NYT 🙂 

 

#mat #matprat #oppskrift #matglede #middag #godt #bacon #interiør #niclasvahe #salt #pepper #food #dinner 

Ferdigoperert

I går var dagen for å operere vekk en betennelse som jeg har hatt lenge, langt nede i ene roten i en tann. Og siden dette ikke er en “vanlig” tannlegejobb, måtte jeg inn på en klinikk i Bergen, hvor de faktisk måtte operere vekk hele greiene, og bore seg inn i selve skjelettet i munnen for å komme til. Det verste av alt, var nok at jeg måtte være bevisst under operasjonen, og fikk med meg alt som ble sagt, gjort og ikke minst alle ekle lyder. 

Jeg fikk på meg fullt operasjonsutstyr, og ble surret inn, nesten topp til tå med operasjonsmateriale. (elendig ordforråd, kommer ikke på hva det heter). Siden de ikke kom til betennelsen ved å gå normal vei inn i tannen, måtte de skjære løst nesten hele tannkjøttet mitt på høyre side, bore seg inn i beinet i munnen og fjerne betennelsen den veien. Og lyden når de løsnet tannkjøttet var helt …. disgusting. Digg, hæ? Og når de kom inn til selve roten, så var det å fjerne betennelsen, rengjøre og tette igjen, for å så sy tannkjøttet på plass igjen. Mye blod og sykt mye bedøvelse. Jeg var for så vidt lam på hele høyre siden av fjeset, så jeg kjente overhode ingenting når de jobbet. 
 

Slik så pena ut etterpå, hahah. Og slik ser jeg for så vidt enda ut. Høyrekinnet mitt er opphovnet, svært og ømt, og jeg klarer ikke å gjespe, tygge eller gjøre noe særlig med munnen generelt. Jeg er full i sting inni munnen, og disse skal jeg ha i nesten to uker. Så dagen i går, kort oppsummert; smertestillende, sengeliggende og seriemaraton. Jeg gikk rett hjem og la meg, og vekslet mellom å sove og å se på serie. Slik blir nok dagen i dag også, ut i fra formen hittil. 

Heldigvis var personellet kjempesnille og ikke minst flinke, så det gjorde selve opplevelsen litt bedre. Jeg hadde forventet meg MYE verre, men de lettet mye på stemningen underveis, og det hjalp mye. Nå blir det å leve på yoghurt og Ultra Shake i noen dager, men det går greit. Glad jeg er ferdigoperert ihvertfall, og slipper å grue meg mer 🙂 Livet med angst er ikke greit altså, haha. 

– karianne

 

#helse #tannlege #angst #operasjon #helsevesen #norge #hverdag #personlig 

 

I vårt kjøleskap…

SAMSUNG CSC

I går tok vi ukens mathandel, og jeg tenkte jeg kunne vise dere hvordan vårt kjøleskap ser ut denne uken 🙂 
 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ettersom jeg ligger på operasjonsbordet sånn ca …. nå (lenge leve forhåndsskrevne innlegg), så ble det ekstra innkjøp av Skyr og Yoghurt. Jeg skal operere noe langt nede i ene roten på en tann og noe nervegreier, så jeg kommer nok til å slite med å spise normal mat i noen dager. Så da er Skyr og God Morgen Zero noen gode alternativer, i tillegg til Ultra Shake. Mye trøstepepsi har vi også kjøpt, så jeg skal nok klare meg 🙂 

 

 

#mat #kosthold #vaner #hverdag #kjøkken #kjøleskap #helse #velvære #matprat #sunn #sunt #godt