Ukens mathandel

I går ble ukens mathandel tatt, så nå er vi klar for en uke med mye frukt, grillmat og varierte måltider. Skummelt å dra på butikken når man er sulten, noe jeg gjorde i går. Jeg klarte til en viss grad å begrense meg, men hev i meg en halv pose med kanelboller i bilen på vei hjem, hahah. Ikke rart man legger på seg, si. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Ikke flink å planlegge ukens måltider og mathandel enda? Da anbefaler jeg det virkelig. Sparer deg for både tid, penger, energi og mat 🙂 

– karianne

#mat #matglede #matprat #kosthold #matprat #sunt #godt #suntoggodt #vaner #matvaner #hverdag #livsstil #vekt #helse 

Hvordan gikk det med Akira?

Flere av dere søte har spurt om hvordan det har gått med Akira disse dagene etter operasjonen, så tenkte å gi en liten oppdatering. Utrolig fint at så mange bryr seg, det er veldig koselig. Snuppa har vært i overraskende god form nå dagene etter operasjonen, og hun har vært kvikk og fin. Merker hun begynner å bli rastløs etter mer aktivitet og har lyst å gå på tur, og det gleder jeg også veldig til nå. 

Vi skal til dyrlegen i dag for å fjerne stingene, noe som også betyr at hun også får av lampeskjermen. Det blir en fryd å bli kvitt den, for både oss og hun. Det er så gøy å se at hun er bedre. Nå er hun tilbake til sitt gamle jeg, hvor hun vil kose, leke og løpe. 

SAMSUNG CSC

 

Uff, se på de triste øynene da. Denne dagen var ikke noe hyggelig. Men nå ser hun ikke slik ut lenger, heldigvis. Nå er hun glad og fornøyd, slik som hun skal være <3 


– karianne

#hund #kjærlighet #bestevenn #kos #kjæledyr #hjem #hverdag #personlig #syk #sykdom #helse 

Summernights

Både på fredag og i dag har jeg vært på besøk hos Susanne og hatt noen timer sammen med dem. Hun har det fineste huset jeg har sett in real life (sånn noensinne) og det er så idyllisk å sitte på terrassen der. På fredag satt vi ute på kveldstid og drakk vin og koste oss, med fyr i peisen ute og slappet av. 

I dag ble det grilling og avslapping i solen.Behagelig selskap er veldig fint å ha, bare et lite steinkast unna. Gleder meg til flere slike dager fremover, og nå som meg og Henrik flytter inn i nye huset vårt, blir vi faktisk omtrent (.. nesten) naboer. Så det blir veldig koselig, og jeg gleder meg mye! 🙂

– bildedryss – 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Se så fint. Å være på besøk her og se hvor fint hun har det og hvor mye hun steller med hus og hage, gjør at jeg gleder meg enda mer til å flytte inn i vårt hus. Å styre på, plante litt, pynte inne og ute og gjøre det trivelig. Mihi, det kribler. 

Dette har vært en finfin dag i solen. I tillegg fikk jeg servert hamburger rett fra grillen hos Susanne, så jeg kan ikke klage på dagens tilværelse. Hatt en veldig fin helg generelt, med veldig mye godt selskap. Og for et nydelig bryllup vi var i i går. Så fint brudepar, så mye god mat og drikke, kaker og gjensyn med familien på mamma sin side. Så denne helgen har vært veldig fin. Småsliten sjel da, så nå skal det lades opp til ny uke 🙂

Glad for å ha så mange fine og gode folk rundt meg til enhver tid! <3 

– karianne 

#sommer #sol #hverdag #kos #vennskap #familie #personlig #moro #gøy #bryllup #interiør #hus #hjem #hage #glede 

Syden i Bergen

… dårlig med oppdateringer fra meg i helgen, men denne helgen har vært travel og jeg har nesten ikke vært hjemme og hatt tid til å blogge. Men mye koselig har skjedd siden sist, blant annet på fredagen. Jeg startet dagen med å dra til byen for å møte Astrid. Vi satt på bryggen og spiste lunsj og solte oss i noen timer. Det er helt sydentilstander her for tiden, og det er så utrolig deilig. Elsker å bare sitte ute slik som dette og nyte dagen og prate. 
 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
hehehe legg merke til guttegjengen som skåler, vinker og ser rett inn i kameraet!

SAMSUNG CSC

 

Se så fint. Å være turist i egen by på slike dager er kjempekoselig, og er noe jeg absolutt kommer til å prioritere å gjøre oftere. Det er lite som slår vestlandet nå, er så fint her og vi har så mye å gjøre. 
 


Hva gjør dere på slike soldager? 🙂

– karianne

#sol #sommer #sommerogsol #bergen #bryggen #turist #foto #fotografi #ferie #hverdag #luksus #hverdagsluksus #kos #vennskap #venninner #egensjef #syden #livsstil #mat #matprat #matglede #kosthold #lunsj #kvalitet 

Svettefest

…. ikke fordi jeg er så sykt sprek og trener hardt, men fordi det er så sykt varmt ute. Nå har vi nettopp kommet inn igjen etter noen kilometers powerwalk (så trente litt da, høhø). Det er fortsatt over 20 grader ute, det er så deilig. La det vare leeenge. Gjett om jeg gleder meg til slike solskinnsdager som dette, ved vårt nye hus? Mye mer privatliv, fin utsikt og koselige omgivelser! Mihi, jeg tenker på det hele tiden! 
 

– fra dagens powerwalk – 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

_________________________________________________________________________________

Jeg har gruet meg hver gang jeg skal inn i huset i dag, for det ser faktisk ikke ut. Og nå er det ikke lenger organisert rot her heller, så det er ikke så trivelig. Jeg fikk et innfall i går om at jeg skulle begynne å sortere klærne mine (..igjen) og legge bort det som skal selges, gis vekk og kastes. Noe som endte med at jeg ga meg midt i prosjektet, så nå ligger det klær over hele 2. etasjen. Uansett hvor vi trakker, så ligger det noe i veien. Så nå sitter jeg egentlig bare her og manner meg opp til å ta i et tak – et solid tak. Wish me luck. 

– karianne

#sol #tur #trim #powerwalk #svett #trening #helse #hverdag #personlig #natur #friluft #friluftsliv #foto 

 

Det som ikke vises på utsiden.

Folk som har sine utfordringer i hverdagen, spesielt psykisk, skjønner hva jeg mener når jeg sier “gjemme seg bak fasaden” eller “å ta på seg masken”. Klumpen i magen, tårene som jeg til slutt sovnet av, eller angsten som spenner og sliter på alle musklene i kroppen min – det er det som ikke vises på utsiden. De fleste som sliter, vet at det er lettere å holde det for seg selv, og heller late som at alt er ok når man er ute blant folk. For min del var jeg så utrolig redd for hva folk skulle si og mene om jeg først skulle tørre å fortelle hvordan jeg hadde/- og har det. Kommentarer som “ta deg sammen”, “du er bare lat” eller “skjerp deg” og kommentarer i den duren er noe av det verste jeg kan få. For at det faktisk ikke har noe med latskap å gjøre, og det er heller ikke bare å “ta seg sammen og skjerpe seg”. Derfor gikk jeg i flere år og latet som at alt var flott og fint, som bare gjorde alt mye verre i lengden. Frykten for at folk ikke skulle forstå eller synes at jeg overdramatiserte og er teit, var så stor at jeg heller valgte å holde mesteparten for meg selv. Tip; don’t do that. 


 

Når det går så langt at det kommer til det punktet at der alt i hverdagen blir et hinder, da er det på tide å ta grep ? for lenge siden.. Alt føltes meningsløst, ingenting var artig eller gøy lenger, ikke en gang de tingene som jeg alltid har likt å gjøre. Prøvde å unngå alt og alle, nettopp fordi jeg ikke orket. Ingen søvn, ingen energi, kroppen og psyken forfalt, og jeg endte opp med å ligge i sengen store deler av dagene. Fordi jeg ikke fungerte, og folk ikke visste..


 

Selv om at det er vanskelig å prøve å forklare til folk hvordan kraftig angst og depresjon har påvirket meg helsemessig og i hverdagen, så prøver jeg nå å være mer åpen og tørre å prate om det. Første gangen jeg turte å fortelle noen så smått om det, føltes det som 70kg fra skuldrene mine var vekke. Så nå jobber jeg hele tiden med å prøve å la vær å stresse over hva folk skal tenke, mene og si om meg. Alle har sine egne meninger, og folk prater uansett, slik vil det vel alltid være. Men det er en f-r-y-d  å endelig tørre å lufte litt om hvordan ting egentlig har vært.

Noe av det verste jeg vet er «åh, jeg skulle hatt ditt liv, du har det helt perfekt».  Bitch please, du skulle bare visst. Men igjen er det da opp til meg å fortelle eller vise meg selv bak fasaden, noe som ikke er enkelt overhode. Instagrammen min og facebookpagen min er positiv. Jeg har aldri vært den typen som skriver status om jeg har en dårlig periode eller om ting er tungt. Jeg har alltid bare lagt ut det positive, som igjen gir en vridd versjon til folk om meg og min hverdag. Slik er de fleste av oss tror jeg, så jeg prøver å være mer åpen her på bloggen. For min egen del. Og forhåpentligvis kan dette hjelpe noen andre også! 🙂

 

– karianne

#psykiskhelse #bedrehverdag #personlig #hverdag #helse #psyke #psyk #psykisk #hjelp #mental #mentalhelse 

Inspirasjon til din middagsmeny

Jeg vet fra egen erfaring at det kan være vanskelig å variere middagene og ta seg tiden til å prøve noe nytt innimellom, så derfor tenkte jeg det var på sin plass med et lite inspirasjonsinnlegg på matfronten, i håp om at dere liker det  🙂


– Alternativ 1 –
For dere som gjerne liker det enkelt, men godt, så kan jeg virkelig anbefale dette. Fullkornspasta med hjemmelaget marinarasaus. Fort gjort, sunnere og bedre. I tillegg kan du variere “toppingen”. Jeg veksler mellom kjøttdeig, kjøttboller, kylling, kalkun etc. MUMS. Fremgangsmåte finner dere HER. 

 

– Alternativ 2 – 
Dette er en av mine favoritter. Tacosalat med hjemmelaget nachochips. Ingen krav til verken ekstra tid eller store kjøkkenegenskaper. Men så godt, sunt og enkelt. Chipsene kan også brukes som helgesnacks! Fremgangsmåte finner du HER. 


– Alternativ 3 – 
Sandwich med hjemmelaget, mager karrimajones. Her også er det for så vidt bare fantasien som setter stopper for hvilke protein du vil ha med .Biff, kalkun, kylling, svin er bare eksempler på hva du kan supplere med. Enkelt og veldig godt. Ti ganger bedre enn en typisk Bigbite eller Subway. Oppskrift finner du HER. 


– Alternativ 4 –
Grov langpannepizza med salat og hjemmelaget dressing er vel en slager i de fleste hjem, uansett alder. Pizza kan være så utrolig variert og det er ingen “fast” måte å gjøre det på. Bruk det fyllet du liker best eller ta av det du har liggende i kjøleskapet. Her er alt lov, og en gyllen mulighet til å bli kvitt restene som ligger i skapet. Oppskrift finner du HER. 


– Alternativ 5 – 
Wok med scampi og hjemmelaget sursøt-saus. Om du liker scampi, så må du prøve dette. Kjempegodt rett fra pannen, men også godt som rester eller lunsj dagen etterpå. Her hadde jeg hvitløksbrød til, men ris er også en sikker vinner. Fremgangsmåte finner du HER. 


– Alternativ 6 –
Grove wraps med salat og svinestrimler. Om du er lei den tradisjonelle tacoen, så er denne her midt i blinken. For å ikke bli lei av wraps og taco, så varierer vi mellom vanlig tacofyll, svinestrimler, biffstrimler, kalkun og kylling. Fort gjort, sunnere og bedre. Mer finner du HER. 


– Alternativ 7 – 
En saftig, proteinrik biff med soppstuing og søtpotetstappe. Søtpotetstappe er utrolig godt, så om du ikke har smakt det før, så er det absolutt på tide å gjøre det. NAM! Og hvem liker vel ikke biff? Mer finner dere HER. 

 

____________________________________________________________________________________

Nå skal jeg ta et dypdykk i klesskapet mitt. Jeg har alt for mye klær, men jeg sliter sånn med å kvitte meg med det. Noen som kjenner seg igjen?

– karianne

#mat #middag #tips #middagstips #matglede #matprat #kosthold #protein #livsstil #sunt #suntoggodt #sunn #helse #velvære #hverdag #oppskrift #kosthold 

Ukens som gikk…

Tenkte å dele en kjapp oppsummering av uken som har vært nå 🙂  
 

Ukens opptur: Det er det jo overhode ingen tvil om hva er. Huskjøpet vårt slår det meste denne uken altså. Denne måneden for så vidt 😀
 

 

Ukens nedtur: Har vært småting her og der denne uken som har tappet meg for humør, tid og energi. Men nå er jeg back on track!
 

Ukens latter: Jeg fniser mye generelt, men jeg kommer ikke på noe denne uken som har utmerket seg som ekstra vittig. Mye små gullkorn her og der, og mange morsomme moments. 17 mai i seg sjæl var generelt sett mye latter! Bildet under er ganske passende her da, jeg flirer hver gang jeg ser det. 
 

SAMSUNG CSC

 

Ukens cravings: Er det lov å si alt? Appetitten min har jo tatt helt av for tiden (not preggo tho), så jeg har gaflet i meg både is, brus, vin, mat , – MYE mat.
 

Ukens kjøp: Sant skal sies at denne frøkna har kjøpt mye fint i sin tid (feeling old), men ukens beste kjøp er jo uten tvil huset vårt. Lite av mine tidligere innkjøp som kan måles med det!
 

 

Ukens sang: Once dance ? drake. Og det irriterer meg, for denne sangen syns jeg egentlig er forferdelig stygg. Men den har gått for mye på radioen, så nå syns jeg plutselig den er catchy.
 

Ukens innlegg: Mye husprat på meg her nå, men så gira gitt. Innlegget som har fått mest lesere og tilbakemeldinger er uten tvil dette her  > “Vi har kjøpt oss hus”. 

Håper dere hadde en finfin uke og får en enda bedre en nå! GOD TIRSDAG, DERE! <3

– karianne

#hverdag #personlig #hus #kjøp #huskjøp #hus #personlig #glad #livsstil #ukens #mittliv #liv #moro #feiring 

 

Vi har kjøpt oss hus.

WHAT A FEELING!!!! 

Det å kjøpe hus – å eie noe sånt selv, har jeg gledet meg til og drømt om siden jeg var liten. For noen er dette bare en del av å “bli voksen”, men for meg har det betydd så utrolig mye mer. Dette er en av de største drømmene mine, og endelig er det realitet. Vi kjøpte det på lørdag, men valgte å vente med å fortelle det til i dag, for å forsikre oss på nytt med banken og slikt. 

Det kribler i magen av tanken. Vi overtar huset i midten av juli, så jeg kommer til å gå på veggen i mellomtiden. Så satser på at tiden går fort, jeg kan så vidt vente til å flytte inn. Huset ble bygget i 2009, så det er ingenting som må gjøres, bortsett fra ting med innredningen som vi vil endre på. Og det er deilig. Så vi har allerede mange planer for både innsiden og utsiden, men ikke noe som MÅ gjøres med en gang. Så som et førstegangshus, så er jo dette helt midt i blinken. Nå har jeg 150 kvm å boltre meg på, så det blir en fryd! 
 

 

Her fikk dere en liten smakebit. Vi gleder oss til å bygge terrasse og garasje, tenk så fint det blir utenfor da? Åh. sååå mange planer og ideer. Dette er en dream come true. Nå gleder jeg meg så mye til å innrede en liten kontorkrok hvor jeg kan jobbe hjemme fra – I VÅRT HUS. Fy fader, så deilig. 

Det gledes også å ha litt  “fred”. Å ha et hus, en enebolig, uten å bo vegg i vegg med noen. Å ha egen tomt, egen plass og egen eiendom. woho, denne dagen her er det lite som kan slå. Her kommer vi til å få noen finfine år 🙂

Hva syns dere? 😀

– karianne

#hus #huskjøp #kjøp #drøm #interiør #personlig #lykke #glede #hverdag #herlig #livet #hverdag #familie #kjærlighet #eiendom #eiendel 

gårsdanges kveldskos

Meg og Henrik hadde hjemmedate i går etter gammelt, hvor vi koste oss med biff, vin og avslapping på sofaen. Det er det lenge siden sist vi gjorde, vi har vært mye på farten de siste ukene. Så litt kvalitetstid med film og kos var godt. Er det forresten flere enn meg som syns utvalget på tv er elendig for tiden? Jeg ser nesten aldri på tv lenger, for det meste som går er jo så trasig. Men sant skal sies at jeg har en guilty pleasure for trashtv som paradise hotel da, så jeg har vel ikke så mye jeg skulle sagt. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Det her var godt, men alt for mye mat. Jeg hadde ihvertfall halvparten igjen som jeg måtte gi til de to tiggerne mine, Henrik og Akira. Potetene er marinert med olje og diverse krydder, og fylt med kremost rett etter de ble tatt ut av stekeovnen. Aldri spist dette før, men vi tok det vi hadde i kjøleskapet som kunne passe godt sammen, og dette falt veldig i smak 🙂

Jeg har forresten noe veldig spennende å fortelle dere i morgen, – jeg får helt sommerfugler i magen av å tenke på det! 😀

– karianne

#mat #matprat #middag #biff #kosthold #sunt #godt #proteiner #protein #matglede #digg #hverdag #luksus #personlig #kos #hverdagsluksus