Ukens mathandel

I går ble ukens mathandel tatt, så nå er vi klar for en uke med mye frukt, grillmat og varierte måltider. Skummelt å dra på butikken når man er sulten, noe jeg gjorde i går. Jeg klarte til en viss grad å begrense meg, men hev i meg en halv pose med kanelboller i bilen på vei hjem, hahah. Ikke rart man legger på seg, si. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Ikke flink å planlegge ukens måltider og mathandel enda? Da anbefaler jeg det virkelig. Sparer deg for både tid, penger, energi og mat 🙂 

– karianne

#mat #matglede #matprat #kosthold #matprat #sunt #godt #suntoggodt #vaner #matvaner #hverdag #livsstil #vekt #helse 

Uken som gikk

Ny uke og nye muligheter, sies det. Og det håper jeg virkelig, for forrige uke satt meg på en del prøvelser, for å si det slik. Men satser på en bedre uke nå og noen positive overraskelser på veien 🙂

Ukens opptur: Sol, fint vær og mye fint selskap. Jeg er heldig som har så mange fine og gode rundt meg <3 
 

SAMSUNG CSC
 

Ukens nedtur: Aaarh, nei, hva skal jeg si? Det som toppet det hele var vel det at jeg hadde mitt første trafikkuhell forrige uke.. Som igjen resulterer i noen svinhøye summer for noen små merker.. Utrolig kjipt. 

Ukens latter: Har hatt en del knegging og humring med Susanne de siste dagene. Begge to har en litt særegen latter som er smittsom, så når en av oss først har begynt, da er det i gang. Så artig!

Ukens cravings: Grillmat har stått høyt oppe på listen denne uken. Med denne temperaturen og slik solsteik som har vært, så må det nesten grilles!  

SAMSUNG CSC

 

Ukens sang: “All of me – John Legend”. No words needed, denne er så fin. 

Ukens innlegg: “Det som ikke vises på utsiden”. Et av mine mest personlige innlegg. Et lite dypdykk i følelser og tanker, som jeg regner med egentlig treffer ganske mange andre enn bare meg. Kan leses HER. 

Ukens kose-øyeblikk : Å danse med Henrik i bryllupet vi var i på lørdag. Sjelden vi danser i lag, så dette var veldig fint og romantisk <3 

Ukens digge følelse : Ærh, det har egentlig ikke vært så sykt mange “digge feelings” denne uken, tror jeg. Eller overstått behandlingstime var egentlig litt digg, ettersom jeg pleier å grue meg en del til det. 

Ukens utfordring:  Å stå opp, gjennomføre ting i sosiale sammenhenger og stresse ned har ikke vært så enkelt. Dårlig periode for tiden, mye følelser, tanker og grubling. 

Ukens positive: Sol og herlig vær, vært mye med folk jeg er glad i, Akira har blitt så og si frisk, for å nevne noen. Ikke bare en slitsom uke, altså 🙂 

SAMSUNG CSC
 

Ukens merkelige: Akira har måttet sove i reiseburet sitt disse 10 dagene etter operasjonen, fordi hun ikke har fått plass i sitt vanlige bur med den store lampeskjermen på seg. En morgen våknet jeg av at hun stod og klorte på soveromsdøren vår, uten å skjønne hvorfor hun gikk løst. Det viste seg at hun har ødelagt hele luken på reiseburet og klatret ut. Noe som i våres hoder er helt ubegripelig. Vi skjønner ikke hvordan hun har gjort det, og heller ikke hvordan hun har hatt krefter til det. 

Ukens festligheter: Bryllupet vi var i helgen var utrolig kjekt. Mye god mat og drikke, kaker, dans og bra musikk. Har ikke fått tid til å blogge noe om det enda, så her kommer det et eget innlegg 🙂 

SAMSUNG CSC

 

Nå gleder jeg meg til: Å komme meg opp igjen på overflaten. Å få de tingene som henger på skuldrene mine nå helt ut av verden og si meg ferdig med det. Å begynne å pakke tingene våres til vi flytter inn i vårt nye hus! 😀 MYE å se frem til!

Hvordan har deres uke vært? 🙂 

– karianne 

#hverdag #liv #personlig #ukens #opptur #nedtur #følelser #helse #bryllup #vennskap #kjærlighet #mat #matprat

 

Hvordan gikk det med Akira?

Flere av dere søte har spurt om hvordan det har gått med Akira disse dagene etter operasjonen, så tenkte å gi en liten oppdatering. Utrolig fint at så mange bryr seg, det er veldig koselig. Snuppa har vært i overraskende god form nå dagene etter operasjonen, og hun har vært kvikk og fin. Merker hun begynner å bli rastløs etter mer aktivitet og har lyst å gå på tur, og det gleder jeg også veldig til nå. 

Vi skal til dyrlegen i dag for å fjerne stingene, noe som også betyr at hun også får av lampeskjermen. Det blir en fryd å bli kvitt den, for både oss og hun. Det er så gøy å se at hun er bedre. Nå er hun tilbake til sitt gamle jeg, hvor hun vil kose, leke og løpe. 

SAMSUNG CSC

 

Uff, se på de triste øynene da. Denne dagen var ikke noe hyggelig. Men nå ser hun ikke slik ut lenger, heldigvis. Nå er hun glad og fornøyd, slik som hun skal være <3 


– karianne

#hund #kjærlighet #bestevenn #kos #kjæledyr #hjem #hverdag #personlig #syk #sykdom #helse 

Summernights

Både på fredag og i dag har jeg vært på besøk hos Susanne og hatt noen timer sammen med dem. Hun har det fineste huset jeg har sett in real life (sånn noensinne) og det er så idyllisk å sitte på terrassen der. På fredag satt vi ute på kveldstid og drakk vin og koste oss, med fyr i peisen ute og slappet av. 

I dag ble det grilling og avslapping i solen.Behagelig selskap er veldig fint å ha, bare et lite steinkast unna. Gleder meg til flere slike dager fremover, og nå som meg og Henrik flytter inn i nye huset vårt, blir vi faktisk omtrent (.. nesten) naboer. Så det blir veldig koselig, og jeg gleder meg mye! 🙂

– bildedryss – 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Se så fint. Å være på besøk her og se hvor fint hun har det og hvor mye hun steller med hus og hage, gjør at jeg gleder meg enda mer til å flytte inn i vårt hus. Å styre på, plante litt, pynte inne og ute og gjøre det trivelig. Mihi, det kribler. 

Dette har vært en finfin dag i solen. I tillegg fikk jeg servert hamburger rett fra grillen hos Susanne, så jeg kan ikke klage på dagens tilværelse. Hatt en veldig fin helg generelt, med veldig mye godt selskap. Og for et nydelig bryllup vi var i i går. Så fint brudepar, så mye god mat og drikke, kaker og gjensyn med familien på mamma sin side. Så denne helgen har vært veldig fin. Småsliten sjel da, så nå skal det lades opp til ny uke 🙂

Glad for å ha så mange fine og gode folk rundt meg til enhver tid! <3 

– karianne 

#sommer #sol #hverdag #kos #vennskap #familie #personlig #moro #gøy #bryllup #interiør #hus #hjem #hage #glede 

Syden i Bergen

… dårlig med oppdateringer fra meg i helgen, men denne helgen har vært travel og jeg har nesten ikke vært hjemme og hatt tid til å blogge. Men mye koselig har skjedd siden sist, blant annet på fredagen. Jeg startet dagen med å dra til byen for å møte Astrid. Vi satt på bryggen og spiste lunsj og solte oss i noen timer. Det er helt sydentilstander her for tiden, og det er så utrolig deilig. Elsker å bare sitte ute slik som dette og nyte dagen og prate. 
 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
hehehe legg merke til guttegjengen som skåler, vinker og ser rett inn i kameraet!

SAMSUNG CSC

 

Se så fint. Å være turist i egen by på slike dager er kjempekoselig, og er noe jeg absolutt kommer til å prioritere å gjøre oftere. Det er lite som slår vestlandet nå, er så fint her og vi har så mye å gjøre. 
 


Hva gjør dere på slike soldager? 🙂

– karianne

#sol #sommer #sommerogsol #bergen #bryggen #turist #foto #fotografi #ferie #hverdag #luksus #hverdagsluksus #kos #vennskap #venninner #egensjef #syden #livsstil #mat #matprat #matglede #kosthold #lunsj #kvalitet 

Svettefest

…. ikke fordi jeg er så sykt sprek og trener hardt, men fordi det er så sykt varmt ute. Nå har vi nettopp kommet inn igjen etter noen kilometers powerwalk (så trente litt da, høhø). Det er fortsatt over 20 grader ute, det er så deilig. La det vare leeenge. Gjett om jeg gleder meg til slike solskinnsdager som dette, ved vårt nye hus? Mye mer privatliv, fin utsikt og koselige omgivelser! Mihi, jeg tenker på det hele tiden! 
 

– fra dagens powerwalk – 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

_________________________________________________________________________________

Jeg har gruet meg hver gang jeg skal inn i huset i dag, for det ser faktisk ikke ut. Og nå er det ikke lenger organisert rot her heller, så det er ikke så trivelig. Jeg fikk et innfall i går om at jeg skulle begynne å sortere klærne mine (..igjen) og legge bort det som skal selges, gis vekk og kastes. Noe som endte med at jeg ga meg midt i prosjektet, så nå ligger det klær over hele 2. etasjen. Uansett hvor vi trakker, så ligger det noe i veien. Så nå sitter jeg egentlig bare her og manner meg opp til å ta i et tak – et solid tak. Wish me luck. 

– karianne

#sol #tur #trim #powerwalk #svett #trening #helse #hverdag #personlig #natur #friluft #friluftsliv #foto 

 

Solskinnsdager

For en deilig dag dette har vært. Jeg og Akira lå og slumret lenge i sengen i dag, før vi stod opp. Og da gikk vi rett fra sengen og ut i daybed’en i solen. Gradestokken har vist 23 grader i dag, så det er jo helt sydentilstander her nå. Så deilig. Så i dag har jeg jobbet i bikinien. Hårete og fæl, bleikfeit og svett, men så digg det har vært. Dagen har blitt nytt for å si det slik, og jeg unner ingen å sitte inne på trange kontor på slike dager. 

Jeg grillet biff til Henrik kom hjem fra jobb, så etter det lå vi langflat ut på terrassen begge to. Vi skal i bryllup i helgen, så noen ekstra solskinnsdager og litt mer farge på kroppen kommer godt med nå. Jeg er så utrolig lite komfortabel med kroppen min nå for tiden og jeg gremmes av å sprade rundt i bikini. Men sånn er det, sånn er jeg. Men jeg jobber ihvertfall med saken, så er det det beste som kan gjøres 🙂 


– bildedryss –

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
little miss piggy 😉


Nå har jeg fått med meg mannebeinet til å være med på en liten tur, så er på vei ned i joggeskoene nå. Blir godt å få bevegd litt på kroppen, med tanke på at jeg har lagt i ro ute i hele dag!  – Nyt solen da, folkens! 🙂 

– karianne

#sol #sommer #sommerogsol #herlig #syden #norge #grill #grillmat #mat #matprat #matglede #mai #hverdag #jobb #karriere #egensjef #helse #hjemmekontor 
 

Det som ikke vises på utsiden.

Folk som har sine utfordringer i hverdagen, spesielt psykisk, skjønner hva jeg mener når jeg sier “gjemme seg bak fasaden” eller “å ta på seg masken”. Klumpen i magen, tårene som jeg til slutt sovnet av, eller angsten som spenner og sliter på alle musklene i kroppen min – det er det som ikke vises på utsiden. De fleste som sliter, vet at det er lettere å holde det for seg selv, og heller late som at alt er ok når man er ute blant folk. For min del var jeg så utrolig redd for hva folk skulle si og mene om jeg først skulle tørre å fortelle hvordan jeg hadde/- og har det. Kommentarer som “ta deg sammen”, “du er bare lat” eller “skjerp deg” og kommentarer i den duren er noe av det verste jeg kan få. For at det faktisk ikke har noe med latskap å gjøre, og det er heller ikke bare å “ta seg sammen og skjerpe seg”. Derfor gikk jeg i flere år og latet som at alt var flott og fint, som bare gjorde alt mye verre i lengden. Frykten for at folk ikke skulle forstå eller synes at jeg overdramatiserte og er teit, var så stor at jeg heller valgte å holde mesteparten for meg selv. Tip; don’t do that. 


 

Når det går så langt at det kommer til det punktet at der alt i hverdagen blir et hinder, da er det på tide å ta grep ? for lenge siden.. Alt føltes meningsløst, ingenting var artig eller gøy lenger, ikke en gang de tingene som jeg alltid har likt å gjøre. Prøvde å unngå alt og alle, nettopp fordi jeg ikke orket. Ingen søvn, ingen energi, kroppen og psyken forfalt, og jeg endte opp med å ligge i sengen store deler av dagene. Fordi jeg ikke fungerte, og folk ikke visste..


 

Selv om at det er vanskelig å prøve å forklare til folk hvordan kraftig angst og depresjon har påvirket meg helsemessig og i hverdagen, så prøver jeg nå å være mer åpen og tørre å prate om det. Første gangen jeg turte å fortelle noen så smått om det, føltes det som 70kg fra skuldrene mine var vekke. Så nå jobber jeg hele tiden med å prøve å la vær å stresse over hva folk skal tenke, mene og si om meg. Alle har sine egne meninger, og folk prater uansett, slik vil det vel alltid være. Men det er en f-r-y-d  å endelig tørre å lufte litt om hvordan ting egentlig har vært.

Noe av det verste jeg vet er «åh, jeg skulle hatt ditt liv, du har det helt perfekt».  Bitch please, du skulle bare visst. Men igjen er det da opp til meg å fortelle eller vise meg selv bak fasaden, noe som ikke er enkelt overhode. Instagrammen min og facebookpagen min er positiv. Jeg har aldri vært den typen som skriver status om jeg har en dårlig periode eller om ting er tungt. Jeg har alltid bare lagt ut det positive, som igjen gir en vridd versjon til folk om meg og min hverdag. Slik er de fleste av oss tror jeg, så jeg prøver å være mer åpen her på bloggen. For min egen del. Og forhåpentligvis kan dette hjelpe noen andre også! 🙂

 

– karianne

#psykiskhelse #bedrehverdag #personlig #hverdag #helse #psyke #psyk #psykisk #hjelp #mental #mentalhelse 

Inspirasjon til din middagsmeny

Jeg vet fra egen erfaring at det kan være vanskelig å variere middagene og ta seg tiden til å prøve noe nytt innimellom, så derfor tenkte jeg det var på sin plass med et lite inspirasjonsinnlegg på matfronten, i håp om at dere liker det  🙂


– Alternativ 1 –
For dere som gjerne liker det enkelt, men godt, så kan jeg virkelig anbefale dette. Fullkornspasta med hjemmelaget marinarasaus. Fort gjort, sunnere og bedre. I tillegg kan du variere “toppingen”. Jeg veksler mellom kjøttdeig, kjøttboller, kylling, kalkun etc. MUMS. Fremgangsmåte finner dere HER. 

 

– Alternativ 2 – 
Dette er en av mine favoritter. Tacosalat med hjemmelaget nachochips. Ingen krav til verken ekstra tid eller store kjøkkenegenskaper. Men så godt, sunt og enkelt. Chipsene kan også brukes som helgesnacks! Fremgangsmåte finner du HER. 


– Alternativ 3 – 
Sandwich med hjemmelaget, mager karrimajones. Her også er det for så vidt bare fantasien som setter stopper for hvilke protein du vil ha med .Biff, kalkun, kylling, svin er bare eksempler på hva du kan supplere med. Enkelt og veldig godt. Ti ganger bedre enn en typisk Bigbite eller Subway. Oppskrift finner du HER. 


– Alternativ 4 –
Grov langpannepizza med salat og hjemmelaget dressing er vel en slager i de fleste hjem, uansett alder. Pizza kan være så utrolig variert og det er ingen “fast” måte å gjøre det på. Bruk det fyllet du liker best eller ta av det du har liggende i kjøleskapet. Her er alt lov, og en gyllen mulighet til å bli kvitt restene som ligger i skapet. Oppskrift finner du HER. 


– Alternativ 5 – 
Wok med scampi og hjemmelaget sursøt-saus. Om du liker scampi, så må du prøve dette. Kjempegodt rett fra pannen, men også godt som rester eller lunsj dagen etterpå. Her hadde jeg hvitløksbrød til, men ris er også en sikker vinner. Fremgangsmåte finner du HER. 


– Alternativ 6 –
Grove wraps med salat og svinestrimler. Om du er lei den tradisjonelle tacoen, så er denne her midt i blinken. For å ikke bli lei av wraps og taco, så varierer vi mellom vanlig tacofyll, svinestrimler, biffstrimler, kalkun og kylling. Fort gjort, sunnere og bedre. Mer finner du HER. 


– Alternativ 7 – 
En saftig, proteinrik biff med soppstuing og søtpotetstappe. Søtpotetstappe er utrolig godt, så om du ikke har smakt det før, så er det absolutt på tide å gjøre det. NAM! Og hvem liker vel ikke biff? Mer finner dere HER. 

 

____________________________________________________________________________________

Nå skal jeg ta et dypdykk i klesskapet mitt. Jeg har alt for mye klær, men jeg sliter sånn med å kvitte meg med det. Noen som kjenner seg igjen?

– karianne

#mat #middag #tips #middagstips #matglede #matprat #kosthold #protein #livsstil #sunt #suntoggodt #sunn #helse #velvære #hverdag #oppskrift #kosthold 

Ukens som gikk…

Tenkte å dele en kjapp oppsummering av uken som har vært nå 🙂  
 

Ukens opptur: Det er det jo overhode ingen tvil om hva er. Huskjøpet vårt slår det meste denne uken altså. Denne måneden for så vidt 😀
 

 

Ukens nedtur: Har vært småting her og der denne uken som har tappet meg for humør, tid og energi. Men nå er jeg back on track!
 

Ukens latter: Jeg fniser mye generelt, men jeg kommer ikke på noe denne uken som har utmerket seg som ekstra vittig. Mye små gullkorn her og der, og mange morsomme moments. 17 mai i seg sjæl var generelt sett mye latter! Bildet under er ganske passende her da, jeg flirer hver gang jeg ser det. 
 

SAMSUNG CSC

 

Ukens cravings: Er det lov å si alt? Appetitten min har jo tatt helt av for tiden (not preggo tho), så jeg har gaflet i meg både is, brus, vin, mat , – MYE mat.
 

Ukens kjøp: Sant skal sies at denne frøkna har kjøpt mye fint i sin tid (feeling old), men ukens beste kjøp er jo uten tvil huset vårt. Lite av mine tidligere innkjøp som kan måles med det!
 

 

Ukens sang: Once dance ? drake. Og det irriterer meg, for denne sangen syns jeg egentlig er forferdelig stygg. Men den har gått for mye på radioen, så nå syns jeg plutselig den er catchy.
 

Ukens innlegg: Mye husprat på meg her nå, men så gira gitt. Innlegget som har fått mest lesere og tilbakemeldinger er uten tvil dette her  > “Vi har kjøpt oss hus”. 

Håper dere hadde en finfin uke og får en enda bedre en nå! GOD TIRSDAG, DERE! <3

– karianne

#hverdag #personlig #hus #kjøp #huskjøp #hus #personlig #glad #livsstil #ukens #mittliv #liv #moro #feiring