Q&A; christmas edition

Ribbe eller pinnekjøtt?
Helt klart pinnekjøtt. Åh, det er noe av det beste som finnes. 

 

Rød eller brun julebrus? 
Jeg synes uten tvil at den brune julebrusen fra Hamar/Ringnes er den beste. Så kommer Grans sin på en god nummer to. 

Har du julekalender?
Ja, meg og Henrik har laget hver sin pakkekalender til hverandre. Her gir vi små, rimelige og koselige gaver til hverandre annen hver dag, og det er en veldig koselig “tradisjon” i løpet av julemåneden. 

 

Har du julestrømpe?
Jeg har til pynt, hehehe. Men jeg pleier å fylle julestrømpe til familien og gi på julemorgenen eller lillejulaften, for det synes jeg er veldig koselig. Kjekt å gjøre noe smått, men litt ekstra for de man er glad i.
 

Hvilke julefilmer må du se?
GI MEG ALT. Neida, jeg har faktisk litt begrensninger sjæl akkurat på dette punktet her. Men jeg liker godt Elf, Grinchen, Hjemme alene og det meste innen gode, gamle Disney-klassikere. 

Favoritt julesanger?
Hmm. Her liker jeg det meste, tror jeg. 

 

Når pynter du juletreet?
Nå vet jeg at noen vrir seg i graven, men …………. i år pyntet jeg det 24 november, haha. Når vi var mindre, hadde vi som tradisjon å pynte på lillejulaften eller noen få dager før julaften. Men nå som jeg (tilsynelatende) har blitt voksen og har eget hus, synes jeg det er koselig å starte pyntingen tidlig. Sånn at hele desember er fylt med julepynt, bakst og koselige tradisjoner. 

 

Hvordan ser din julaften ut?
Som regel splitter meg og Henrik lag på kveldingen på lillejulaften, og da drar jeg hjem til mamma og pappa. Så på julaften våkner jeg opp til julemusikk på radioen og mamma som trasker rundt og holder på med forberedelser til både deilig julefrokost og resten som skal skje i løpet av dagen. Videre er det jo så klart å kikke litt på alt det koselige som blir sendt på tv, ofte etterfulgt av en liten tur ut for å klarne hodet. Vi pleier også å spise grøt (… og fiske etter mandel), besøke besteforeldrene våres og luffe rundt i julepysj omtrent hele dagen. 

Når det nærmer seg middagstid, pleier vi å stelle oss for å se noenlunde presentable ut for hverandre når vi skal innta store mengder pinnekjøtt og tilbehør, haha. Og når kjolen er tøyd så langt den klarer etter en fullstappet mage, så smyger jeg meg som regel rett tilbake i pysjen igjen. Så pyntet for ei litta time eller to, si. 

Etter julemiddag og dessert (og en liten pustepause) så pleier vi å åpne gavene. Vi (…jeg…) har omsider lært oss å ta oss litt god tid nå, så dette går det gjerne noen timer på. Etterfulgt av kahoot og brettspill frem til vi kryper til sengs igjen. Sånn ca pleier det å se ut, og dette er den fineste dagen i året <3 

Hvem skal du feire julaften med?
Jeg skal feire hjemme hos mamma og pappa, sammen med søskene mine og mine to tantebarn. Gledings!
 

Det beste med julen?
Alt av sammenkomster, samhold og kos. Alt?

 


 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg