DIY julekrans

Jeg elsker jo julen, og jeg elsker jo å hobbysysle med ting, så det ble nesten en selvfølge at jeg måtte prøve meg på en hjemmelaget julekrans. Jeg har ikke funnet «den perfekte» kransen i butikkene, utenom de som koster over 1500kr. Og det personlig syns jeg blir litt mye for en julekrans, haha. Til tross for at jeg er mega juleentusiast. Så meg og Synnøve kjørte i gang et lite hobbyverksted her en kveld, og jeg synes resultatet ble veldig bra.

Siden vi bor greit ute på landet, så plukket jeg kongler selv for å spare penger på det. Så jeg tok en tur i skauen, plukket en hel haug kongler som jeg tok i steikeovnen for å få de åpne og fine. Jeg stekte dem i ca 2 ½ time på 75 grader. Da åpnet de seg bra, tørket og eventuelle småkryp ble fjernet.


 

Så konglene var klare til bruk, og da ble resten kjøpt inn fra Panduro og Ikea. Vi kjøpte en ferdig krans hver som var helt bar, og så lagde vi en hver fra grunn av. Og det var faktisk overraskende enkelt. Vi kjøpte falsk krans og falsk girlander sånn at vi kan ha de i flere sesonger. Men om du vil ha et enda billigere alternativ, er det bare å ta turen i skogen og hente grangreiner der.

Vi kjøpte:
– ståltråd
– stålring
– girlander
– snøspray
– limpistol
– små julekuler
– små «snøkuler»
– hvitt bånd til sløyfe

Sånn her satt vi og syslet i noen timer. Med julebrus på glassflaske, julemusikk på høyttaleren og fyr i peisen. Så koselig. Og siden jeg synes de ble veldig fine, så har jeg lyst å lage enda flere, haha. Så vi får se om jeg tar av og lager et par til senere. Nå henger den ene på ytterdøren og den andre henger på kjøkkenet. Jeg har aldri hatt en skikkelig julekrans i hus før, men jeg synes det ble så koselig og fint.


Vi limte på ønsket mengde kongler, kuler og pynt, og sprayet lett over med litt snøspray. Jeg anbefaler å spraye over med litt klarlakk senere, for å få snøspayen til å holde. Ellers drysset den en del.


Jeg hadde også en del kongler til overs som ikke ble brukt. Disse sprayet jeg også med litt snøspray, slik at de kan brukes til pynt nå fremover. Perfekt til borddekking, i vaser og lysestaker etc. Veldig enkel, lettvint og rimelig pynt.

Hva synes dere om resultatene? 🙂

 

 

 

#diy #jul #dekor #julekrans #gjørdetselv #julepynt #dekorasjon #kreativitet #interiør #interiørglede

12 kommentarer

Siste innlegg