Tidenes sjokoladekake

– kaken med litt av alt –

Er dere klare for tidenes kaloribombe av en kake? Denne kaken er proppet med både krem, snickers, sjokoladesaus og karamellsaus. Den smelter på tungen, men den er sykt mektig. Så et stykke er for de fleste nok i en omgang. Det ble en hit hos familien, spesielt hos kidsa. Oppskriften er hentet fra flinke Franciska som står bak Franciskasverden. 

Til to-lags bunn med form på 24cm:
3 egg
250 g sukker
150 g smeltet smør
100 g mørk sjokolade
1 dl rømme eller lettrømme 
1 teskje frysetørket kaffepulver
Frø fra 1/2 vaniljestang
1 teskje bakepulver
1 klype salt
150 g mel
30 g bakekakao

 

Til fyll og topping:
4 dl kremfløte
Frø fra en halv vaniljestang
3-4 Snickers x 75 g
Karamellsaus
Sjokoladesaus

Fremgangsmåte kakebunn:
– Sett ovnen på 175 grader.

– Pisk sammen egg og sukker til en lys og luftig blanding.

– Smelt smøret og sett det deretter til avkjøling. 

– Når du har tatt smøret av platen, knekker du sjokoladen i mindre biter og rører den inn i smøret. 

– Rør sammen rømme, kaffepulver, frø fra 1/2 vaniljestang, bakepulver og salt med sukkeret og eggene. 

– Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene i eggeblandingen, skiftevis med smeltede sjokoladen og smøret. Pass på at å få vekk alle klumper.

– Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 45-60 minutter. (varierer veldig fra stekeovn til stekeovn) Test med en kakepinne eller gaffel underveis, og ta formene ut med en gang deigen ikke lenger fester seg.

– La kaken avkjøles med en tallerken over formen. Det gjør at kaken beholder fuktigheten.

– Del bunnen i to når den er helt avkjølt.

Fremgangsmåte fyll og montering:
– Stivpisk fløten sammen med resten av frøene i vaniljestangen.
– Kutt opp snickersen i mindre biter.
– Legg bunn nr 1 på et kakefat.
– Ta på ca halve delen av den stivpiskede kremen.
– Strø over snickersbiter sammen med karamellsaus og sjokoladesaus.
– Ta på “lokket” på kaken.
– Ta på resten av kremen.
– Strø på resten av snickersen, etterfulgt av karamellsaus og sjokoladesaus.

Server med en gang 🙂

Denne kaken var en smaksbombe som smeltet på tungen. Den var vanvittig mektig, men såå god. Om du har det litt travelt, er det ingen problem å lage kakebunnen en dag i forkant, og ta fyllet på rett før servering. Det gjorde jeg, og den var fortsatt utrolig saftig. 

 

Enjoy =D

 

#bake #baking #hjemmelaget #hjemmebakt #kake #sjokoladekake #oppskrift #hobby 

5 kommentarer

Siste innlegg