Hjemmelaget eplekake

– perfekt høstkos – 

Som jeg nevnte forrige uke, så var jeg på en liten epleslang på gården til broren min og hamstret litt mat-epler. Og med flere kilo epler i hus, så måtte jeg så klart prøve meg på en eplekake. Det har jeg aldri laget før, og jeg har ikke spist så mye av det opp gjennom årene heller. Men siden både Henrik og besteforeldrene mine er veldig glad i det, så ville jeg prøve å lage en god eplekake til dem. 

 

Etter litt problemer med en kakeform som ikke hold tett, lekkende kake utover hele stekeovnen og mye banning – så ble det til slutt en kake ut av det hele. Tilbakemeldingene var også gode, så da ble det vellykket til slutt 🙂 

Til en springform på ca 24 cm trenger du;
4 stk mat-epler/syrlige epler
5 ss sukker (til eplene)
3 ss malt kanel (til eplene)
200 g romtemperert smør 
200 g sukker
4 egg 
1 ts bakepulver
1 ss malt kanel 
170 g hvetemel 
litt perlesukker til topping

Fremgangsmåte:
* Sett stekeovnen på 180 grader. 

* Skrell eplene, fjern kjernen og del opp i tynne båter. 

* Putt eplebåtene i en pose med kanel og sukker – bland godt. 

* Pisk smør og sukker lyst og luftig. 

* Tilsett eggene – ett etter ett. Pisk godt mellom hvert egg. 

* Sikt mel og bakepulver i røren og vend forsiktig inn i deigen. 

* Legg bakepapir i springformen og hell oppi ca halve røren. 

* Stikk halvparten av eplebåtene nedi deigen, før du heller resten av røren over.

* Stikk resten av eplene nedi deigen – eventuelt bruk som pynt på toppen. 

* Strø over med litt kanel og perlesukker på toppen. 

* Stek midt i steikeovnen i mellom 50 – 60 minutter
Dette varierer fra steikeovn til steikeovn. 

Kaken ble servert mens den fortsatt var lunken – sammen med hjemmelaget vaniljeis. Jeg føler at eplekaker ikke når sitt fulle potensiale før det er litt vaniljeis på siden, haha. Alltid når vi er ute og reiser, pleier meg og Henrik å dele en dessert eller to med nettopp dette. Så det har blitt en koselig tradisjon vi har laget oss. Så nå tok vi den med oss hjem! 

Enjoy 🙂 

 

 

 

#matprat #matglede #hjemmelaget #hjemmebakt #hobby #hobbybaker #kake #eplekake #høst #høstkos #mat #bake #baking #baker #kakeprat #kakeglede #bakeglede #oppskrift 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg