Pizzabåter – step by step

– perfekt å ha liggende i fryseren – 

Jeg har aldri vært noe fan av pizzaboller, nettopp av den enkle grunn at som oftest blir det vanvittig mye pizzadeig – og lite fyll. Så kjedelig at det gjør vondt i sjelen. Men pizzabåter er en annen verden, for her blir balansen mellom deig, fyll og ost veldig bra – synes jeg da ihvertfall. 

Om du er gira på pizza og vurderer dette, så er det definitivt enklere å bare lage en vanlig hjemmelaget pizza. Da sparer du deg for mye tid og knoting. Men i mitt tilfelle, så ble dette resultatet av pizzadeig til overs ved besøk. Så da fant jeg ut at jeg kunne bruke resten av deigen til å lage pizzabåter og hive dem i fryseren til en travel dag eller til nistepakker til Henrik. Så dette er jo helt perfekt for for eksempel småbarnsfamilier, til travle hverdager eller om du bare først er i gang på kjøkkenet med matlagingen. 

Jeg hadde en hjemmelaget, halvgrov deig – skrik ut om dere ønsker oppskriften. 

Anyways, her kommer en veldig enkel steg for steg;

Kjevle ut deigen til ønsket tykkelse. Pass på at den ikke er så tynn at det blir hull – da renner fyllet ut i bunn. 

Finn noe rundt og stikk ut emner som er litt større enn formen du skal bruke.
Jeg brukte cupcakeform og det fungerte veldig bra. 

Fyll cupcakeformene med deigen. Bruker du nonstick trenger du ikke å smøre formen på forhånd. 

Pøs på med litt pizzasaus.

Ta deretter i ønsket fyll. Jeg tok noen med kjøttdeig og løk – og noen med skinke. Begge deler ble veldig digg. 

Topp med ost.

Voilaaaa – superlett og resultatet er perfekt snackfood.
Ingen problem å ha liggende i fryseren og hive de direkte i mikroen. 

 

 

#oppskrift #matprat #matglede #hjemmelaget #hjemmelagetmat #hobby #middag #familie #hverdag #familieliv #tips 

4 kommentarer

Siste innlegg