Hjemmelagde halvgrove baguetter

SAMSUNG CSC
 

Jeg har alltid elsket fersk gjærbakst, og da spesielt baguetter. Det er nok på grunn av dens krispe og sprøe utside, og så myke og luftige innside. Hjemmebakte baguetter rett fra stekeovnen, klare for pålegg – det er jo noe av det beste. Denne oppskriften har jeg lånt fra MatPrat sine sider, men har gjort en liten endring på dem, ettersom jeg ville ha dem litt grove. 


SAMSUNG CSC
Til en stor deig trenger du;

712 dl vann
12 pk gjær
600g hvetemel
400g sammalt hvete grov
1 ss havsalt
4 ss vann til pensling
1 ss hvetemel til pynt

SAMSUNG CSC

Fremgangsmåte:
* Bland sammen alle ingrediensene, men spar ca 1 dl vann til senere. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Bruker du kjøkkenmaskin, så bør du starte på lav hastighet, og øke litt etterhvert. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt ett er litt i små mengder. Deigen er eltet nok når den er smidig og har en blank, fin overflate.

* Dekk til bakebollen, sett den på et lunt sted og la den heve i 1-2 timer. 

* Kna deigen godt før du deler opp i antall ønsket emner. Jeg fikk 9 lange, fine baguetter. Men du velger selv om du ønsker noen store, lange eller mange små 🙂 

* Trill dem til runde boller, og sett dem til heving på nytt i ca 30 minutter. 

* Rull bollene ut til avlange baguetter på et bakebrett, før disse igjen skal etterheves i ca 30 minutter. 

* Pensle baguettene med vann, strø over litt hvetemel og lag noen snitt på kryss over baguettene. 

* Stek midt i ovnen til de er gyldenbrune, i ca 15-20 minutter på 220 grader. 

SAMSUNG CSC

Disse er overhode ingen problem å hive i fryseren og spare til senere når de har blitt avkjølt. Når jeg da tar dem opp igjen dypfryst, steker jeg dem i 5-8 minutter i ovnen igjen. Smaker like ferskt som helt nybakte, og de er veldig luftige og gode. Perfekt til frokost og lunsj!

SAMSUNG CSC

Om du vil ha baguettene helt lyse, så bruker du 1 kg hvetemel, og kutter ut det grove, sammalte melet. 
Hope you like it! =D 

 

 

 

#mat #matprat #matglede #hjemmelaget #hjemmebakt #hobbybaker #godt #brød #hobby #oppskrift 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg