Sjokoladekake med sjokoladekrem og friske bær

SAMSUNG CSC

– mums – 

Om dere vil ha en fest i munnen, så er denne sjokoladekaken her et godt valg. Dette er den første sjokoladekaken jeg har laget i springform før, så det sier seg selv at jeg ikke er en mega erfaren baker, haha. Men jeg ble veldig fornøyd med resultatet, og kaken var veldig god. Utrolig mektig – men really good! 

 

Denne ble laget for å overraske Synnøve i forkant av bursdagen hennes, og det så ut som falt i smak hos de som fikk smake. Og det er jo alltid gøy, så da kommer denne til å bli laget flere ganger her i huset. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg skal forresten ikke ta credit for oppskriften, for dette er ikke en jeg har laget av eget hode. Oppskriften er funnet på nett.

___________________________________


Oppskrift på springform med 26 diameter: 
* 250 g smør
* 4 egg
* 500 g sukker
* 6 ss kakao
* 2 ts vaniljesukker
* 3 ts natron
* 450 g hvetemel
* 6 dl kefir

___________________________________________

Glasur/sjokoladekrem:
* 300 g smør
* 750 g melis
* 4 ss kakao
* 4 ss kaffe avkjølt kaffe
* 4 ts vaniljesukker

SAMSUNG CSC

Fremgangsmåte kakebunn:
* Smelt smøret og la det kjølne litt. 
* Pisk sammen sukker og egg til en lys eggedosis. 

* Bland de tørre varene sammen med eggedosisen. 
* Tilsett smøret og kefiren sammen med resten. 
* Rør til du har en jevn, klumpfri blanding. 
* Hell røren i en rund form på 26 diameter, med bakepapir i bunn. 
* Stek kaken midt i ovnen i ca 60 minutter på 200grader.
(varierer fra stekeovn til stekeovn, så følg godt med på slutten).

SAMSUNG CSC

Fremgangsmåte sjokoladekrem: 
* Pisk mykt smør (gjerne “halvsmeltet”) og melis til en luftig smørkrem.
* Tilsett resten av ingrediensene. 
* Pisk til du har en klumpfri glasur. 

SAMSUNG CSC

Montering av kaken:
* Del kakedeigen i ca to like store deler. 
* Legg bunnen på ønsket underlag/kakefat, før du tar et tykt og godt lag med glasur på. 
* Legg oppå toppen av kaken, og ta glasur på både topp og siden av kaken. 
* Spar gjerne litt glasur dersom du ønsker å pynte med en sprøytepose. 
* Topp kaken med friske bær og litt melis på toppen før servering. 

SAMSUNG CSC

Mitt valg av bær falt enkelt på blåbær, rips og bringebær, for det var dette utvalget butikken hadde nå. Men både ripsene og bringebærene ga kaken en fin syrlighet for å balansere den søte glasuren. Så for min del ble det full klaff. Men dette er selvsagt smak og behag 🙂 

SAMSUNG CSC

Du kan også justere mengden kaffe og kakao i glasuren etter eget ønske, alt etter hvor sterk på smak du liker den. Det beste er å smake seg frem underveis, da kan man hele tiden gjøre små endringer 🙂 

NYT!

 

 

 

#hjemmebakt #hobbybaker #hjemmelaget #kake #kaker #kakeglede #bake #baking #bakeglede #sjokoladekake #frukt #bær #søtt #godt #søttoggodt #oppskrift #inspirasjon #matglede 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg