Hjemmelaget pannacotta

SAMSUNG CSC

– hello there – 

Panna cotta er jo en rimelig enkel, men suksessfull måte å avslutte et godt måltid på. Jeg har faktisk aldri smakt det før jeg lagde flaggdesserten til 17. mai tidligere i år (den finner du HER), og det var overraskende godt. Så nå som jeg skulle overraske Malin med en liten, tidlig bursdagsfeiring av hun, så måtte jeg så klart lage favorittdesserten hennes; nemlig panna cotta. 

SAMSUNG CSC
Til 3 store / 4 mindre porsjoner trenger du:
* 4 gelatinplater 
* 1 vaniljestang 
* 5 dl kremfløte 
* 67 g sukker 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Fremgangsmåte:
* Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann. Disse må ligge i vann i minst 5 minutter før bruk. 

* Snitt opp vaniljestangen og skrap utav alle de små, svarte frøene inni. 

* Ha både innholdet av vaniljestangen pluss selve stangen oppi en tykkbunnet kjele sammen med fløten og sukkeret. 

* Kok opp blandingen mens du stadig rører rundt. 

* Ta kjelen av platen, skvis vannet ut av gelatinplatene før du legger dem oppi den varme fløteblandingen. Rør godt. 

* Fordel blandingen i 3 – 4 glass/former og sett til avkjøling. 

* Må avkjøles i minst to timer før servering.

SAMSUNG CSC

Før servering, når panna cottaen var ordentlig stivnet, toppet jeg den med en hjemmelaget, improvisert bringebær-topping. Her tok jeg en neve frosne bringebær i blenderen sammen med en god dæsj melis, litt fløte og en god dose sitrondråper. Det ble overraskende friskt og godt på smak! =D 

SAMSUNG CSC

Dette er forresten en slik type dessert som du fint kan lage 1-2 dager før servering, uten at den blir dårlig. Perfekt om du skal ha selskap, og vil ordne litt dagen før! 

NYT 🙂

 

 

#hjemmelaget #dessert #mums #pannacotta #hobbybaker #hjemmebakt #bakeglede #godt #italiensk 
 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg