Hjemmelaget fletteloff

SAMSUNG CSC

– so good – 

Tidlig denne uken fikk Henrik plutselig at han ville at vi skulle bake hjemmelaget brød, sent på kvelden. Så da slo vi til med litt nattebaking, og resultatet ble to sinnsykt (!) gode fletteloff. Jeg for min del synes at grovbrød er mye bedre, men Henrik fikk velge, siden det var hans idè. Og brødene ble overraskende gode. 

 

De ble saftige og luftige, og vi hadde virkelig en bedre rekekvelds med disse dagen etter. Ferske, hjemmebakte loff med reker, majones og sitron. Mums!

SAMSUNG CSC

Til to brød trenger du: 
1 kg hvetemel
4 ss smør
50 g gjær 
2 ts salt 
6 dl melk 
1 pisket egg til pensling 
valmuefrø til topping

SAMSUNG CSC

Fremgangsmåte:
* Ha melet i en bolle og smuldre i smør og gjær. Vi hadde ikke ferskgjær, men det gikk helt fint med tørrgjær også. 

* Bland i saltet og lunken melk. 

* Elt deigen til den er jevn og smidig. 

* Hev deigen på et lunt sted i minst 1 time. 

* Elt deigen på nytt etter heving. 

* Del deigen i to, før du deretter deler de to deigklumpene i tre klumper hver.
(du skal ha tilsammen 6 ca like store klumper med deig) 

* Ta tre av klumpene og rull dem ut til tre ca like lange strimler. 

* Flett disse tre strimlene sammen til et fint, tykt flettebrød. 

* Gjør det samme med de tre gjenværende klumpene. 

* Etterhev brødene i ca 15 minutter mens ovnen blir varm. 

* Pensle på pisket egg
(vi hadde ikke egg, så vi brukte smeltet smør istedenfor). 

* Strø på ønsket mengde valmuefrø. 

* Stek brødene på 200grader i ca 15 – 25 minutter
(dette varierer fra ovn til ovn)

SAMSUNG CSC

Vi stekte forresten brødene på den nederste rillen i ovnen. 

SAMSUNG CSC

Disse brødene var ferske og gode i dagevis, og vi har virkelig kost oss med dem. Disse ble godkjent av oss begge, så det blir definitivt med brødbakst fremover. Neste gang har jeg lyst å prøve meg på noe grovere =D

SAMSUNG CSC

Enjoy =D

 

 

#bakst #hjemmebakt #hjemmelaget #brød #fletteloff #hobby #moro #bakeglede #baking #bake #hjemmebaker #mat #matprat #matglede #oppskrift 

1 kommentar

Siste innlegg