Sukkerfrie skillingsboller

SAMSUNG CSC

– perfekt søndagskos – 

Jeg vet ikke hva som gjør det, men jeg har blitt dårlige og dårligere med gjærbakst de siste årene, og det irriterer meg helt sykt mye. Men når jeg først har funnet en oppskrift som jeg får til, så blir den brukt til det fulleste, haha. Oppskriften på denne bolledeigen fant jeg på bloggen til flinke FITFOCUSE – og har brukt den hyppig siden. 

SAMSUNG CSC

Oppskrift til ca 20 boller:
5 dl vaniljesaus zero 
1 stk moden banan 
1 pakke fersk gjær 
50 gram smør 
800 – 900 gram siktet speltmel 
1 egg til pensling 

SAMSUNG CSC

Fremgangsmåte på bolledeigen:
1. Varm opp vaniljesausen, uten å koke den. 
2. Tilsett smøret og rør til det har smeltet. 
3. Mos bananen i en bakebolle og bland inn gjæren. 
4. Tilsett det smeltede smøret i vaniljesausen sammen med gjær og banan. 
5. Tilsett mel litt etter litt. 
6. Elt deigen godt, minst 10 minutter. 
7. Sett deigen på heving på et lunt sted, i minst 60 minutter. 
8. Kjevle deigen ut, pensle på litt smeltet smør og strø over ønsket mengde med kanel og sukrin. 
9. Sett ovnen på 200 grader. 
10. Sett bollene på etterheving til ovnen er varm.
11. Pensle bollene med et pisket egg.  
12. Bollene skal stekes midt i ovnen i ca 10 minutter.

SAMSUNG CSC

ENJOY!

 

#bake #baking #bakeglede #sukkerfri #sukkerfritt #boller #hjemmelaget #hjemmebakt #hobby #sunnere #sunt #suntoggodt #sunnerealternativ #oppskrift #skillingsboller 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg