– den beste kaken jeg noensinne har bakt –
Gulrotkake er jo i seg selv en saftig, frisk og vanvittig god kake. Men denne gangen ville jeg lage en ny vri, med inspirasjon fra et bilde jeg så på nett. Så nå ble det hjemmelaget gulrotkake med kremost, hjemmelaget karamell og valnøtter. I tillegg er kakebunnen todelt, og og det er fyll både på toppen og i midten. Dette er den saftigste, mektigste og beste kaken jeg har laget. Og jeg skal definitivt lage den flere ganger.
Oppskrift til springform med diameter 26cm:
3 dl sukker
100 gr smelta smør
3 egg
3,75 dl hvetemel
1,5 ts kanel
1,5 ts natron
1,5 raspet gulrøtter
Glasur;
250 gr smelta smør
400 gr philadephia
500 gr melis
3ts vaniljesukker
(dette er da med glasur til to-lagskake. Skal du bare ha en stor, rund kake, så er det nok å halvere mengden).
Oppskriften jeg brukte til karamellen fant jeg på Det søte liv, og du finner den her.
Jeg halverte oppskriften og det var rikelig.
Fremgangsmåte kakebunn:
1) Visp sammen sukker og smør i en bakebolle.
2) Pisk inn eggene med høy hastighet til du får en lys og tykk blanding.
3) Bland i det tørre litt etter litt.
4). Finrasp gulrøttene og tilsett dem i blandingen.
5) Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 50-60 minutter (rund form).
6. Avkjøl kaken og del den på midten, slik at du får to runde deler.
Fremgangsmåte glasur:
1) Smelt smøret.
2) Bland sammen kremost med de tørre ingrediensene.
3) Tilsett det smeltede smøret.
4) Pisk den luftig og fin, samt fri for klumper.
5) Ha gjerne i et par sitrondråper for ekstra friskhet
Montering:
1) Sett den ene kakedelen på et kakefat.
2) Smør på et tykt og godt lag (ca halvparten) av glasuren.
3) Grovhakk litt valnøtter eller mandler, og strø over.
4) Dryss den tykke, avkjølte karamellen over.
5) Legg den andre delen av kaken oppå.
6) Ta på resten av glasuren.
7) Strø litt mer finhakkede valnøtter/mandler på.
8) Avslutt med mye deilig honning.
Gulrotkake er en slik type kake som jeg synes blir bedre når den har stått i 1-2 dager. Så lag gjerne bunnen en til to dager i forkant før servering, så får den godgjort seg litt ekstra. En saftigere kake skal man lete lenge etter, denne smelter på tungen. Stappfull av kalorier er den, vel å merke. Men til spesielle anledninger så er denne helt perfekt!
NYT!
#kake #hjemmelaget #bake #baking #hjemmebakt #hjemmebakst #gulrotkake #mums #nam #kaker #bakeglede #matglede #gjørdetselv #godt #kalorier #kalorifest
Er det 1,5 dl eller liter med gulerøtter?
Aud Randi: 1,5 stk gulrøtter! 🙂 Jeg hadde veldig store gulrøtter da, så om du har noen små, så kan du sikkert ta 2-4 gulrøtter 🙂