17.mai desserten vi elsker

SAMSUNG CSC

– hipp hipp hurra – 

Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om en fin, dekorativ og ikke minst; god 17.mai dessert.  Etter som dette er den første gangen jeg har laget denne, så ble den ikke så fin som jeg hadde håpet. Perfeksjonisten i meg ble en smule irritert, men det får jeg bare bite i meg, haha. Men det skal ikke stå noe på smaken ihvertfall. Denne desserten består av jordbærgelè, hjemmelaget panancotta og blåbærgelè – toppet med litt friske bær. 

 

Dette er en dessert som tar lang tid (og da mener jeg laaang tid), så dette må lages i forkant av selve 17. mai. Det går til og fra 6-7 timer, av og til mer også. For her legger man flere lag med gelè og pannacotta, og ett og ett lag må få sette seg og stivne – før man fyller i et nytt lag. Så du må ha god tid, med andre ord. Jeg puttet dem litt inn i fryseren, men pass da på at det ikke krystalliserer seg. Jeg anbefaler også å ikke bruke like store glass som jeg har. Det ble noen massive porsjoner, i tillegg til at jeg gikk tom før jeg fikk fylt dem like på slutten. Så noen små, fine dessertglass eller vinglass er helt perfekt 🙂 

SAMSUNG CSC

Til 4-5 porsjoner trenger du:
* en pakke jordbærgelè 
* en pakke blåbærgelè 
* blå konditorfarge 
* vaniljestang 
* 1dl sukker 
* 6dl kremfløte 
* 3 gelatinplater 

____________________________________________

* Start med å lage jordbærgelèen, ettersom dette er det første laget du skal ha. Følg bruksanvisning på pakken (eller evt. lag den fra bunn) og hell oppi ønsket mengde i glasset. Ha den resterende gelèen i pannen på lav varme for å holde den flytende til lag nr to med jordbærgelè på toppen. Denne klarer seg fint om du holder den lett varm og rører jevnlig. 

* Sett glassene i kjøleskapet for å stivne. Du kan sette dem i fryseren for å få dem til å stivne fortere, men pass da godt på dem. Står det for lenge, begynner gelèen å krystallisere seg  – som vi ikke ønsker. Så flytt dem over i kjøleskapet igjen før den tid. 

* Start deretter på pannacottaen, ettersom at dette blir lag nummer to.

__________________________________

Pannacottaen lager du slik:
* Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann. 
* Hell fløten og sukkeret i en kjele. 
* Snitt om en vaniljestang på langs, og bruk kniven til å skrape ut all den sorte innmaten i stangen. Dette skal du ta oppi fløten og sukkeret. Etter å ha skrapt godt utav vaniljestangen og tilsatt dette i fløten, så tar du også oppi selve vaniljestangen. 
* Gi alt et oppkok, og fjern deretter vaniljestangen fra røren. 
* Ta kjelen av varmen – og løs opp gelatinplatene i blandingen. Men pass på å klem utav alt vann fra platene først. 
___________________________

* La pannacottaen kjølne litt før du heller den oppi det første laget med gelè. 

* Sett glassene tilbake i fryseren/kjøleskapet for ny setting. 

* Gjør det samme med den resterende pannacottablandingen, som du gjør med jordbærgelèen. Hindre den i å stivne med å ha den på lav varme og røre jevnlig. Du skal ha et nytt lag med pannacotta senere. 
 

* Når pannacottaen har satt seg, kan du lage blåbærgelèen. 

* La gelèen kjølne før du lager et lag oppå pannacottaen. Når dette er gjort, setter du glasset inn igjen i kjøleskapet/fryseren for å stivne. 

* Deretter lager du de to siste lagene med hvitt (pannacotta) og rødt (jordbærgelè) på samme måte – med det resterende du har i pannene på lav varme. 

* Sett dem i kjøleskapet og la dem stå i fred frem til servering. Topp med litt friske bær rett før dem skal spises. 

SAMSUNG CSC

Som dere ser, så er noen av kantene mine litt ujevne. Dette kommer av at jeg har hatt for dårlig tålmodighet, og har fylt nytt lag før gelèen har fått stivnet ordentlig. Så bruk sett heller av litt ekstra tid til setting, for da blir resultatet mye finere. I tillegg har jeg brukt litt blå konditorfarge i blåbærgelèen, siden den er mer lilla på farge uten. 

 

Dette er en dessert som nok faller like godt i smak både hos barna og voksne!
NYT! 

 

#dessert #oppskrift #matprat #matglede #bakeglede #hjemmelaget #17mai #norge #norgesflagg #rødthvittblått #bake #inspirasjon 

 

 

4 kommentarer

Siste innlegg