hits

Publisert den 01.10.2018 - Mat og kosthold

Hjemmelaget eplekake

- perfekt høstkos - 

Som jeg nevnte forrige uke, så var jeg på en liten epleslang på gården til broren min og hamstret litt mat-epler. Og med flere kilo epler i hus, så måtte jeg så klart prøve meg på en eplekake. Det har jeg aldri laget før, og jeg har ikke spist så mye av det opp gjennom årene heller. Men siden både Henrik og besteforeldrene mine er veldig glad i det, så ville jeg prøve å lage en god eplekake til dem. 

 

Etter litt problemer med en kakeform som ikke hold tett, lekkende kake utover hele stekeovnen og mye banning - så ble det til slutt en kake ut av det hele. Tilbakemeldingene var også gode, så da ble det vellykket til slutt :-) 

Til en springform på ca 24 cm trenger du;
4 stk mat-epler/syrlige epler
5 ss sukker (til eplene)
3 ss malt kanel (til eplene)
200 g romtemperert smør 
200 g sukker
4 egg 
1 ts bakepulver
1 ss malt kanel 
170 g hvetemel 
litt perlesukker til topping

Fremgangsmåte:
* Sett stekeovnen på 180 grader. 

* Skrell eplene, fjern kjernen og del opp i tynne båter. 

* Putt eplebåtene i en pose med kanel og sukker - bland godt. 

* Pisk smør og sukker lyst og luftig. 

* Tilsett eggene - ett etter ett. Pisk godt mellom hvert egg. 

* Sikt mel og bakepulver i røren og vend forsiktig inn i deigen. 

* Legg bakepapir i springformen og hell oppi ca halve røren. 

* Stikk halvparten av eplebåtene nedi deigen, før du heller resten av røren over.

* Stikk resten av eplene nedi deigen - eventuelt bruk som pynt på toppen. 

* Strø over med litt kanel og perlesukker på toppen. 

* Stek midt i steikeovnen i mellom 50 - 60 minutter
Dette varierer fra steikeovn til steikeovn. 

Kaken ble servert mens den fortsatt var lunken - sammen med hjemmelaget vaniljeis. Jeg føler at eplekaker ikke når sitt fulle potensiale før det er litt vaniljeis på siden, haha. Alltid når vi er ute og reiser, pleier meg og Henrik å dele en dessert eller to med nettopp dette. Så det har blitt en koselig tradisjon vi har laget oss. Så nå tok vi den med oss hjem! 

Enjoy :-) 

 

 

 

#matprat #matglede #hjemmelaget #hjemmebakt #hobby #hobbybaker #kake #eplekake #høst #høstkos #mat #bake #baking #baker #kakeprat #kakeglede #bakeglede #oppskrift 

Publisert den 25.09.2018 - Mat og kosthold

Pizzabåter - step by step

- perfekt å ha liggende i fryseren - 

Jeg har aldri vært noe fan av pizzaboller, nettopp av den enkle grunn at som oftest blir det vanvittig mye pizzadeig - og lite fyll. Så kjedelig at det gjør vondt i sjelen. Men pizzabåter er en annen verden, for her blir balansen mellom deig, fyll og ost veldig bra - synes jeg da ihvertfall. 

Om du er gira på pizza og vurderer dette, så er det definitivt enklere å bare lage en vanlig hjemmelaget pizza. Da sparer du deg for mye tid og knoting. Men i mitt tilfelle, så ble dette resultatet av pizzadeig til overs ved besøk. Så da fant jeg ut at jeg kunne bruke resten av deigen til å lage pizzabåter og hive dem i fryseren til en travel dag eller til nistepakker til Henrik. Så dette er jo helt perfekt for for eksempel småbarnsfamilier, til travle hverdager eller om du bare først er i gang på kjøkkenet med matlagingen. 

Jeg hadde en hjemmelaget, halvgrov deig - skrik ut om dere ønsker oppskriften. 

Anyways, her kommer en veldig enkel steg for steg;

Kjevle ut deigen til ønsket tykkelse. Pass på at den ikke er så tynn at det blir hull - da renner fyllet ut i bunn. 

Finn noe rundt og stikk ut emner som er litt større enn formen du skal bruke.
Jeg brukte cupcakeform og det fungerte veldig bra. 

Fyll cupcakeformene med deigen. Bruker du nonstick trenger du ikke å smøre formen på forhånd. 

Pøs på med litt pizzasaus.

Ta deretter i ønsket fyll. Jeg tok noen med kjøttdeig og løk - og noen med skinke. Begge deler ble veldig digg. 

Topp med ost.

Voilaaaa - superlett og resultatet er perfekt snackfood.
Ingen problem å ha liggende i fryseren og hive de direkte i mikroen. 

 

 

#oppskrift #matprat #matglede #hjemmelaget #hjemmelagetmat #hobby #middag #familie #hverdag #familieliv #tips 

Vis flere innlegg