hits
30.11.2016

Når ting er dritt

.... en sånn periode er det nå. Og den har vart så vanvittig lenge. Alt jeg skal og alt jeg gjør, blir et tiltak. Jeg kan bruke opp til en hel dag på å bare gjøre noen små husarbeid-oppgaver. Fordi jeg orker ikke. Jeg orker ingenting, jeg gidder ingenting og jeg ser ikke vitsen med ting. Likegyldig og lei, rett og slett. Søvnen har for det meste vært ikke-eksisterende, og det preger både hode, kropp og humør enormt mye. Litt mer sliten for hver dag som går, så nå føles det ut som om at jeg er på vei til å bli helt sprø. 

Tom og mutt innvendig. Og så maktesløs og treg. I disse periodene er jeg nesten som en zombie, som isolerer meg og holder meg mest mulig hjemme. Og så tar jeg på meg et smil og den lille fasaden min om jeg må ut av huset en tur. Alt jeg skal gjøre kreves så mye energi og så mye krefter. Etter en tur for å hente posten, må jeg ligge på sofaen. Etter en tur på butikken må jeg ha en hvil. Etter et møte må jeg legge meg nedpå. Dere skjønner? Jeg har ingenting å gå på om dagene, for både angsten og depresjonen jobber så vanvittig mot meg nå. Det er ingenting "spesielt" som har skjedd - men det er bare slik det er med mentalhelse, angst, depresjon og alle følgene av det. Opp og ned - hele tiden.. 

Jeg har begynt på en ny form for behandling nå, ettersom jeg har blitt henvist til et annet behandlingssenter. Så nå er jeg i gang, og det var en veldig tung start. For det første så klarer jeg ikke å konsentrere meg om noe som helst, for hjernen min jobber og jobber hele tiden. For det andre så blir det veldig personlig, noe som jeg syns er ubehagelig. Så etter første runde i programmet, var jeg helt ødelagt i noen dager. Totalt utslitt og tappet for energi. Men dette håper (og tror) jeg blir bedre etterhvert. Foreløpig har programmet truffet rimelig bra, og det er egentlig en lettelse å vite at dette treffer så mange. Misforstå meg rett - jeg mener bare i den forstand at det ikke er jeg som er helt sprø. For av og til føles det slik, hehhee. 

Psykiske lidelser som nettopp for eksempel angst og depresjon er veldig tabubelagt, noe som jeg syns er helt uforståelig, med tanke på hvor vanvittig mange vi er i bare Norge som sliter med dette. Så utrolig mange "vanlige" folk som man overhode ikke skulle trodd - sliter med dette. Press, prestasjoner, selvbilde, selvtillit og forventninger tar knekken på folk - og virkelig mange flere enn vi skulle trodd. Jeg har fått høre så uendelig mange ganger av folk jeg kjenner GODT som sier "jeg har aldri trodd at du har slitt med noe av dette" fordi jeg er jo så quote "blid, positiv og utadvendt". Men det er det som er tingen. Det har opp gjennom årene blitt en fasade. En maske som jeg tar på meg når jeg går ut av huset og ut blant folk. For det er det letteste. Å bare late som ingenting. Og jeg kan garantere at du sikkert har mer enn 1 i din krets som sliter med angst og/eller depresjon, uten at du vet det. 

 

Heldigvis er det ikke slik hele tiden. Nå er det bare å vente på at det skal lysne litt og at ting går litt oppover igjen. Det er jo snart jul og jeg har mye å være takknemlig for. Og det er jeg også, for all del. Men det negative har i en stor grad en evne til å ta over det positive. Og det er dette jeg jobber med og det er en del av behandlingen min - å kunne takle det litt bedre. Å kunne leve med angsten og depresjonen, og kunne klare å kontrollere det til en viss grad. For det er ingen garantier for at jeg noensinne blir kvitt det - men å bare ha litt mer kontroll. Det hadde utgjort en enorm forskjell. Nerver i høyspenn hele døgnet er ikke bare bare ass, heheh!

 

Jeg gleder meg til den dagen når jeg har blitt mye tryggere på meg selv, til den dagen jeg liker meg selv litt bedre, og til den dagen jeg ikke er ille nervøs av å gå ut av huset. Til den dagen jeg føler meg normal, opplagt, oppriktig glad og levende :-) Det blir good times, det! :-)

 

Kan du relatere deg til noe av dette? 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

 

 

#mental #mentalhelse #helse #psyk #psykiskhelse #psykisk #dps #behandling #tabu #personlig #hverdag #angst #depresjon #panikkangst #panikk #sosialangst #kognitiv #kognitivbehandling #åpen #ærlig #åpenhet #ærlighet 

 • Dato: 30.11.2016
 • Tid: 17:20
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
29.11.2016

Storhandel

.... MEAT EDITION....

Jeg fortalte jo forrige uke at jeg hadde vært og handlet mat for å fylle opp kjøleskap og fryseboks igjen, så jeg tenkte jeg kunne vise hvilke produkter jeg faktisk kjøpte. Det er ikke så mange goder man får som bønder i Norge, men dette er i det minste en av dem. Og nei, jeg er ikke bonde, men pappa er - for de som skulle lure på det 8-)  Vi fikk fylt opp med blant annet masse biff, kjøttdeig, bacon, koteletter osv. Så digg, og nå har vi så masse god mat i lang, lang tid fremover. Så det eneste vi trenger å handle på butikken de neste ukene er bare tilbehør som melk og brød, og tilbehør til middager :-) woho. 
 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Åh, så mye godt. Så nå er det bare til å starte middagsplanleggingen. 
Har du noen tips? :-) 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

 

 

 

#mat #matprat #matglede #protein #proteiner #mathandel #storhandel #kjøtt #middag #middagsinspo #oppskrift #tips #gilde #bonde #bønder 
 

 • Dato: 29.11.2016
 • Tid: 17:09
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
28.11.2016

Rolig mandag

SAMSUNG CSC

Det har vært en travel helg, hvor jeg blant annet har solgt produktene mine på julemesse både lørdagen og søndagen. Så i går kveld kjente jeg at formen var laber og jeg var veldig sliten, så i dag har jeg tatt meg en aldri så liten kosedag hjemme. Og det trengtes. Joggebukse, tøfler og no makeup er egentlig dagen kort oppsummert, og det har vært deilig.

Jeg har begynt å pynte til 
jul, og jeg elsker å se på all julebelysningen rundt om i huset nå. Jeg elsker julen og kjenner jeg meg selv rett, så kommer sikkert juletreet opp om noen dager også, hehehe. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Deilig å bruke dagen på å lade batteriene litt. I morgen har jeg nemlig en litt mer effektiv dag fremfor meg, så det var godt å spare litt på kruttet i dag. Fikk også så sykt cravings på noe godt, så da ble det kakao med krem og karamell. So good. Nå kan julen egentlig bare komme, for jeg er klar som et egg. 

Noen andre som har begynt å pynte til jul? :-) 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning. 

 

 

#kos #mandag #sjef #egensjef #livsstil #fri #dayoff #kakao #krem #kos #jul #julepynt #julestemning #interiør #mat #matglede #matkos #kos #hverdagskos #hverdagsglede #interiør #hus #hjem #hverdag #nam #godt #selvstendignæringdrivende #frihet #tid 

 

 • Dato: 28.11.2016
 • Tid: 21:41
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
24.11.2016

Oppskrift: brente mandler

SAMSUNG CSC

Ingredienser: 
300 gram mandler
5 dl melis 
1 1/2 dl vann 
50 gram meierismør 

 

* Bland mandler, melis og vann i en kjele. Jeg anbefaler å bruke en vid kjele, for å få vannet til å fordampe fortere. 
* Rør sammen og la det koke på svak varme helt til vannet har fordampet. Rør jevnt og trutt. 
* Øk temperaturen og rør til sukkeret har smeltet, har en gylden farge og har festet seg godt til mandlene. 
* Avkjøl mandlene og rør deretter inn smøret. Smøret gir mandlene ekstra god smak, men det kan sløyfes om ønskelig. 
* Når smøret er rørt inn i mandlene, spre mandlene utover et plate med bakepapir. 
* Del opp mandlene raskt fra hverandre mens dem enda er varme. 
* Oppbevares på en tørr plass, helst en boks med tett lokk. 


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC


En perfekt tilleggsgave til noen du er glad i? 


Åh, disse ble så gode. Dette er snop som man kan spise uendelig av. Jeg tok dem av pannen litt for tidlig, for det var en del sukker som ikke hadde smeltet helt, men det hadde i grunn ikke så mye å si for smaken sin del. Dødsgode, og jeg kommer nok til å lage mer av disse før jul :-) 

NYT :-) 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning. 

 

#matprat #baking #bake #hjemmebakt #hjemmebaket #bakeglede #matglede #jul #julegodt #julegodter #julegodteri #snop #candy #godt #inspirasjon #inspo #oppskrift #tips #bakeinspo #bakeinspirasjon #nam #hjemmelaget 


 

 • Dato: 24.11.2016
 • Tid: 17:13
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
23.11.2016

So good

SAMSUNG CSC

Er det noe meg og Henrik er glad i, så er det biff. Kjøtt generelt igrunn, kanskje ikke en overraskelse? I helgen spiste vi opp det siste vi hadde igjen av biff, og det var så godt. Denne gangen ble det biff, hjemmelaget fløtepoteter og sopp/bacon saus - so good.  Vi kjørte en skikkelig kosekveld med god mat og drikke, serier og kos. Det trengtes. Kjærestekos - kun oss to. Full avslapping hjemme, i fred og ro. 

Siden vi spiste opp siste rest i helgen, og at det hadde begynt å minke på mat i heimen generelt, så  gikk jeg til innkjøp for påfyll med mat og kjøtt til fryseren, og kom hjem med blant annet 9 kg biff. Nå høres jeg kanskje helt gal ut, men det er store stykker, så det er ikke så sinnsykt mye som det kanskje hørtes ut som 8-) I tillegg fikk vi fylt på med kjøttdeig, bacon, koteletter og annen middagsmat, så vi kommer absolutt ikke til å lide på matfronten i tiden fremover. Så glad i mat da ;-)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Ah, så godt altså. Vi vet å kose oss, det er det ingen tvil om. Og det er heller ikke et mysterium om hvorfor jeg har gått så mye opp i vekt heller, hehehe. Så nå må vi komme oss tilbake der vi var før - nemlig å spise godt, men sunt. Så del gjerne litt middagstips og forslag - jeg blir glad for alt. 

Tips til gode, sunne middager? :-) 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning. 

 

#mat #biff #matglede #matprat #protein #proteiner #mums #kost #kosthold #nam #kjøtt #middag #helg #kjæreste #kjærester #samliv #kos #champagne #vin #kos #koselig #helse #vekt #hverdag

 

 • Dato: 23.11.2016
 • Tid: 16:47
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
22.11.2016

Oppskrift: fløtekarameller

SAMSUNG CSC

 

Her kommer oppskriften og fremgangsmåten på fløtekaramellene som jeg laget forrige uke. Enkle å lage, men det tar litt tid og man må være tålmodig. Men de er sykt god på smak, og jeg kommer nok til å lage enda mer før jul, for disse røk fort! Jeg brukte en oppskrift som jeg har funnet på nett for en stund siden, og er veldig fornøyd med den. 

Ingredienser: 
2 dl kremfløte
2 dl lys sirup 
2 dl sukker 
2 ss meierismør 

* Begynn med å blande fløte, sirup og sukker i en kjele. Anbefaler å bruke en vid kjele, for da fordamper det fortere og går raskere å lage karamellene. Kok opp og pass på å røre godt og jevnlig underveis. 

* Karamellene er ferdige når røren når en temperatur på mellom 118-120 grader. Om du ikke har et steketermometer, så kan du ta noe som heter "dråpeprøven". Det er nemlig å helle en liten dråpe med røren i et glass med kaldt vann. Om røren stivner med en gang og kan formes til en kule. 

* Når temperaturen har bikket 118-120 grader / eller dråpetesten er bestått, så tilsetter du smøret og blander det godt inn i røren. Deretter heller du røren i en form som er penslet med litt olje eller smør. 

* Når røren har satt seg og begynt å stivne, skjær den opp i ruter/ønsket størrelse.
Pass på at du skjærer den opp før den stivner helt. 

* Når den er stivnet, så er den klar til å deles opp og pakkes inn i cellofan :-)
Superdigg julegodteri og i tillegg er det en finfin gave til noen du er glad i. 

OBS - røren vil ikke stivne ordentlig om den ikke oppnår minst 118-120 grader / består dråpetesten, så vær tålmodig :-)

 

SAMSUNG CSC

Slik ser det ut under oppkok. Når fargen blir mørkere og mer gylden, nærmer den seg ferdig. 


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Og slik ble mitt resultat. Utrolig gode og man kan jo spise seg helt ødelagt på dem.
Det er vanskelig å kun ta en bit, for å si det sånn :-)

NYT! 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning. 

 

 

#oppskrift #tips #snop #snacks #julegodt #julegodter #karamell #fløtekarameller #karameller #digg #godis #inspo #inspirasjon #matprat #matglede #bake #baking #hjemmelaget #hjemmebaket #hjemmebakt #nam #mums #matlaging #kokkelering #jul #julestemning #kos #julekos #gave #gaver #tips #gavetips 

 • Dato: 22.11.2016
 • Tid: 21:14
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
21.11.2016

Julegodteri

Det er noen år siden sist jeg gadd å bake noe spesielt til jul, så i år fikk jeg er bakekick uten like. Så jeg bestemte meg for å prøve meg på noe som jeg ikke har laget før, nemlig fløtekarameller og brente mandler. Begge delene var overraskende enkle å lage, men det tar tid og man må være tålmodig. Ikke helt min sterkeste side, men resultatene ble rimelig bra. Jeg blir veldig fort lei av julekaker, pepperkaker og slikt, men karameller og brente mandler tror jeg at jeg kunne spist flere kilo av, før jeg i det hele tatt hadde begynt å bli så smått lei. Så jeg tror jeg kommer til å lage enda mer før jul, det er jo SÅ godt?!
 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Dette skal forresten også selges på julemessen i Skuteviken i Bergen, søndag 4 Desember, så om du bor i nærheten - da må du ta turen innom. Mye fint og godt av utvalg av mye forskjellige saker og ting. Men anyways, se så godt?
Om noen ønsker oppskrifter og utførelse, så skrik ut :-) 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning. 

 

 

#tips #jul #julesnop #godteri #hjemmelaget #julestemning #julegodt #julegodter #julegodteri #nam #mums #candy #tradisjon #oppskrift #godt #enkelt #kjøkken #kokkelering 
 

 • Dato: 21.11.2016
 • Tid: 16:25
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
20.11.2016

Sundays

SAMSUNG CSC
 

Det har vært noen travle dager i det siste, og i tillegg har ikke formen vært på topp. Så det å blogge har ikke blitt særlig prioritert de siste dagene. I går stod vi på julemesse her i min lokale bygd, så hele dagen gikk egentlig i ett sett. Men nå er det noen litt roligere dager fremover, så jeg skal prøve å få samlet litt energi, tanker og ikke minst blogginnlegg ;-) 

Helgene er for ekstra gode frokoster, og da lager jeg som oftest enten vanlige proteinvafler, eller belgiske proteinvafler. Og denne gangen ble det av den belgiske typen. So good, og det er så enkelt å lage. Henrik har vært sykemeldt hele uken på grunn av kraftig prolaps i nakken og i ryggen, så da vil jeg skjemme han litt ekstra bort. Det er fælt å se at han har det så vondt, og at det er så lite som hjelper. Så her er det rolige dager som teller, - med mye tålmodighet. SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Her har vi en rolig søndag på agendaen i hvert fall, og det eneste vi har på planen er å dra på et lite besøk til bestefar som hadde bursdag i går. Verdens fineste, snilleste og sprekeste bestefar. Han ble 78 år, og han gikk Galdhøpiggen med oss i sommer. DET er sykt det. Håper jeg er like sprek og kvikk når jeg blir eldre. En av de fineste mennene jeg vet om! 

 

Hva skal dere i dag? :-) 

 

 

#tips #mat #matprat #matglede #mums #vaffel #vafler #protein #proteinvaffel #proteinvafler #sunt #godt #sunn #inspo #inspirasjon #matinspo #mattips #matinspirasjon #frokost #søndag #hverdag #helg #helgekos #kjæreste #samliv #par #hverdagsglede #hverdagsglimt #sunnerealternativ #godt #kosthold 
 

 • Dato: 20.11.2016
 • Tid: 11:48
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
16.11.2016

Sushicravings

 

SAMSUNG CSC

Sushi er noe jeg jevnlig får ekstremt cravings på. Så i helgen fikk jeg med meg Henrik på Sumo, til tross for at han ikke er kjempe fan av asiatisk mat. Men han bestilte en sinnsykt god kremet scampisuppe, så han ble veldig fornøyd. Jeg derimot bestilte det samme som jeg alltid gjør. And i love it. Det er fest i magesekken hver eneste gang jeg spiser sushi, jeg syns det er så vanvittig godt. 
 

I tillegg har de spennende og gode drinker som de som regel ikke har så mange andre plasser, så dette er en veldig koselig plass å sitte. Jeg bestilte blant annet et glass med prosecco, for det er jo alltid en vinner. I tillegg prøvde jeg en ny drink som heter "Purple Rain", som er en prosecco-basert drink. Og den var sykt god. Så den anbefaler jeg å prøve når dere er på Sumo. For øvrig så er "Very Berry" utrolig god også - mums. 
 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ah, så godt. Nå fikk jeg cravings igjen, nå som jeg ser bildene.
Har dere noen andre gode sushisteder i Hordaland å tipse om? 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning. 

 

 

#mat #matglede #matprat #inspo #inspirasjon #sumo #restaurant #middag #date #kos #kjæreste #samliv #hverdag #sushi #godt #nam #hverdag 

 

 • Dato: 16.11.2016
 • Tid: 18:28
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
15.11.2016

Supersmud

 

SAMSUNG CSC

På fredag var vi på Dagfinn Lyngbø sitt nye show, "Supersmud", sammen med familien til Henrik. Det var veldig kjekt, og jeg koste meg veldig mye. Jeg må dessverre si at jeg ikke syns showet var like bra som jeg hadde forventet, ettersom jeg har likt de forrige showene hans veldig godt. Men misforstå meg rett - det var bra. Jeg gikk inn med kanskje litt for høye forventninger. Men vi hadde det veldig gøy, og det var utrolig kjekt å samles sånn her med familien til Henrik. 

 

Etter showet dro vi ut og spiste og ble sittende i noen timer å bare prate og kose oss, før vi dro bort på hotellet og satt i loungen der ut over natten. Ekstra gøy når det var shuffleboard der også. Både meg og Henrik koste oss mye, noe jeg fikk kjenne ekstra godt dagen etterpå. Vi våknet jo allerede i 08-tiden, så det ble noen seige timer på formiddagen. Men det var verdt det, det vil jeg tørre å påstå :-) 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tusen takk for en kjempefin kveld - det må gjentas <3 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning. 

 

 

#show #middag #restaurant #familie #venner #hverdag #kos #moro #fest #helg #fredag #champagne #prosecco #showkveld #gøy #hotell #fvennskap 

 • Dato: 15.11.2016
 • Tid: 20:30
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
15.11.2016

Weddingdress shopping

 

Jeg la ut en snap i går-morges om at jeg skulle på en litt annen type shopping, og det var det flere som var nysgjerrige på hva var. Og det var nemlig brudekjole-shopping. Wihi, det var stas. Det var vel og merke ikke brudekjole til meg vi var på jakt etter, ettersom jeg enda driver iherdig med direkte hinting og giftemålpropaganda til Henrik. Så jeg må nok vente en stund til, hehehe. Vi var for å kikke etter brudekjoler til vår kjære Astrid, som skal gifte seg neste sommer. Jeg skal være brudepike, og det syns jeg er så utrolig koselig <3 


Jeg visste at jeg kom til å bli rørt når vi fikk se hun prøve kjoler, men at jeg skulle gå rundt med konstante frysninger og tårer på øynene, hadde jeg ikke forventet. Hun var så utrolig fin, og hun fant den perfekte kjolen for henne. Så nydelig, og jeg gleder meg helt enormt til å se hun og Christian vie seg neste år.  Kjolen hennes får dere overraskende nok ikke se bilder av her, men jeg knipset litt bilder av andre kjoler i salongen, og det var veldig mye fint. Jeg tror jeg kommer til å slite med å bestemme meg for kun 1 kjole - når det omsider blir min tur. Henrik..........? 

Bildene ble tatt med mobilen, så det er ikke noe kvalitet å skryte av, men dere får sett hva vi fikk være så heldige å kikke på ihvertfall. Så mye fint! :-) 

Se så mye fint? Så glad for å få være en del av dette, og jeg gleder meg enormt mye til bryllupet. En så fin bride-to-be, og et så fint par. Åh, nå er det bare å satse på at tiden går fort, for dette blir så koselig og kjekt. So happy <3 

 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning. 

 

 

#shopping #brud #bryllup #brudekjole #kjole #bryllupshopping #blonder #glitter #nydelig #vennskap #rørt #følelser #kjærlighet #samliv #hverdag #personlig #bildedryss #kjoler #brudebutikk #planlegging #bryllupsplanlegging #mote #fashion #brudeinspo #inspo #inspirasjon 

 • Dato: 15.11.2016
 • Tid: 16:37
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
14.11.2016

Kitchen and Table

SAMSUNG CSC

På lørdag hadde jeg og Henrik en aldri så liten datenight, og denne gangen landet vi på middag på Kitchen and Table Restaurant. Og det angrer vi overhode ikke på, for å si det sånn. Vi har aldri spist her før, men kommer absolutt til å gå her flere ganger. Både maten, atmosfæren, servicen og de ansatte var helt fantastisk, og vi var strålende fornøyd fra sekundet vi kom inn i restauranten. Det er absolutt ikke alle plasser at alle disse faktorene er på topp, men her var det helt utmerket, virkelig. 


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Veldig fint og koselig, og vi hadde også en nydelig utsikt over Bryggen og opp mot Fløien fra bordet vårt. 


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Mens vi satt og ventet på maten vår, fikk vi servert denne lille godbiten her, som bestod av hjemmelaget brød og hjemmelaget tomatsalsa. Denne var på huset, og vi fikk også spandert et glass prosecco og en stor øl hver også. Så det er service det, i tillegg til at kelneren vår var utrolig flink og hyggelig. Og selve middagen var helt amazing. Biffen var så utrolig mør og god, og det var en av de beste sausene jeg har smakt. Så nå tror jeg at jeg har fått en ny favoritt inn på listen min, hehehe 8-)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Så her må dere absolutt ta turen innom når dere er i Bergen, for her var det så bra. Vi ble utrolig godt tatt vare på fra vi kom og til vi gikk, og vi var utrolig fornøyde med opplevelsen. Så Kitchen and Table anbefales på det varmeste :-) 

 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning. 

 


#mat #restaurant #kitchenandtable #bergen #by #storby #middag #forrett #hovedrett #kjøtt #biff #nydelig #matprat #anmeldelse #anbefaling #matglede #matprat #nam #tips #inspo #service #date #kos #kjæreste #samliv #kjærestetid #kvalitet #kvalitetstid 


 

 • Dato: 14.11.2016
 • Tid: 19:30
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
13.11.2016

Weekend Getaway

 

SAMSUNG CSC

Nå har vi landet hjemme i egen stue, etter en kjempefin helg på hotell og som turister i egen by. Vi sjekket inn i 4-tiden på fredag, og har kost oss enormt mye i løpet av helgen. Så mye god mat og god drikke, show, masse fine folk og mye kjærestekos  - så dette har vært helgen sin det. Jeg har mye fra helgen som jeg vil dele med dere, så det kommer masse bilder og slikt senere. Vi vet å kose oss, det er det ingen tvil om 8-)

Denne gangen bodde vi på Clarion Hotel Admiral, og vi er strålende fornøyd. Veldig fint og moderne, med en veldig lun og koselig atmosfære. I tillegg har hotellet en perfekt beliggenhet, med utsikt rett på Bryggen. Loungen og baren var også utrolig koselig, og her brukte vi masse tid. Med shuffleboard, musikk og en hyggelig bartender, så var det veldig koselig å samles her. Det er ikke alle hotellrestauranter jeg blir like imponert over, men fy søren så god mat de hadde her. Vi valgte å booke bord for daten vår i går kveld der, og det kommer vi til å gjøre flere ganger. Vi ble vartet utrolig godt opp, fikk smaksprøver av fersk og hjemmelaget fingermat, champagne på huset og en veldig flink og hyggelig kelner. Og for å ikke å snakke om selve maten. Det var uten tvil en av de beste biffmiddagene jeg har hatt, og vi rullet stappmette og veldig fornøyde fra bordet. Så både hotellet og restauranten anbefales virkelig. 


- bildedryss av hotellet - 
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Se så masse fine detaljer? Ordentlig innbydende, koselig og avslappende.
Tusen takk for et strålende opphold, Clarion - vi kommer igjen! :-)

 

#hotell #kjærestekos #kjæreste #tur #helg #hotellweekend #weekend #kvalitetstid #samliv #forhold #clarion #bergen #by #detaljer #interiør #mat #restaurant #husmorferie #hverdagsluksus #hverdagsglede #show #familie #venner 

 • Dato: 13.11.2016
 • Tid: 19:07
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
11.11.2016

Hotellweekend

Åh denne helgen har vi gledet oss veldig til. Til jul i fjor, fikk vi blant annet showbilletter til Dagfinn Lyngbø sitt nye show - "SuperSmud" som vi skal se i kveld. Så i den forbindelse tok vi like gjerne å booket oss inn på hotell for helgen, for å gjøre det til en fullspekket kosehelg. Så nå venter jeg bare på at Henrik skal komme hjem fra jobb, så fyker vi av gårde til byen for helgen. Akira blir levert hos mamma og pappa, så hun kommer til å ha en strålende helg, hun også. 

Showet begynner kl 19 i kveld, og senere skal vi ut og spise og kose oss sammen med familien til Henrik. Det gledes, og jeg vet at dette blir en dødsbra kveld. Dagfinn Lyngbø sine show er jo alltid veldig bra, og det er familien til Henrik også. Så dette blir kjekt, og jeg gleder meg til god mat og prosecco. Hihi, små gleder? 
 

 

Nå må jeg finne ut hva jeg skal ha med meg av klær, og pakke alt det nødvendige. 
Håper dere får en finfin fredag :-) 

 

#helg #hotell #hverdag #kos #luksus #hverdagsluksus #hverdagsglede #outfit #ootd #fashion #mote #antrekk #hotellweekend #helg #weekend #show #familie #kjæreste #samliv #par 

 

 • Dato: 11.11.2016
 • Tid: 14:11
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
10.11.2016

DIY - interiørbling

Jeg har noen kjedelige vaser som jeg lenge har vurdert å piffe opp litt, og i går fikk jeg endelig fingeren ut. Jeg var på nille og kjøpte litt diamantbling, og det tok meg ca 5 minutter å pimpe en vase og 3 telys-holdere. Jeg kjøpte 1 pakke med sammensydde diamantremser og en liten hobby lim. En billig og enkel måte til å fornye interiør som er kjedelig. 
 

- FØR -

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

- ETTER - 
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
- FØR / ETTER - 
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Elendige bilder og jeg gadd heller ikke å vente til limen var tørket heller. Så limflekkene som dere ser på bildene, er borte nå. Ingen hokus pokus, men en enkel, rask og billig fornying av kjedelige småsaker. Karikrabben liker bling mer enn hun selv hadde trodd, merker jeg. Jeg har enda flere små-prosjekter på gang her hjemme nå - som ikke innebærer mer bling, vel å merke, hehehe. Om resultatet blir noenlunde ok, så legger jeg ut bilder her etterpå, om det er interesse for det :-) 

Hva synes dere? :-) 
 

 

#interiør #hjem #dekor #dekorasjon #detalj #detaljer #diamant #diamanter #bling #hus #pynt #deco #interiørinspo #interiørinspirasjon #tips #inspo #inspirasjon #bling #blingbling #diy #doityourself #gjørdetselv #oppfriksnng 

 

 • Dato: 10.11.2016
 • Tid: 16:51
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
09.11.2016

Superkvelds

SAMSUNG CSC

Om du er fysen på noe kjapt og godt, og som ikke gnager på samvittigheten, så er disse proteinvaflene her en sikker vinner. Vi spiser disse i overkant mye, og lager dem minst 1 gang i uken. Gode på smak og raske å lage, - og uten noen "rare" ingredienser som kun fåes kjøpt på et få knippe butikker. 

Grovere, proteinrike og sunnere vafler er vel alltid en hit? Ihvertfall her i huset :-) 


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tilbehør og kosttilskudd er også viktig, så derfor bruker jeg Bee Honey til søtning i bakverk, fremfor vanlig sukker. Den er et sunnere alternativ, den er rik på smak og det skal ikke så mye av den i røren for å få den litt søtere. I tillegg er den så god til å ha på når vaflene er ferdig, så denne er et must å ha stående på kjøkkenbenken. Og Argi+ og Aloe Vera Gel snakker vel egentlig for seg selv. Proppfull av vitaminer, mineraler og gode og viktige egenskaper. Disse anbefaler jeg ALLE å bruke penger på. Helsen og kroppen kommer først! 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Om du ønsker oppskrift, så finner du den HER :-) 

 

#kos #mat #kvelds #vaffel #vafler #protein #kosthold #sunn #sunt #godt #kost #matprat #matglede #nam #mums #kosttilskudd #kropp #helse #hverdag #kvelds #koselig #kvalitet #kvalitetstid #inspo #inspirasjon #matinspo #matinspirasjon #tips 

 • Dato: 09.11.2016
 • Tid: 18:24
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
07.11.2016

Inspirasjon til din middagsmeny

God mandag, dere. Så var vi allerede i gang med en ny uke, og jeg er alltid like overrasket over hvor fort tiden går. Har dere fått satt opp ukens middagsmeny hos dere, forresten? Jeg tenkte jeg skulle dele litt inspirasjon til en ukesmeny hvor man slipper å hive rester av kjøtt, salat og grønnsaker. Med litt planlegging av middagene for uken, sparer man både tid, penger og energi - og man kaster mye, mye mindre mat. Så jeg anbefaler absolutt å bruke 10-15  minutter på å sette opp en plan! 

 


Tacosalat med hjemmelaget nachochips:

Tacosalat er jo alltid et godt alternativ, uansett om det er til lunsj eller middag, og den blir ekstra god med litt hjemmelagde nachochips. Chipsene er laget av speltlomper, som utgjør en mye sunnere versjon av den tradisjonelle chipsen. Sunt, godt og mettende. 

 

Biff med fylt champignon​ og soppstuing:

Biff er jo alltid en sikker vinner, uansett hvilken dag det er. Biff med fylt champignon og soppstuing er så vanvittig godt, og det må spises m-y-e før man går lei altså. Really good! 


Kalkun med potetbåter, salat og soppstuing:

Saftig kalkun på en høstdag er absolutt undervurdert. Med enkelt og godt tilbehør som salat og potetbåter, blir dette noe som de aller fleste kan like, og enda bedre med restene av soppstuingen fra biffmiddagen i går. Om du ikke har mer soppstuing igjen fra dagen før, så finnes det en rekke gode sauser som passer til kalkun. 


Kalkunsandwich med hjemmelaget karrimajones:

Sandwich er perfekt på travle dager, samtidig som det er utrolig godt. Med tanke på at vi kun er 2 personer til middag her hjemme, så har vi som regel alltid rester av store kjøttstykker av kalkun. Derfor er kalkunsandwich med en lettere, hjemmelaget karrimajones ypperlig, for å slippe å kaste resten av kjøttet. Majonesen lages enkelt med lett-majones, mager kesam og karri. 


Spicy scampiwok med hjemmelaget sur-søt dressing:​

Wok med chili,- og hvitløksmarinert scampi er utrolig godt, og dette er en sånn type rett som er nesten like god til lunsj dagen etterpå også. Med hvitløksbrød og hjemmelaget sur-søt dressing er dette en slager. 


Biff med gratinert brokkoli og hvitløksbrød: 

Lørdagsbiffen med litt sunnere tilbehør enn pommes fritsene og bernaisesausen. Gratinert brokkoli er så utrolig godt, nesten som fingersnacks. Også et veldig godt alternativ for å bruke opp rester av brokkoli og ost. Supergodt og veldig enkelt. 


Wok med chilimarinert kalkun og hjemmelaget sur-søt dressing:


For å få brukt opp siste rest med grønnsaker, kalkun og den sur-søte dressingen, er wok en enkel vei å gå. Det meste av grønnsaker fungerer godt i wok, i tillegg så er det jo veldig godt. Og med litt hjemmelaget chili,- og hvitløksmarinade på kjøttet, blir wokken enda mer smakful og god! 

 

Håper du fant noe som frister :-) 

 

 

#mat #matprat #middag #matglede #mums #nam #godt #sunt #variert #variasjon #grønnsaker #grønt #middagstips #oppskrift #oppskrifter #inspo #inspirasjon #matinspirasjon #middagsinspirasjon #nam #suntoggodt #kost #kosthold #middagsmeny #ukesmeny #meny #tips 

 

 • Dato: 07.11.2016
 • Tid: 17:01
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
07.11.2016

Topptur

I går hadde vi en skikkelig kvikk og fresh dag. Ingen fyllasyke eller redusert kropp her i gården, noe som er utrolig deilig. Jeg er utrolig glad for at både meg og Henrik er rimelig ferdig med party og byturer hver helg. Vi ble brått vekket kl 07 på søndagsmorgen av vår lille overnattingsgjest som vi hadde på besøk, nemlig hunden til Johannes. Den begynner å skrike for full hals når han kjeder seg, er rastløs eller bare vil ha oppmerksomhet, så da var den morgenen ødelagt. Men vi lå og dro oss frem til kl 12 i sengen, så vi fikk nå ihvertfall slappet av og nytt morgenen litt. 

Mens Henrik dro og så Arsenalkampen, fikk jeg et spontant innfall om å fikse litt mer i hagen. Så nå har vi fått det enda finere utenfor huset, og sommeren kan for så vidt bare komme, slik at vi får begynt på resten av alle planene våre, hihi. Jeg er så sykt rastløs på slike ting. Vil jo ha alt gjort, helst nååå. Tror jeg er rimelig lik på mamma på akkurat det punktet....? 

Anyhow, så fikk med meg både mannebein og hund på fjellet, og det var friskt og godt. Nå er vinteren her, det er det ingen tvil om. Men det gjorde godt, for nå er det en stund siden sist fjelltur. Vi fikk med oss solnedgangen på vei opp på toppen, så det var veldig fint. Det ble å fyke opp og fyke ned igjen, for det blir jo så utrolig fort mørkt nå for tiden. Hadde vært utrolig kjedelig å luffe rundt i skauen i mørket. Hva da mørkeredd? Hehehe. 

- bildedryss - 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC


Se så fint? Det var koselig å komme opp til en fjelltopp med snø, det satte litt av the wintervibes i full sving. Når vi kom ned fra fjellet, hadde vi en solid styrkeøkt som vi måtte få ut av verden. Vi er jo som tidligere nevnt, midt i gjennomføring av FIT-1-programmet, så da var det inn på stuegulvet og svette litt. Så en kvikk og sporty søndag for once, men det var deilig. Men at vi var to slitne sjeler etterpå, er ikke noe å legge skjul på. Så vi unnet oss hjemmelagde proteinvafler til kvelds, og sofasliting resten av kvelden.
En koselig søndag med mine to favoritter :-)

#trening #tur #ut #utno #fjell #fjelltur #natur #norge #vestland #vestlandet #norsknatur #foto #fotografi #utsikt #landskap #aktivitet #trening #vaner #hverdag #søndag #koselig #kvalitet #kvalitetstid #sport #sporty 

 

 

 • Dato: 07.11.2016
 • Tid: 10:48
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
06.11.2016

Før vinteren kommer for fullt ...

..... så vil jeg bare slenge ut disse fine høstbildene her, som jeg har glemt å vise. Dette er fra en bøkeskog som ligger 2 minutter fra huset vårt. Det er så utrolig fint, og jeg elsker å gå her. Høsten er så fin, og det er uten tvil en av mine favoritt årstider. Alle fargene, innekosen, tenne stearinlys og fyre i peisen, hente frem ullklærne og tøflene igjen, chunky outfits, kakao - i can go on and on.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Hehehee, pena vår

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Åh, dette er sånt som gir meg ro i hodet og i kroppen. Det å komme seg litt ut og bare gå og kikke, uten å tenke noe særlig, det trengs en gang i blant - eller relativt ofte, hehhee. Se så fint, da? Nå har mesteparten av løvene falt av trærne, så nå er det for så vidt litt mer ukoselig ute. Kaldt, gufsent og grått. Så nå er det bare å håpe på at det kommer noen cm med fin snå, slik at julestemningen og vinterkosen kan komme :-)

#natur #norge #norsknatur #foto #fotografi #landskap #nydelig #høst #høstkos #høsvær #farger #fargerikt #ro #roisjelen #fred #stillhet #sinnsro #tur #trim #trening #aktivitet #psyke #psyk #helse #fokus #tanker 

 

 • Dato: 06.11.2016
 • Tid: 13:09
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 9
05.11.2016

Eggmuffin'

God morgen og god lørdag, dere! I dag hadde jeg alarm på for å lage frokost til Henrik, før han dro på en liten jobb. Så i dag ble det noe som er godt, men som er kjapt å lage - nemlig eggmuffin's. Det er i grunn det samme som en omelett, bare at det er i porsjonsformer. Veldig godt og veldig enkelt. I tillegg er det godt med litt ekstra tilbehør i røren, som for eksempel skinke, ost, løk, purre, paprika osv. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg spiste to stykker, og det var mer enn nok for min del til frokost. Så de er mer mettende enn hva de ser ut til :-) 


Det kom litt snø her i natt, så nå skal jeg ta Akira med meg ut i marken, slik at hun får løpt og kost seg litt.
Håper dere får en fin lørdag :-)

#tips #frokost #lørdag #helg #helgekos #kos #nam #mat #Kosthold #sunn #sunt #godt #suntoggodt #matprat #matglede #mat #mattips #matinspo #inspo #inspirasjon #matinspirasjon #nam 

 


 

 • Dato: 05.11.2016
 • Tid: 12:03
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 6

Om meg

Karianne Nesse

Jeg heter Karianne Nesse, og er 23 år gammel. Bor sammen med kjæresten min, på landet utenfor Bergen. Blogger om hverdagen generelt, oppturer og nedturer, interiør, mat og drikke - og litt til =)

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no