hits

Publisert den 30.11.2016 - Blogg

Når ting er dritt

.... en sånn periode er det nå. Og den har vart så vanvittig lenge. Alt jeg skal og alt jeg gjør, blir et tiltak. Jeg kan bruke opp til en hel dag på å bare gjøre noen små husarbeid-oppgaver. Fordi jeg orker ikke. Jeg orker ingenting, jeg gidder ingenting og jeg ser ikke vitsen med ting. Likegyldig og lei, rett og slett. Søvnen har for det meste vært ikke-eksisterende, og det preger både hode, kropp og humør enormt mye. Litt mer sliten for hver dag som går, så nå føles det ut som om at jeg er på vei til å bli helt sprø. 

Tom og mutt innvendig. Og så maktesløs og treg. I disse periodene er jeg nesten som en zombie, som isolerer meg og holder meg mest mulig hjemme. Og så tar jeg på meg et smil og den lille fasaden min om jeg må ut av huset en tur. Alt jeg skal gjøre kreves så mye energi og så mye krefter. Etter en tur for å hente posten, må jeg ligge på sofaen. Etter en tur på butikken må jeg ha en hvil. Etter et møte må jeg legge meg nedpå. Dere skjønner? Jeg har ingenting å gå på om dagene, for både angsten og depresjonen jobber så vanvittig mot meg nå. Det er ingenting "spesielt" som har skjedd - men det er bare slik det er med mentalhelse, angst, depresjon og alle følgene av det. Opp og ned - hele tiden.. 

Jeg har begynt på en ny form for behandling nå, ettersom jeg har blitt henvist til et annet behandlingssenter. Så nå er jeg i gang, og det var en veldig tung start. For det første så klarer jeg ikke å konsentrere meg om noe som helst, for hjernen min jobber og jobber hele tiden. For det andre så blir det veldig personlig, noe som jeg syns er ubehagelig. Så etter første runde i programmet, var jeg helt ødelagt i noen dager. Totalt utslitt og tappet for energi. Men dette håper (og tror) jeg blir bedre etterhvert. Foreløpig har programmet truffet rimelig bra, og det er egentlig en lettelse å vite at dette treffer så mange. Misforstå meg rett - jeg mener bare i den forstand at det ikke er jeg som er helt sprø. For av og til føles det slik, hehhee. 

Psykiske lidelser som nettopp for eksempel angst og depresjon er veldig tabubelagt, noe som jeg syns er helt uforståelig, med tanke på hvor vanvittig mange vi er i bare Norge som sliter med dette. Så utrolig mange "vanlige" folk som man overhode ikke skulle trodd - sliter med dette. Press, prestasjoner, selvbilde, selvtillit og forventninger tar knekken på folk - og virkelig mange flere enn vi skulle trodd. Jeg har fått høre så uendelig mange ganger av folk jeg kjenner GODT som sier "jeg har aldri trodd at du har slitt med noe av dette" fordi jeg er jo så quote "blid, positiv og utadvendt". Men det er det som er tingen. Det har opp gjennom årene blitt en fasade. En maske som jeg tar på meg når jeg går ut av huset og ut blant folk. For det er det letteste. Å bare late som ingenting. Og jeg kan garantere at du sikkert har mer enn 1 i din krets som sliter med angst og/eller depresjon, uten at du vet det. 

 

Heldigvis er det ikke slik hele tiden. Nå er det bare å vente på at det skal lysne litt og at ting går litt oppover igjen. Det er jo snart jul og jeg har mye å være takknemlig for. Og det er jeg også, for all del. Men det negative har i en stor grad en evne til å ta over det positive. Og det er dette jeg jobber med og det er en del av behandlingen min - å kunne takle det litt bedre. Å kunne leve med angsten og depresjonen, og kunne klare å kontrollere det til en viss grad. For det er ingen garantier for at jeg noensinne blir kvitt det - men å bare ha litt mer kontroll. Det hadde utgjort en enorm forskjell. Nerver i høyspenn hele døgnet er ikke bare bare ass, heheh!

 

Jeg gleder meg til den dagen når jeg har blitt mye tryggere på meg selv, til den dagen jeg liker meg selv litt bedre, og til den dagen jeg ikke er ille nervøs av å gå ut av huset. Til den dagen jeg føler meg normal, opplagt, oppriktig glad og levende :-) Det blir good times, det! :-)

 

Kan du relatere deg til noe av dette? 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

 

 

#mental #mentalhelse #helse #psyk #psykiskhelse #psykisk #dps #behandling #tabu #personlig #hverdag #angst #depresjon #panikkangst #panikk #sosialangst #kognitiv #kognitivbehandling #åpen #ærlig #åpenhet #ærlighet 

Publisert den 29.11.2016 - Blogg

Storhandel

.... MEAT EDITION....

Jeg fortalte jo forrige uke at jeg hadde vært og handlet mat for å fylle opp kjøleskap og fryseboks igjen, så jeg tenkte jeg kunne vise hvilke produkter jeg faktisk kjøpte. Det er ikke så mange goder man får som bønder i Norge, men dette er i det minste en av dem. Og nei, jeg er ikke bonde, men pappa er - for de som skulle lure på det 8-)  Vi fikk fylt opp med blant annet masse biff, kjøttdeig, bacon, koteletter osv. Så digg, og nå har vi så masse god mat i lang, lang tid fremover. Så det eneste vi trenger å handle på butikken de neste ukene er bare tilbehør som melk og brød, og tilbehør til middager :-) woho. 
 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Åh, så mye godt. Så nå er det bare til å starte middagsplanleggingen. 
Har du noen tips? :-) 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

 

 

 

#mat #matprat #matglede #protein #proteiner #mathandel #storhandel #kjøtt #middag #middagsinspo #oppskrift #tips #gilde #bonde #bønder 
 

Vis flere innlegg