hits
29.09.2016

For alle pastaelskere

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Både meg og Henrik elsker (... og da mener jeg elsker) alt som går innunder kategorien pasta, spagetti, lasagne osv, og vi har pasta minst en gang uken. Over gjennomsnittlig glad i dette, kan man si. Og da er variasjon viktig. I går lagde jeg fullkornspasta med kalkun og hjemmelaget marinarasaus, og det var helt sinnsykt godt. Dette er en oppskrift som faktisk er hentet ut i fra C9-heftet, og vi begge synes den er latterlig god. I tillegg er den utrolig enkel og rask å lage, så denne passer også ypperlig til travle dager. 
 

Man kan også variere tilbehøret fra kjøttdeig, kylling, kalkun, kjøttboller eller hva enn du måtte like. Og denne her er også kanongod uten kjøtt - så passer også fint for deg som er vegetarianer. Bør absolutt prøves ut - for den er såå god! 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg har delt oppskriften på denne før, men jeg deler selvsagt gjerne igjen om noen skulle ønske det :-)
Skrik ut!

 

#mat #matinspo #matinspirasjon #inspirasjon #pasta #spagetti #italia #italiensk #godt #sunn #sunt #suntoggodt #nam #tips #inspo #middag #middager #middagstips #matprat #matglede #passion #kokkelering #kjøkken #hjemmelaget #hjemmelagetmat
 

 • Dato: 29.09.2016
 • Tid: 16:46
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 6
29.09.2016

Sniktitt - stuen vår

Nå har vi bodd i huset vårt i noen måneder, og har endelig fått det viktigste av møbler og slikt levert. i første etasje er vi så og si ferdig møblert, og nå mangler det kun småting som gardiner, ting på veggene og hvor vi skal plassere pynten osv. Så det viktigste er på plass ihvertfall. Jeg bruker så sykt lang tid på å finne ut hva jeg vil ha, og hvor jeg vil ha det. Så vi blir vel kanskje ferdig til jul, forhåpentligvis? Hehehe, neida. Men joda... Så jeg gleder meg til å vise dere stuen når den er skikkelig ferdig, så nå i førsteomgang får dere nøye dere med så langt som vi har kommet til nå :-) Det blir ihvertfall bra til slutt, thats for sure.- sniktitt så langt - 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

This is what you get. Neida, det kommer mer bilder i løpet av dagen eller morgendagen, så dere får følge med. Jeg elsker ihvertfall de nye møblene våre, og det var absolutt verdt å vente noen uker i leveringstid. Jeg elsker også fargevalgene vi har gått for - naturlig, fint og avslappende. Jeg tror vi kommer til å gå for noenlunde samme stil i stuen oppe i andre etasje, fordi det er så nøytralt og calming - and i love it.  I gamle leiligheten kjørte vi mye grått og hvitt, så det var veldig deilig med litt lysere farger nå. Beige er veldig fint, syns jeg, og det er klassisk og stilrent. Så vi er ihvertfall veldig fornøyde :-) 

Hva syns du så langt? 

 

 

#inspo #inspirasjon #sniktitt #detaljer #detalj #interiør #interiørhjem #hjem #glede #fint #stil #stilrent #klassisk #pynt #dekorasjon #dekorasjoner #blomster #møbler #style #stue #stureinspirasjon #mitthjem #mitthus #hus #husoghjem 
 

 • Dato: 29.09.2016
 • Tid: 13:04
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 8
28.09.2016

So good - marinert kalkun

SAMSUNG CSC
 

Åh, i går spiste vi en sykt god høstmiddag - nemlig marinert kalkun med potetstappe og salat. Så godt, og kalkunen smeltet nesten på tungen. Og kantarellsaus med mye sopp i, gir også så sykt høstfølelse. Og kalkun er absolutt ikke vanskelig å tilberede, for det gjør seg for det meste selv, så lenge du har et steketermometer og passer på temperaturen. Og jeg anbefaler å kjøpe store kalkunstykker og steke det helt i oven, enn å kjøpe små porsjonsstykker som stekes på stekepannen.

I går generelt var en kosedag i seg selv. Det var et ordentlig drittvær ute, så jeg gikk sminkefri og i joggedressen hele dagen, og koste meg inne. Tente i masse lys, bakte boller og koste oss under teppet på sofaen. Jeg elsker høsten altså <3


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Aah, så godt altså. Vi har forresten en god del kalkun til overs som vi må få spist, og jeg sliter med inspirasjonen for tiden, så jeg mottar gjerne tips til andre middager med kalkun - med et stort takk! 

 

#mat #middag #matprat #matglede #tips #inspo #inspirasjon #digg #sunt #godt #sunn #kosthold #matvaner #matinspirasjon #høst #høstmat #høstkos #kos #sopp #kantarell #hjemmelaget #hjemmelagetmat #passion #glede #hverdag #minhverdag #godt

 

 • Dato: 28.09.2016
 • Tid: 20:11
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 6
28.09.2016

Høsten er her

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg elsker denne buksen, syns den er så utrolig fin. Og spesielt fin nå som høsten har kommet snikende. Love it. Noe jeg ikke elsker derimot, er det grusomme håret mitt. Jeg må få fingeren ut og bestille meg en frisørtime, slik at jeg får jevnet ut etterveksten og overgangene mine en gang for alle. Lurer på om jeg også skal ta litt mørke striper nå til vinteren, men kjenner jeg må tygge litt mer på den. Vanemenneske, vet dere. 

Forslag til hva jeg skal gjøre med håret mitt? :-)

 

#antrekk #mote #fashion #outfit #ootd #bukse #highwaist #høst #burgunder #rust #mittantrekk #hverdag #kos #høstfarger #farger #toms #ute #natur #høstvær #høsten
 

 • Dato: 28.09.2016
 • Tid: 11:46
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 6
27.09.2016

Ukens mathandel

SAMSUNG CSC
 

Slik ser mitt og Henrik sitt kjøleskap ut denne uken. Denne gangen tok vi ukens mathandel på Coop, fordi de har et enormt utvalg - til billige priser. 
Vi sparer mye penger på å handle alt for hele uken på en gang - og det er i tillegg tidsbesparende. Så jeg anbefaler absolutt å bruke litt tid på å planlegge ukens måltider og ukens handleliste, og kikke i reklameavisene som dere får i posten. Spesielt om du er student og kanskje ikke har så mye penger til overs å rutte med. 

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Både Coop og Rema 1000 har ofte tilbud på mellommåltider som skyr og go'morgen zero, og dette er ting som er godt å ha stående i kjøleskapet. Henrik tar dette med seg på jobb, jeg tar det med på farten eller som mellommåltid når jeg er småsulten.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Dette er i utgangspunktet alt for mye mat for kun to personer i løpet av en uke, så vi kommer nok til å ha en god del til neste uke også. Og det gjør absolutt ingenting, for middagene er planlagt slik at de grønnsakene og andre matvarene som først blir dårlig - blir spist først. Så pittelitt planlegging for å spare penger, spare tid og unngå å kaste mye mat - det er 100% verdt det. Jeg får magesår hver gang vi hiver mat - for det skulle ikke være nødvendig. 


SAMSUNG CSC


Så nå har vi både middager, snacks, frukt og grønt, og alt annet som vi trenger når det kommer til matfronten, for den neste uken (og enda litt til). Det finnes også mange gode apper for både middagsplanlegging, mathandel og matsparing - for dere som er ekstra interesserte! Foreløpig har jeg ikke prøvd noen selv, så her har jeg ingen erfaringer å dele med dere - enda :-) 

 

#mat #matglede #matprat #kjøleskap #nam #middag #frokost #godt #sunt #sunn #kosthold #frukt #grønt #salat #kjøtt #pålegg #inspirasjon #spare #penger #økonomi #tips #uke #hverdag 

 • Dato: 27.09.2016
 • Tid: 17:22
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
27.09.2016

Kosedag inne

I dag er det et ordentlig drittvær her på vestlandet, men jeg må innrømme at jeg egentlig liker det litt. Etter at jeg ble selvstendig næringsdrivende og ikke må jobbe ute lenger, - har høsten begynt å bli en av mine favoritt årstider. Jeg elsker å sitte inne og kose meg, mens det blåser og høljer ned ute. Så koselig, så dette var veldig passende for meg i dag, hehehe. 

Jeg sov dårlig i natt, så det tok en god stund før jeg kom meg opp av sengen i dag. Meg og Akira lå noen timer og bare slappet av, før vi omsider kom oss opp. Hun er så vanvittig kosete, noe som jeg for så vidt er også, så vi trives vel kanskje litt for godt i hverandres selskap. 
Nå derimot, har jeg hoppet i joggedressen, fått unnagjort litt jobb og har litt husarbeid som jeg tenkte å få gjort, før Henrik kommer hjem. Stakkars mannen som jobber ute hele året - når det stort sett alltid regner i Bergen. Så i dag blir det litt ekstra kos på han, med kalkunmiddag og kakao med krem til han kommer hjem. Jeg elsker å være housewife, og jeg tror egentlig han er ganske fornøyd med det også!

 SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Min frokost i dag ble mango og iskaffe med proteinshake. Vi hadde ukens storhandel i går, og det var deilig å få påfyll med både frukt, grønnsaker og andre nødvendigheter i kjøleskapet igjen. Både kosthold og aktivitetsnivået mitt de siste månedene har vært dårlig, noe som merkes utrolig godt på kroppen (..og i klærne). Så nå skal vi komme oss back on track igjen. 
 


Ukens mathandel kommer senere i dag, for dere som er interessert i den slags 8-) 


 

 

#hjemmekontor #jobb #kos #innedag #kosedag #mango #frukt #iskaffe #inspirasjon #mat #matprat #frokost #matglede #nam #mums #grønt #mathandel #tips #drømmejobben #innekos #kos #matkjøp #hverdag #hverdagsglede

 • Dato: 27.09.2016
 • Tid: 13:07
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
21.09.2016

Hjemmelaget iskaffe

Jeg har fått en del spørsmål på om jeg kan dele oppskrift på den hjemmelagde iskaffen som jeg har postet på instagram og snapchat i det siste, og det kan jeg selvfølgelig gjøre. Jeg for min del liker verken vanlig kaffe eller iskaffe, men denne versjonen syns jeg er skikkelig god. Sunnere, utrolig enkel å lage og smaker veldig godt. I tillegg er det få ingredienser, noe som gjør det enda bedre. 
 Du trenger: 
1 scoop Ultra Sjokoladeproteinpulver
3 dl skummet melk 
minst 3 store isbiter
kald, sterk blandet kaffe 
bland i mengde kaffe i lag med pulveret og melken, etter hvor sterk du vil ha den

Rist godt i en shaker for å få blandet proteinpulveret skikkelig - og server. 

NYT :-)
 #oppskrift #sunt #godt #sunn #kaffe #iskaffe #iskaffi #oppskrift #krutt #futt #energi #protein #proteinpulver #kjøkken #hjemmelaget #hjemmelagd #kos #matprat #drikke #nam 

 • Dato: 21.09.2016
 • Tid: 21:24
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
19.09.2016

En finfin start på uken.

Dette har vært en kjempe mandag, og en finfin start på uken. Jeg pangstartet uken med to møter i dag, og jeg er så glad. Det første møtet var med en jente som er nysgjerrig på jobben min, og som vurderer å bli selvstendig forhandler selv. Så jeg hadde en gjennomgang med henne, og så håper jeg at hun ser muligheten som ligger foran henne! Og dagens andre møte, var med Marita, en skjønn frøken som har vært en av kundene mine i over ett år, men som nå er klar for å gå all in som forhandler, og som er klar for å brette opp ermene og jobbe seg mot sine planer, drømmer og mål. Så vi brukte tiden til en litt mer nøye gjennomgang, kartlegging og vi fikk satt de første målene og planene. Her ser jeg en dame som både er bevisst og klar for å legge ned en innsats, og som er forberedt på å våge seg ut av komfortsonen. Jeg ble helt imponert der hun dukket opp på møte i dag, med en drøss notater og forberedelser. Sånne folk liker jeg, og det er nettopp slike personer jeg ønsker å jobbe med <3 
 


 

Jeg lagde forresten verdens beste hjemmelagde iskaffe i dag også. Og jeg liker ikke kaffe engang, så da er den god, haha. Skrik ut om dere ønsker oppskrift, for dette skal jeg definitivt lage meg oftere - so good. 
 


Når jeg kom hjem, tappet jeg i boblebadet, tok meg et glass vin og bare slappet av. Sånne dager som det her liker jeg godt. Litt ut av komfortsonen, effektiv, mye bra arbeid har blitt gjort, og jeg har i tillegg fått nytt dagen og slappet av. Perfekt kombo - just the way i like it. I morgen får jeg besøk av Silje, hvor vi skal forberede oss til et webinar som vi skal ha denne uken. Jeg slår virkelig på stortrommen og utfordrer meg selv til de grader om dagen, og jeg skal holde 2 webinarer denne uken. Et webinar er altså et live online kurs for andre forhandlere, og på det ene kurset er det allerede 260 stykker påmeldte, så jeg blir relativt svett av bare tanken. Men jeg vet at jeg har så godt av dette her, og jeg kommer til å sitte igjen med en enorm mestringsfølelse etterpå, - og det er priceless. 

Hvordan har deres start på uken vært? :-)
 

 

#mandag #uke #hverdag #kos #lykke #glede #jobb #karriere #business #vin #spa #kos #avslapping #komfortsone #personlig #utvikling #moro #vennskap #kolleger #drømmejobb #drømmejobben #glad #følelser #passion 

 • Dato: 19.09.2016
 • Tid: 21:05
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4
18.09.2016

Koselig datenight

I går etter bursdagsfeiringen til Mads, dro meg og Henrik videre til byen, hvor vi hadde booket bord for å spise og kose oss utover kvelden. Jeg fikk sneket inn en kjapp halvtime med shopping først, og fikk kjøpt meg et par nye godsaker til klesskapet, noe som jeg alltid er like fornøyd med, hehehe. Mens vi ventet på bordreservasjonen vår, satte vi oss på tak-terrassen til Storm Bar, hvor vi slappet av med litt Prosecco and drinks. Herlighet for noen fine dager vi har hatt nå den siste uken, og været har vært helt fantastisk. Så deilig å kunne sitte ute midt i september å kose oss i over 20 grader på kveldstid. 

Vi spiste middag på Brasilia- som virkelig anbefales. Har du ikke spist der før, så må du faktisk dra dit og oppleve maten. Konseptet er å spise seg overmett på helt fantastisk brasiliansk mat og kjøtt rett fra grillen. Man betaler 420 kr for grillbuffet, og da spiser man så mye man ønsker. Fri forsyning av sidedishes som ulike sauser, salater, ris, poteter og annet tilbehør - og så kommer dem jevnlig og tilbyr en drøss ulike kjøttvarianter, - som kommer rett fra grillen der og da. Så mye godt kjøtt, biffer, pølser og annet digg, og det anbefales virkelig. Og på lørdager har dem også litt show med dansere, i kledd fullt brasiliansk karnevalkostymer, så absolutt en restaurant utenom det "standard norske". Vanvittig god mat, hyggelige ansatte og koselig atmosfære! :-) 

Før vi skulle dra hjem, gikk vi ned ved sjøkanten på bryggen, for å drikke litt vin og kose oss litt de siste timene før bussen dro. Trodde vi, hehhee. Vi fant plutselig ut av vi like gjerne bare kunne gå all in, så det ble det visst en liten bytur også, gitt. Så vi landet vel hjemme i egen seng i rundt 04 - 05 tiden i natt. Jeg elsker disse dagene, hvor meg og Henrik har noen skikkelige dates og bare koser oss mye. Og da er det verdt å være litt ekstra trøtt og redusert i dag. Vi hadde det veldig kjekt, og det er ingen jeg ler så mye med. Du er god, skatten! 

- bildedryss - 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

I dag derimot, har det ikke blitt gjort så veldig mye. vi har vært hos mamma og pappa og hentet lillegullet vårt, og hjulpet dem med å dra opp båten. I tillegg har jeg fått avlevert en utlånsbag til en av mine søte kunder, men thats about it. Sofaen frister ekstra i dag, så det er for det meste her vi har vært. Men deilig er det, og nå er det opplading til morgendagen og en ny uke :-)

 

#mat #fest #restaurant #middag #matprat #matglede #foto #vin #champagne #hverdagslukus #luksus #kos #glede #romantisk #kjærester #samliv #par #date #kos #romanse #brygge #bryggen #bergen #vin #brasil #brasilia #biff #kjøtt #mat #godt #lørdag #kos

 • Dato: 18.09.2016
 • Tid: 19:18
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4
18.09.2016

Siden sist

Siden sist jeg blogget, har det skjedd en del. Jeg har hatt bursdag, familiebesøk, flere fjellturer, kosefredag med fine Therese, datenight med Henrik, bursdagsfeiring på Leo's Lekeland +++. Jeg hadde bursdag på Torsdag, og da ble jeg 22 år gammel. Dagen ble brukt hjemme med familiebesøk og kaker. En fin dag med koselig besøk, mange fine presanger og en drøss med koselige hilsener. 

Fredagen ble startet med fjelltur i solsteiken med min lille kompanjong, etterfulgt av noen timer i solen med en god bok. For en fin dag fredagen var - gradestokken viste over 25 grader, og det var helt herlig. På ettermiddagen hadde jeg er par vareleveringer til kunder, før jeg hadde en liten tacokveld med Therese. Såå lenge siden jeg har sett hun, så dette var veldig koselig. Mye å snakke om og mye å ta igjen, så dette var etterlengtet! :-) 

 

SAMSUNG CSC
 

I går hadde vi også en veldig fin dag. Vi hadde noen timer i Leo's Lekeland, hvor vi feiret bursdagen til en av de fine nivøene våre, Mads. Tenk at dette lille gullet allerede har blitt 3 år, og har begynt å bli så stor !? Tiden flyr, og det er artig å se småfolkene vokse i rekordfart. Og Leo's Lekeland var absolutt moro - både for store og små. Både Henrik og Joachim koste seg også glugg, så kanskje jeg må ta dem med hit flere ganger? hehehe!

Etter noen timer i lekelandet, reiste meg og Henrik til byen, for å ha en skikkelig datenight. Det var veldig koselig og vi både spiste og drakk godt - overraskende nok 8-) Men dette kommer det et eget innlegg om senere i dag. 

 

Hvordan har deres helg vært? 

 

 

#helg #kos #familie #bursdag #kake #mat #feiring #hverdag #helg #moro #gøy #lekeland #barn #byen #bergen #sol #sommer

 

 • Dato: 18.09.2016
 • Tid: 18:08
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
14.09.2016

Ny vri - proteinrik pølsegrateng

Henrik er vel det jeg trygt kan kalde langt over gjennomsnittlig glad i pølser og hotdog, så da ble fant jeg ut at det måtte bli en middag med nettopp pølser i går. Men før jeg hadde bestemt meg for eksakt hva jeg skulle lage, kom jeg tilfeldigvis over bildet til en frøken som jeg følger på instagram, om en enkel og proteinrik pølsegrateng. Så det var midt i blinken. Jeg personlig har aldri spist pølsegrateng før, tror jeg. - ihvertfall ikke som jeg kan huske, så jeg har ikke noe særlig erfaring og formening om det. Henrik derimot, har så klart spist mye pølsegrateng i sin tid, og vet hvordan han vil ha den. Mye saus, ost, og mye pølser, så jeg var veldig spent på om han ville like denne versjonen. And he did :-) Pølser er pølser, right? hehehe
 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCJeg tok forresten bilder underveis i prosessen, og kan gjerne dele oppskriften her inne, om det er noen som skulle ønske det. Det ble godt, men veldig mektig. Jeg for min del er ikke sååå glad i denne typen middager, men det går absolutt for en gang i blant. Jeg lagde også dobbel porsjon, slik at pølsegutten min (hhehee, unnskyld henrik), får ha med seg litt til lunsj i dag :-)

Skrik ut om du ønsker oppskrift :-)

 


#mat #matprat #matglede #matinspirasjon #inspirasjon #tips #oppskrift #nam #godt #sunt #godt #pølser #hjemmelaget #kvalitet #norskmat #tradisjonell #tradisjonellmat #matlaging #kosthold #hverdag 


 

 • Dato: 14.09.2016
 • Tid: 11:13
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
13.09.2016

Jobbkos

Det er sjelden jeg har alarm på før kl 09, men nå den siste tiden har jeg stått opp lenge før den tid. Det er så mye spennende på gang, så da spretter jeg opp tidlig. I går startet jeg dagen med å levere to utlånsbagger til to kunder som ønsker å prøve ut noen av produktene jeg selger, hjemme hos seg selv i en liten uke. Deretter møtte jeg Therese på cafe, hvor vi ble sittende i noen timer. Jobbe, planlegge, samarbeide og mase, og det var veldig koselig! Jeg ler veldig mye når jeg er med henne, så det er alltid like koselig. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Etter noen varelevering, møter med kunder og noen koselige timer med Therese, så var det hjem igjen og få unnagjort en del regnskap. Det er noe jeg har vært alt for dårlig på å gjøre, og jeg utsetter det stadig vekk. Men nå måtte det absolutt gjøres, så i går fikk jeg samlet alt av billag, kvitteringer, ført ned det som skulle føres osv ,- og klargjort det til den snille regnskapsføreren min, som er såå tålmodig med meg. Så det var en relativt effektiv start på uken, så det var veldig deilig. Nu kør vi!

Hvordan var deres start på uken? 
 

 

#jobb #karriere #business #inspirasjon #egensjef #kunder #kunde #helse #velvære #spa #sminke #laptop #businessdame #cafe #lunsj #mat #matprat #kos #vennskap #venninner #moro #kvalitet #kvalitetstid 

 • Dato: 13.09.2016
 • Tid: 22:05
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
12.09.2016

Helgens konfirmasjon

SAMSUNG CSC

På lørdag var vi invitert i konfirmasjon til kusinen min, Sunniva. Så da var det duket for en liten familiesamling, koldtbord med mye deilig mat, kaffe og kaker og en stappfull magesekk. Jeg klarer rett og slett ikke å begrense meg i sånne selskaper, så jeg åt minst 2-3 tallerkener for mye. Etter noen koselige timer i konfirmasjon, kjørte vi stappmette, svette og ødelagte hjem igjen. 

Jeg kan ikke huske sist jeg var så mett, - helt ærlig. Jeg hadde vondt langt inn i margen (...og i samvittigheten) etter alt jeg hadde spist, og jeg måtte vrenge av meg kjolen og hoppe inn i joggedressen med en gang jeg kom hjem. En middagslur måtte jeg også ha, så det tok nesten knekken på denne karen her ass. Jeg tror egentlig at jeg er typ en 50 år gammel mann, - i en ung damekropp. Hehehe. Middagslur, sprengt mage og svetteperler i pannen, thats me! 
Så jeg er glad vi tok disse bildene før vi dro, - for de hadde ikke blitt noe å vise her på bloggen om de ble tatt etter, hehehe. 


SAMSUNG CSC

Men artig og koselig var det ihvertfall, og både meg og Henrik har det veldig artig med den gjengen. Håper også at Sunniva var strålende fornøyd med både feiringen og gavene, og at dagen generelt var strålende. En veldig fin konfirmant, som fortjener en fin feiring :-) 

SAMSUNG CSC

Hvordan var deres helg? :-)


 

#konfirmasjon #helg #feiring #kjole #outfit #mote #fashion #maxi #maxikjole #antrekk #ootd #fest #kake #mat #mett #konfirmant #familie #sammenkomst 

 • Dato: 12.09.2016
 • Tid: 11:40
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
11.09.2016

Kalorifest av en helg

For en heftig helg vi har hatt, når det kommer til kalorifronten. Etter konfirmasjonen i går, fikk vi besøk av Joachim, lillebroren til Henrik. Så da ble det så klart litt øl, vin og cider - etterfulgt av hjemmelaget pizza og snacks. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg har vært overmett nesten 95% av denne helgen. Svett, mett og vondt i samvittigheten, haha. Men veldig koselig å få Joachim på besøk, vi er en artig liten gjeng i lag. Vi ble sittende oppe til langt på natt og se på serier og filmer, og bare koste oss!
 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Og når vi stod opp i dag - var det enda en matfest. Jeg spyr av denne helgens inntak, så med en gang Henrik og Joachim dro herfra i dag - tok jeg med meg Akira på fjelltur. Jeg måtte lufte hodet, magen og kroppen, og prøve å gå av meg litt av all denne gode maten vi har spist disse dagene. Og fjelltur gjorde veldig godt, og det var deilig med sol og vind i håret igjen. 

Nå resten av kvelden skal jeg tilbringe på sofaen med "keeping up with the kardashians" og litt jobbkos. En perfekt kombo for en fin avslutning - på en fin helg. 


Har dere hatt en fin søndag? :-)

#helg #søndag #mat #matprat #matglede #pizza #hverdag #kalori #mett #familie #besøk #kos #glede #hverdagsglede #hverdagslykke #matlaging #kvelds #frokost 

 • Dato: 11.09.2016
 • Tid: 19:47
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 2
11.09.2016

Sunday mornings

SAMSUNG CSC

Joachim, broren til Henrik sov her i natt, så da ble vi tre stykker til frokost i dag. Veldig koselig å lage mat til flere enn bare 2, så i dag ble det en solid, rolig frokost. Nå ligger vi på sofaen, stappmette alle tre. 


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC


Nå venter jeg bare på at maten skal synke litt, sånn at jeg får tatt Akira med meg på fjellet. Hun er full i krutt og energi i dag, så jeg må få slitt hun litt ut, før jeg skal sitte meg ned å jobbe litt :-)

Håper dere får en fin søndag <3 

 

#mat #matprat #søndag #frokost #kos #hverdagskos #matglede #sunt #godt #kosthold 

 • Dato: 11.09.2016
 • Tid: 13:10
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4
10.09.2016

Sunne, raske proteinrundstykker.


Som de fleste sikkert har fått med seg hittil, så elsker jeg frokost. Spesielt det å sitte sammen rundt bordet, prate og spise god mat - det setter standarden for resten av dagen. Så nå tenkte jeg å tipse dere om verdens enkleste og raskeste proteinrundstykker - som er så saftige og gode. 

Disse tar knapt 15-20 minutter å lage, og de er skikkelig gode. 

 

SAMSUNG CSC

Oppskrift på ca 9-10 stykker (små):
250g havregryn
250g cottage cheese
3 egg
1 ts bakepulver
2 ss sesamfrø
1 ss linfrø
En klype salt

Med denne oppskriften fikk jeg ca 9 eller 10 små rundstykker, så jeg anbefaler å doble oppskriften dersom dere er flere enn 3 stykker. Og som dere ser, så har jeg valgt å toppe dem med valmuefrø og sesamfrø, for det liker vi veldig godt her i huset! :-)

SAMSUNG CSC

Håper det smaker! 

 

#kjøkken #matlaging #baking #bake #rundstykker #protein #sunt #godt #sunn #kosthold #hjemmelaget #godt #nam #digg #helse #velvære #mat #matprat #matglede #husmor #hjem #frokost #helg #lørdag #tips #oppskrift 
 

 • Dato: 10.09.2016
 • Tid: 10:40
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
09.09.2016

FRIYAY

Herlighet, fredag igjen, allerede. Tiden går så alt for fort, og både dagene og ukene flyr avgårde. I dag startet jeg dagen med en fjelltur før frokost, og det trengtes. På grunn av operasjonen, mye reising og farting rundt om og på grunn av noen uker med heftig forkjølelse, har det blitt alt for lite aktivitet og trening på denne frøkna i det siste, så det gjorde godt å få svettet ordentlig igjen. Det var surt på toppen i dag, men uansett trengte jeg det i dag. Godt for tankene også, å la dem vandre fritt, senke skuldrene litt og bare .... gå!
 

SAMSUNG CSC


Resten av denne dagen har gått for det meste til hjemmekontorjobbing, litt husrydding, shoppet har jeg også fått gjort, og vi avsluttet ærendene våres med å bestille pizza, som vi spiste i lag med pappa. Finfint å sitte å spise pizza og bare prate med disse to, mine absolutt favorittmenn i hele verden!

Nå derimot, har vi fått hoppet i koseklærne, funnet oss hver sitt glass vin og slengt oss i sofaen. Nå skal vi kose oss her resten av kvelden, og lade opp til morgendagen. I morgen skal vi først i konfirmasjon, og deretter får vi besøk av begge brødrene til Henrik! :-) Cosy weekend! 

 

#tur #trening #hverdag #fredag #helg #fjelltur #trim #meg #shopping #natur #foto #aktivitet 
 

 • Dato: 09.09.2016
 • Tid: 20:49
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
07.09.2016

Hjemmelaget Carbonara

Både meg og Henrik er langt over gjennomsnittlig glad i alt som heter spagetti og pasta, og kunne fint bare holdt oss til det i flere uker. Så i går lagde jeg hjemmelaget spagetti carbonara, og det ble så vanvittig godt. En skikkelig kremet, fyldig rett, med deilige smaker. Og den hjemmelagde versjonen er så vanvittig mye bedre enn posene som du får kjøpt på butikken - det må sies. 
 

SAMSUNG CSC

Oppskrift: 
1 liten løk, finhakket
Stekt bacon i terninger/biter
2 eggeplommer, sammenvispet
1/2-1 dl kremfløte eller matfløte
en neve finrevet parmesan
salt og pepper
persille, finhakket

* Start med å kok opp vann og hell spagettien i. La den koke, mens du lager sausen og steker bacon.
* Finhakk løken og fres den litt i olje, sammen med baconet. 
* Pisk sammen eggeplommene, litt persille,  fløten og parmesan i en bolle. 
* Tilsett det ferdigfreste baconet og løken sammen med fløten og resten i bollen. 
* Sil spagettien og vend den inn med carbonarasausen. 
* Topp med litt ekstra persille før servering. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det var helt nydelig og anbefales på det varmeste! 
NYT. 

 

 

#mat #middag #tips #oppskrift #matprat #matglede #hjemmelaget #passion #glede #magesekken #matlaging #kjøkken #kokkelering #godt #bacon #spagetti #pasta #nam 
 

 • Dato: 07.09.2016
 • Tid: 20:05
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
06.09.2016

Grove proteinvafler

SAMSUNG CSC


Formen min er enda ikke helt tilbake på topp enda, så jeg tok meg en liten middagslur på sofaen i går, og når jeg våknet, cravet jeg vafler noe helt sinnsykt. Så da var det bare å svinge seg rundt og lage vafler. Grove, proteinvafler er en slager uansett hvilken dag det er, og det var really good. I tillegg elsker jo Henrik vafler også, så det var to fluer i en smekk. Glad mann, glad mage! 

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Dette er forresten samme oppskrift som jeg la ut for noen dager siden, og dere finner den HER.  Se så digg da?


SAMSUNG CSC

Disse anbefales på det strekeste - NYT! 
 

 

#sunt #godt #kosthold #mat #matprat #matglede #oppskrift #tips #vaffel #vafler #frukt #digg #passion #matlaging #kjøkken #suntoggodt #nam #kvelds #helse 

 • Dato: 06.09.2016
 • Tid: 17:05
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
05.09.2016

En perfekt søndag

I går våknet vi opp til knallsol og helt blå himmel her på Vestlandet, og det gjorde absolutt noe med dagsform og humør. Så mens Henrik var og jobbet, tok meg og Susanne oss en fjelltur, og fikk svettet og slitt oss litt ut. Jeg er enda ganske segen i formen og veldig forkjølt, men det var godt å bevege litt på kroppen igjen. Etter fjellturen endte vi opp i solkroken hos Susanne, med vin, grillmat og mye knegging og skravling. Vi vet å kose oss, det er det ihvertfall ingen tvil om. I tillegg har hun det fineste huset og den fineste hagen, så jeg stortrives der! 

. bildedryss - 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC


Tusen takk for en kjempefin dag, Susi. - du er god <3 

#søndag #mat #kos #vin #fjelltur #natur #foto #vennskap #koselig #lykke #hygge #trening #matprat #grillmat #sommer #helg 

 • Dato: 05.09.2016
 • Tid: 20:10
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 1
04.09.2016

Restemat? No problem

For oss her i huset som kun er 2 personer, så blir det som regel rester etter nærmest hver eneste middag jeg lager. Og det er uaktuelt for vår del å kaste så mye mat, så da er det heller lurt å bruke 2-3 minutter ekstra i uken på å planlegge litt. Et tips når det kommer til å lage restemat, er å ha speltlomper liggende i hus. Det har vi som regel alltid her hjemme ihvertfall, og vi spiser mye speltlomper til snacks, lunsj og mellommåltider. I tillegg er de ypperlig til å ha liggende, om man for eksempel har rester av kjøttdeig, biff, kylling etc. 

- En sikker vinner; speltlompepizza - 

SAMSUNG CSC

Et raskt, sunnere og enklere alternativ, og man kan bruke så og si .... alt på disse lompene. mums. Og med litt hjemmelaget dressing blir det enda diggere. 

SAMSUNG CSC

Det trenger overhode ikke være avansert å leve litt enklere og sunnere i hverdagen :-)

 #mat #matprat #matglede #oppskrift #sunn #sunt #suntoggodt #helse #velvære #hverdag #snacks #kosthold #middag #rester #tips #lett #enkelt #travel 

 • Dato: 04.09.2016
 • Tid: 13:06
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
03.09.2016

Tips til sunn og digg lørdagsfrokost.

Jeg elsker frokost generelt, og spesielt å bruke lang tid på helgefrokoster sammen med blant annet mannebeinet mitt. Jeg syns liksom at en ordentlig frokost setter standarden for en bra dag, og når jeg er så glad i mat som jeg er, så er en skikkelig frokost et must. Så i dag tenkte jeg å tipse om en frokost som er lenge siden jeg har laget, men som er såå godt. Grove proteinvafler - så digg. Oppskriften er forresten ganske svær, så du kan fint dele den i to, om dere for eksempel er 2-3 personer. :-) 
 

Du trenger; 
6 dl sksummet melk
2 dl speltmel
2 dl sammalt fullkornsmel 
1/2 ts bakepulver
1-2 ss forever bee honey (søtning istedenfor sukker) 
1 ts kardemomme 
1 scoop forever ultra proteinpulver (jeg brukte i dag sjokolade, men vanilje er også supert)
2 egg 
2 ss matolje 


Rør alt godt sammen. La den stå og godgjøre seg i 5-10 minutter før du starter stekingen. 
 

Så ikke disse god ut? Nyt med god samvittighet! :-D 

 

 

#sunt #protein #bedrevaner #kosthold #mat #vafler #matprat #matglede #nam #mums #oppskrift #frukt #digg #helse #velvære #lørdag #helg #kos

 • Dato: 03.09.2016
 • Tid: 11:45
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
02.09.2016

Beef and bubbles

Henrik hadde som tidligere nevnt bursdag i går, så vi hadde et lite, men veldig koselig middagsbesøk her hjemme. Jeg lagde biff, hjemmelagde fløtegratinerte poteter og chilimais til middag, og en liten dessert med is og frukt. Når gamlefar elsker både biff og is - da blir det biff og is 8-) 

Og jeg elsker å lage mat på det nye kjøkkenet vårt. Så stort, oversiktlig og bare.... mye bedre og gøyere nå. Og middagen ble bra, besøket vi fikk er bra, og Henrik var glad - så da er jeg veldig fornøyd :-) 

Jeg kjenner også med den dårlige formen som jeg er i nå - enormt forkjølet og litt vekslende feber, så er jeg utrolig lettet over at vi utsatte kjæresteturen vår til Polen denne helgen, for det blir deilig å bare være hjemme og slappe av, være med dem jeg liker best og jobbe litt. 

- bildedryss - 

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC 

Jeg må også nevne at jeg var i det vittige hjørnet i går, og fant ut at jeg måtte kjøre et ekstratilbud i nettbutikken min. Og dette ble kalt........ 

SAMSUNG CSC

Hehehe jeg lo godt ihvertfall. Men siden Henrik hadde bursdag, da må det feires med et lite ekstratilbud rettet mot alle MENN der ute - les mer på nettbutikken min HER. Kampanjen varer frem til søndag kl 21.00 - så vær kjappe :-) 

 

#mat #bursdag #kjæreste #besøk #middag #hjemmelaget #biff #bobler #musserende #kos #vennskap #familie #kosthold #matglede #biff #protein #feiring #hverdagsglede #kos 

 • Dato: 02.09.2016
 • Tid: 12:53
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4
01.09.2016

Borte bra, hjemme best.

Henrik fikk i tur til Warszawa i bursdagsgave fra meg, og vi skulle i teorien ha dratt i morgen, og vært frem til mandag. Men vi er begge småsyke og ikke helt i form, og jeg klarte på et eller annet vis å strekke en muskel langt inne i brystet i går, så mobiliteten min er nesten på null i dag. I tillegg levde vi i overkant for mye i sus og dus i forrige helg i Oslo, så vi syns egentlig at det var ganske deilig å utsette turen. Haha, luksusproblem, men nå vil vi bare slappe av hjemme, bli skikkelig frisk og lade opp til en ny uke. Så vi valgte å utsette turen til oktober, da får vi oss en ordentlig kjærestetur i høst, så det blir veldig koselig. <3 
 


fra da jeg og Camilla var i Gdansk i mars <3 

Så nå blir det en rolig helg hjemme. Nå har vi endelig fått levert alt av nye møbler som vi har bestilt hittil, så nå har vi god tid i helgen til å flytte ting frem og tilbake, og få alt av pynt og slikt på plass. Endelig har vi fått spisestuen og sofaen vår, og vi er strålende fornøyd. Gleder meg til å vise dere bilder når vi nærmer oss ferdig, hihi. 

Hva skal dere i helgen? 
 

 • Dato: 01.09.2016
 • Tid: 17:57
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4
01.09.2016

Verdens beste har bursdag

Det gode, kjære, søte, snille og beste mannebeinet mitt har bursdag i dag. Gratulerer så masse med 28 års dagen, Henrik. I dag har jeg lov å være litt klissete, det må dere rett og slett bare tåle 8-). Jeg er glad for at vi holder ut med hverandres "skavanker", for jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten deg. Den mest støttende, kosete, delvis sløve og uansvarlige, men samtidig den beste mannen jeg vet om - og jeg er så glad jeg har deg. 

På disse 3 og 1/2 årene vi har vært i lag, har få fått opplevd så utrolig mye. Vi har vært på mange reiser, mange opplevelser og mange fine turer! I tillegg bygd en liten familie med vår firbente bestevenn OG kjøpt oss hus. Så nå er du stuck med meg resten av livet, gamlefar ;-)

 

 

Takk for at du er den du er, og jeg gleder meg til å feire deg i dag. Du er den beste jeg vet, og jeg setter så uendelig stor pris på deg, kjære pusekatt. I tillegg er du veldig grei å ha, med tanke på at vi alltid vinner i brettspill og quiz'er med deg ;-) HEHE

Jeg elsker deg <3 
 

 • Dato: 01.09.2016
 • Tid: 10:59
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4

Om meg

Karianne Nesse

Jeg heter Karianne Nesse, og er 23 år gammel. Bor sammen med kjæresten min, på landet utenfor Bergen. Blogger om hverdagen generelt, oppturer og nedturer, interiør, mat og drikke - og litt til =)

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no