hits

Publisert den 31.08.2017 - Hverdag og livsstil

Tips til å få mer tid i hverdagen - men samtidig jobbe mot drømmene dine.

En av de mest oppbrukte unnskyldningene i dagens samfunn er "jeg har ikke tid". Mange føler på hverdagsstresset og at klokken går alt for fort. I tillegg har alt for mange slått seg med ro med en livssituasjon som de ikke er helt tilfreds med. Hvorfor er det slik da? Drømmer er jo for å nås. At ikke flere jobber for å få sin drømmehverdag, er for meg uforståelig. Og jeg vil jo så gjerne se flere og flere komme nærmere sine drømmer og sine mål, det er jo tross alt dette jeg jobber med. Så derfor tenkte jeg å dele litt av mine tips til dere på hvordan du kan innhente litt mer tid i hverdagen, til å følge DINE drømmer og DINE mål. 
 

* HA RUTINER I HVERDAGEN. 
Å ha faste rutiner på faste, hverdagslige ting sparer så utrolig mye med tid og energi. Som for eksempel mathandel. Ta mathandelen EN gang i uken. Lag en plan for alle middager den neste uken, og handle inn maten deretter. Tid, energi og penger spart. Når det kommer til for eksempel husrydding; ta et og et rom om gangen. Da blir du mye fortere ferdig og har plutselig tid til overs. Matpakker, antrekk og vesker/skolesekken kan fint klargjøres på kvelden før. Dere skjønner tegningen? Ting som må gjøres hver dag, eller ihvertfall fast hver uke, ha en fast rutine på det. * BRUK FRITIDEN DIN GODT. 
Jobber du for eksempel fra kl 08-16, ikke bruk hele kvelden på å zappe gjennom tv-kanalene og snike på folk på facebook. Ja, for all del. Utrolig interessant, jeg gjør det selv. Men tenk hvor mye tid du bruker foran pc, mobil, data, nettbrett og tv i løpet av en uke? Hvor mye blir det i løpet av en måned? Et år? UTROLIG MYE. Hadde du brukt 1/3 eller kanskje 2/3 av den tiden til å gjøre små, men nyttige grep som tar deg nærmere din hverdag slik du ønsker den, da hadde du vært utrolig nærme NÅ.  


* PRIORITER DEG SELV MER. 
Det er ikke frekt å si nei til ting en gang i blant. Når sist turte du å si nei til noe som du eeeegentlig ikke hadde så veldig lyst å være med på i utgangspunktet? Det er ikke egoistisk å prioritere eget behov og egne drømmer. 


 

* SE PÅ TIDEN DIN SOM PENGER. 
Da blir du plutselig litt mer forsiktig når det kommer til sløsing av tid. Jeg har blitt mye flinkere til å gi avslag på ting som jeg ikke ønsker å være med på, eller som er unyttig eller unødvendig å bruke tid på. Så lenge det ikke går på bekostning av andres følelser, så kan du absolutt prioritere strengere hva du bruker tiden din på. Om dagene dine er stortsett det samme hver dag ; jobb, hente barna i barnehagen, lage middag, får ungene i seng for å deretter kollapse på sofaen resten av kvelden - da bør du ihvertfall ta grep. Om du stortrives med denne hverdagen, så keep going. Om du er konstant trøtt, sliten og umotivert, do something!

 


* LAG LISTER. 
Handlelister, pakkelister, to do-lister etc. Dette gjør jeg, og fy søren så mye tid og hodebry det sparer meg. Lag i tillegg et ark med dine mål for den kommende måneden, pluss uken som kommer. Da blir det faktisk til at jeg gjør alt jeg har notert, og fy flate for en FEELGOOD. I tillegg skriver jeg dem ned med penn og papir (ikke på pc), og lar arket ligge i stuen. Da ser jeg det hver dag, og jeg følger hele tiden med på hvor mye jeg har krysset av, og hvor mye som gjenstår.  


* SKRIV NED HVA DU ØNSKER DEG. 
Dette er det som har trigget meg mest det siste året. Å skrive ned punkt for punkt med ting jeg ønsker meg. Uansett hva det er. Om det er ting jeg ønsker å kjøpe, plasser jeg vil reise, hvordan jeg ønsker hverdagen min skal være etc. Få med alt. Alt fra de små, men viktige hverdagsgledene, til de store drømmene og ønskene. Skriv så detaljert som mulig. Jo flere punkt, jo bedre. Hvor mye vil du tjene? Hvor mye vil du jobbe? Hvorfor skal du lykkes? Ta en ordentlig brainstorm og skriv DITT DRØMMELIV. 


 

* GJØR DEG SELV BEVISST PÅ HVA DU ØNSKER.
Ja, du vet i hodet ditt at du vil vinne i lotto og trenger ikke å skrive det ned på et papir. Men å vinne i lotto utgjør ikke ditt drømmeliv. Problemene er der enda. De rike har også hverdagsproblemer og har sine ting de sliter med. Fokuset må ikke ligge på det å ha flaks og håpe på et mirakel. Fokuset må ligge på at du skal gjøre endringer i din hverdag, som dag for dag tar deg noen skritt nærmere det livet du ønsker å ha. Uansett om det er å ha 50 000kr i måneden eller om det er å kunne si opp jobben for å reise jorden rundt, eller hva det enn måtte være. Du må jobbe, du må stå for endringene. Alt er mulig. Det har jeg flere eksempler på. Men det kommer selvsagt ikke lett og bare rett opp i hendene våres. Men de som jobber, de jobber overhode ikke forgjeves. * LEGG BORT UNNSKYLDNINGENE. 
"Er så trøtt og sliten, tar det i morgen." . "Har ikke tid". Om du er trøtt og sliten i dag, så må du ta grepene som gjør at du ikke er trøtt og sliten i morgen, uken etter, måneden etter og årene som kommer. Er du sliten med den hverdagen du har nå - jo, altså.. Med null endringer og null forandringer, da er du hakket mer sliten om noen måneder. Å gjøre endringer er vanskelig og tungt. Men husk på at det er i starten det er vanskelig. Trust me, i know. Ofte blir det verre før det blir bedre, men det er så verdt det. Det er verdt å svette litt ekstra, å ofre noen timer på puten helt i startfasen, for å få belønningen senere. 

 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

 

#drømmer #mål #business #jobb #karriere #gøy #hjemmekontor #grunder #selvstendig #selvstendignæringsdrivende #vekst #personlig #hverdag #livsstil 

Publisert den 30.08.2017 - Interiør

Beige

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg synes disse fargekombinasjonene er så fine. Så lunt, behagelig og avslappende! 

 

 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

 

 

 

Vis flere innlegg