hits
29.06.2018

Sunny friday

SAMSUNG CSC

- summer is back - 

Finværet er endelig tilbake,  og vestlandet byr på både knallsol og over 20 grader. Så nå er sommeren tilbake, og det er så deilig. Nå er det meldt sommervær så langt værmeldingene rekker, og det er jo helt nydelig. Så nå skal vi nyte noen dager  i solen her hjemme, før vi drar på ferie. Og heldigvis blir det like fint vær dit vi skal også, så vi har noen fine uker foran oss. Herlighet som jeg gleder meg til å dra på tur. I really can't wait. 

SAMSUNG CSC

 

 I dag er i tillegg Henrik sin første dag av ferien, så den skal nytes. Mest sannsynlig blir det en tur i båten for å fiske litt, litt avslapping på terrassen og bare full avslapping. Henrik skal ut på kvelden, så da blir det en rolig kveld på na'mor. Men jeg har mye serier å ta igjen, så det går helt fint. 

But anyways, nå skal solen nytes.
Hva gjør dere i dag? =D

 

28.06.2018

Mørke sjokolademuffins med mascarponekrem

SAMSUNG CSC

Hands down, disse sjokolademuffinsene er så saftige og luftige. De er nok også de mørkeste muffinsene jeg har smakt før, men for min del ble ikke smaken for kraftig. I såfall kan man ta litt mindre kakaopulver i. Dette er også første gang noen sinne hvor jeg lager mascarponekrem, og det var veldig godt. Første smaksprøven var litt spesiell, for jeg har ikke smakt mascarponeost før, så det var en uvant ting. Men jeg synes det var veldig godt, så jeg skal definitivt lage disse flere ganger. 

SAMSUNG CSC

Jeg må også bare påpeke at dette ikke er min personlige oppskrift, jeg fant den på nett for noen måneder siden. 
Oppskrift på muffinsene:
2 egg
2,5 dl surmelk 
1 ts vaniljeekstrakt
1,25 dl matolje
400 g sukker
90 g kakao

1 ts salt
2 ts bakepulver
0,5 ts natron
250 g hvetemel
1 dl varmt vann

__________________________________________

Fremgangsmåte:
Visp sammen egg, surmelk, olje og vaniljeestrakt.
Deretter tilsetter du sukkeret.  
Sikt sammen kakao, salt, bakepulver og natron og rør i.
Bland deretter i hvetemelet og rør til en jevn røre. 
Tilsett til slutt det varme vannet. 
PS: Deigen skal bli nokså tynn i konsistensen.

Hell røren i muffinsformer. Disse skal stekes midt i ovnen ved 180°C til de er gjennomstekte (ca 12-15 minutter) 

Avkjøl helt før du tar på frostingen. 

SAMSUNG CSC

Oppskrift på mascarponekrem:
5 dl kremfløte
500 g mascarponeost
100 g kakao
250 g melis

_____________________________________________

Fremgangsmåte: 
Pisk kremfløten til myk og bløt krem.
Tilsett romtemperert mascarponeost og visp blandingen luftig.
Rør deretter i kakao og melis, pisk til du får en glatt og luftig krem. 
Sprøyt frostingen på muffinsene. 
PS: dette er en krem som er lett å dekorere med, og bruke til for eksempel rose-dekorering osv. 

SAMSUNG CSC

Om du ikke er så glad i smaken av kraftig, mørk sjokolade, så kan du redusere mengden kakaopulver i både røren og frostingen.

SAMSUNG CSC

Enjoy :-)

 

 

 

#baking #bake #bakeglede #hobby #hjemmelaget #hjemmebakt #muffins #cupcake #cupcakes #frosting #nam #mat #matglede #matprat #oppskrift #sjokolade #mums 

27.06.2018

Et kjært gjensyn

SAMSUNG CSC

- so happy - 

Endelig har min fine blomst kommet hjem igjen, og det var veldig godt å se Camilla igjen. Vi har jo vært bestevenninner siden barneskolen, så at hun ikke har bodd her på 5 år, er helt sykt. Derfor er det alltid veldig godt å se hun igjen, og det er så fint at vennskapet vårt ikke forandrer seg, selv om vi ikke ser hverandre like ofte. Da vet man at det er meant to be, haha. 

SAMSUNG CSC

Uansett, i går hadde vi en kosekveld sammen, og det er var veldig etterlengtet. Vi spiste amerikanske pannekaker, drakk vin og satt i timevis og bare pratet. Lo, fniste, mimret og oppdaterte hverandre. Åå, som jeg har savnet dette. Før hun flyttet til Husnes, så bodde vi praktisk talt hos hverandre 24/7. Foreldrene hennes var som mine reserveforeldre, og motsatt. 

SAMSUNG CSC

Dette er et av de mest unike vennskapene jeg har, og det er noe man virkelig ikke skal ta for gitt. Å omgås med ekte, genuine venner som man kan være seg selv rundt, som man kan senke skuldrene med og slappe av, og som man ikke trenger å bevise noe ovenfor - det er gull verdt. Slik at det absolutt ikke overalt, og det er derfor jeg er så glad i de nære vennene jeg har. 

Slenger med det eneste bildet vi tok av oss i går. Vinkveld med hun her på en vanlig mandag, var veldig innafor. Og for å gjøre uken enda bedre, så får jeg kose litt med hun og verdens fineste lillegull i morgen ogs¨å. Så nå har jeg endelig fått en liten dose av den ønskede Camillakosen min, så nå gjenstår det bare at de flytter tilbake hit igjen 8-) 

You made my week <3 

26.06.2018

Saftige sjokolademuffins

SAMSUNG CSC

- mums - 

Før synes jeg at muffins var veldig kjedelig, for alle jeg hadde spist opp gjennom tidene har vært veldig.... tamme. Det var som regel de samme kjøpeposene med vaniljesmak med litt melisglasur på. Så det ble ofte tørt og kjedelig. But not anymore. Forrige uke prøvde jeg meg på en ny oppskrift jeg har sett på nett, og de ble veldig gode. 

SAMSUNG CSC

De ble overraskende saftige og luftige, men smaksmessig var de utrolig mektige. En muffins om gangen var nok, for å si det sånn. Men de ble veldig gode, og jeg skal absolutt lage dem flere ganger. 

SAMSUNG CSC

Jeg elsker cupcakes med god og fløyelsmyk frosting. Det er jo nesten farlig. Jeg vet ikke helt hva som har skjedd, men jeg har fått dilla på baking igjen. Når jeg gikk på ungdomsskolen var jeg en ivrig hjemmebaker, men det dabbet av med årene. Men nå føler jeg at jeg har fått piffen tilbake, og jeg synes det er så gøy å prøve ulike og nye oppskrifter. 

 

Jeg deler forresten gjerne oppskriften på disse, om det er interesse for det :)

 

 

 

#baking #bake #bakeglede #hjemmelaget #hjemmebakt #muffins #cupcake #matprat #hobby #moro #godt #smakfullt #nam #mums 

25.06.2018

Wok med nudler og biff

SAMSUNG CSC

- min favoritt innen wok - 

Wok er en slik type middagsrett som man kan variere på alle mulige måter - uten å bli lei. Vi pleier å bruke ulike typer protein, men det faller oftest på biff, svin eller kylling. Biff er favoritten da, siden svin og kylling ofte fort kan bli litt tørt. 

 

Når det gjelder grønnsaker, så er det litt mer variert. Når man kikker i frukt og grønt-diskene på butikken, så bugner jo utvalget. Så vi har heldigvis blitt flinkere til å prøve ut litt nye ting, og vi varierer måltidene våre mer. 

SAMSUNG CSC

Denne gangen brukte vi:
Brokkoli 
Gulrøtter 
Rød paprika
Rødløk
Nudler 
Biffkjøttt

SAMSUNG CSC

Vi liker det litt spicy, så jeg pleier å krydre med mye chili, hvitløk og litt grillkrydder. 

SAMSUNG CSC

Før når vi spiste wok, så var tilbehøret som regel ris. Men etter vi oppdaget wok-verdenen med nudler, så har wok-middagene tatt seg opp to hakk. Jeg synes det ermye bedre nå.

SAMSUNG CSC

Wok gjør det også veldig enkelt for oss å porsjonere middagene riktig, ettersom vi kun er to personer. Så vi har alltid nok grønnsaker og slikt til to middager i løpet av en uke når vi kjøper et brokkolihode, en pakke gulrøtter osv. 

_______________________________

Anyhow, nå får jeg straks besøk av Camilla. Det blir et gledelig gjensyn, for nå er det alt for lenge siden sist jeg har sett hun og lille gullklumpen. Så vi skal kose oss, og jeg gleder meg veldig!
Hva gjør dere i dag? :)

24.06.2018

Opptil 70% rabatt hos Bubbleroom

Annonselenker for Bubbleroom

_______________________________________________________

- mange favoritter på salg - 

Som folk flest, så blir jeg gira av gode tilbud og gode deals. Bubbleroom har nå storsalg på over 2000 plagg, og kjører rabatter opp til 70%. Hello, nå snakker vi store avslag. Det hagler med fine topper, bluser, gensere etc til under 200-lappen, og salgskalaset er svært. 

 

Nedenfor har jeg lagt ved noen av mine personlige favoritter, men du finner hele salget HER. 

- wanties - 

jumpsuit HER. 

Hvit bluse HER.                               Glittergenser HER.                                 Blondebluse HER. 

Maxikjole HER. 

Svart kjole HER.                                                                  Rød kjole HER. 

Bomberjakke HER.                                                         Parkas HER. 

Rosa genser HER.       Grå strikkegenser HER.          Rosa strikkegenser HER.         Grå genser HER. 

Dongeribukse HER.                                                                 Grå bukse HER. 

Glitterkjole HER.                                     Velurkjole HER.                                Cut-out kjole HER. 

 

Bubbleroom har utrolig mye fint, uten at det koster skjorten. Jeg skjønner ikke at jeg ikke har oppdaget denne siden før nå det siste året?! Jeg har blant annet en gul regnjakke derfra, og jeg elsker den. Passformen på klærne er fin, og kvaliteten er også veldig bra. Men det begynner å minke på størrelser på de ulike plaggene i salgskategorien nå, så det lønner seg å være raskt ute :) 

 

Du finner alle salgsvarene HER. 

 

 

 

#mote #klær #salg #tilbud #rabatt #antrekk #fashion #outfit 

24.06.2018

Brunchtime

SAMSUNG CSC

- så enkelt og godt - 

En av de beste tingene med helg, er å ligge lenge og sløve i sengen med Henrik, før vi (hehehe, jeg...) lager en god frokost. Vi spiser jo ikke frokost og lunsj sammen i hverdagene, så da blir det ekstra koselig i helgene. 

 

Disse proteinpannekakene spiste vi mye før, men så har de blitt glemt i en stund. Buuuut here we go again. Disse er veldig tykke og luftige, og de er en betydelig sunnere versjon av tradisjonelle amerikanske pannekaker. 

SAMSUNG CSC

Denne oppskriften gir ca 10-12 lapper/pannekaker:
* 3 egg
* 3 dl kefir
* ca 2 dl hvetemel
* ca 2 dl sammalt hvete/grovt mel
* 1 scoop proteinpulver
* 1 ss sukrin (ikke et must)
* 1 ½ ts natron
* litt smør til steking. 
La den svele i ca 20 minutter før du starter stekingen. 


Jeg har laget røren uten sukrin/sukker, og syns de blir knallgode uten ekstra søtning. Men det er smak og behag :-)
Jeg deler oppskriften i to til meg og Henrik, og det er mer enn nok til to personer. 

SAMSUNG CSC

Disse er supergod sammen med for eksempel frukt og bær, syltetøy, brunost, sjokoladepålegg, sukker etc. The list goes on.

SAMSUNG CSC

Enjoy - disse er så gode =D 

 

 

#mat #brunsj #lunsj #matglede #matprat #mums #sunt #sunnerealternativ #helse #kosthold #frokost #lunsj #pannekaker #oppskrift #frukt #suntoggodt #helse 

22.06.2018

Salg hos Pictureit

Annonselenker fra Pictureit 

____________________________________

Pictureit har stadig gode tilbud og deals på hjemmesiden sin, og sommeren er så klart intet unntak. De har fått inn masse lekre nyheter de siste månedene, og flere av disse er også på salg nå. Ved å bruke rabattkoden "SOMMER-20" får 20% rabatt på dine favoritter. Klikk deg inn på nettsiden HER. 

 

Noen goodies:

Fødselsplakat finner du HER

"Herr og fru" finner du HER

"Mamma og pappa" finner du HER

Personlig navneplakat finner du HER

Personlig navneplakat finner du HER

"Du og jeg" finner du HER. 

"Hverdagslykke" og "familie" finner du HER

Kan vi forresten sette av et lite øyeblikk til å se på denne klokken her?! Jeg synes den er så sinnsykt fin, og vurderer å unne meg selv den. Så stilren, lekker og classy. And i like that. Du finner den forresten HER. 

 

Du finner hele sortimentet HER.
Shop till you drop :-)

 

 • Dato: 22.06.2018
 • Tid: 16:24
 • Kategori: Interiør
 • Kommentarer: 0
21.06.2018

Spicy kyllingsuppe

SAMSUNG CSC

- enkelt, sunt og godt - 

Dette er en oppskrift jeg fant på den gamle bloggen til Kristina Andersen, og har lenge hatt lyst å prøve den ut. Jeg er egentlig ikke et suppe-menneske, men nå i voksen alder har det vokst litt på meg. Så her om dagen prøvde jeg denne, og både meg og Henrik ble positivt overrasket. Så denne skal jeg absolutt lage flere ganger. 

SAMSUNG CSC

Oppskrift til 2 store porsjoner: 
1/2 løk/rødløk 
En god neve purreløk 
1 hel chili 
1/2 paprika 
6-7 dl vann 
2 terninger med kyllingbuljong 
Karrikrydder 
1-2 kyllingfileter 
1 boks lett creme fraiche

SAMSUNG CSC

Fremgangsmåte: 
* Løs opp buljongterningene i vannet. 
* Kutt opp grønnsakene i små biter 
* Fres dem litt på stekepannen, før du heller dem oppi vannet. 
* Tilsett creme fraiche i suppen. 
* Kutt opp kyllingen og stek den på stekepannen. 
* Krydre kyllingen med ønsket mengde karri.
* Riv opp kyllingen når den er ferdigstekt, og hell den i suppen. 
* La suppen koke i ca 20 minutter mens du jevnlig rører.
* Server med rundstykker, skiver eller hvitløksbrød. 
MUMS

SAMSUNG CSC

Selve suppen ser litt tam ut, men den er veldig god. Neste gang vil jeg lage den litt tykkere, og kommer ikke til å bruke fulle 7dl vann. Men dette er smak og behag, alt ut i fra om du liker suppene tynne eller chunky. 

SAMSUNG CSC

NYT :-) 

 

 

#mat #matprat #sunnerealternativ #sunt #suntoggodt #matglede #hjemmelaget #hjemmelagetmat #suppe #kyllingsuppe #godt #kosthold 

20.06.2018

På denne tiden i fjor

SAMSUNG CSC

På denne tiden i fjor var meg og min bedre halvdel på bobiltur i Norge og i Sverige. Mostly sweden, for hva er egentlig en ferie uten en shoppingrunde på Ullared, haha? Når jeg så Ullared på tv, så trodde jeg helt oppriktig at det var en blodharry butikk fylt med fjas, stygge joggeklær og bare tull. Men dette er jo livets butikk - for real. Jeg elsker Ullared, og denne sommeren blir det tredje gang vi drar dit. Det går ikke an å begrense seg når man er der, for de har alt mellom himmel og jord. Og da snakker jeg fine ting. De har fine klær, fint interiør, masse til både kids, dyr, hobby etc. Så ja, i freakin' love it. 

 

Når vi først var på hjul (ååå, vi er seriøst i pensjonistalderen), så var vi innom flere steder i Sverige. Vi var også en full dag i Liseberg, for å få utløp for litt adrenalin. Men jeg var (og er) en pingle, så det ble ikke så alt for mange karuseller på meg. What a bomb. Anyways. vi hadde en sinnsykt deilig uke på bobiltur. Vi hadde nydelig vær, drakk vin når det fristet, hadde piknik ved vannet, spilte minigolf, hadde fine kvelder med skalldyr - og så mye mer. Jeg elsker når vi er på biltur sammen, for vi koser oss så mye. 

 

- bildedryss - 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

altså - this is happiness 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ah, ved å se på tilbake på dette, gleder jeg meg nå enda mer til avreise om knappe to uker. Det blir ikke samme reiserute som i fjor, men Ullared er seffer'n innlagt i våre planer 8-) Hva resten av sommeren bringer, har vi ikke helt funnet ut av enda. Syden frister ikke, så vi tar ting litt som det kommer.

Hvilke planer for sommeren har dere? =D

 

 

#reise #ferie #reiseliv #bobil #biltur #bobilferie #moro #kjærester #samliv #kos #sverige #norge #bilferie #kvalitetstid 

 • Dato: 20.06.2018
 • Tid: 16:35
 • Kategori: Reise
 • Kommentarer: 0
19.06.2018

Kosekroken

SAMSUNG CSC

- my fav spot - 

Jeg elsker denne stolen her. Den er i utgangspunktet for stor for denne kroken her, men den er så vanvittig deilig å bruke. Jeg og Akira har morgenkos (og ettermiddagskos, haha) i denne hver eneste morgen. Den er perfekt for meg siden jeg er liten, og jeg ligger superbehagelig i den. Det er en loveseat, så jeg kan vri og vende meg akkurat sånn som jeg vil. And i love it. 

SAMSUNG CSC

Denne vasen elsker jeg også. Den er fra Greengate, og jeg skulle helst ønske at jeg hadde minst 2-3 stykker ekstra av den. Helst en i hvert rom, kanskje? Den er lik på boblevasene fra Millemoi, bare at denne er sølvbelagt. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Men etterhvert blir det å bytte denne stolen inn i en helt lik - men som er hakket mindre. For denne kroken skal eeeeegentlig ikke se sånn ut, men det får bli sånn en stund fremover. Stolen ligger ute til salgs på finn.no, men jeg har det ikke travelt med å selge. Så når den først blir solgt, så kjøper jeg en litt mindre en. En kosekrok skal jeg utvilsomt alltid ha, for det er jo så behagelig og koselig!

 • Dato: 19.06.2018
 • Tid: 16:02
 • Kategori: Interiør
 • Kommentarer: 3
18.06.2018

Ny uke

SAMSUNG CSC

- nye muligheter - 

Yes, vi starter uke med et klisjè-ordtak. Det klinger så fint i lag at jeg klarte ikke å dy meg. Men anyways, det er ikke store planer for denne dagen. Det skal sykles litt og ukens mathandel skal bli tatt. Ellers blir det en rolig dag, som jeg kjenner er nødvendig. I går var det over 15 timer i sengen, for formen var helt elendig. Den er ikke på topp i dag heller, så da får jeg heller bare ta det rolig :) 

SAMSUNG CSC

Disse bildene er forresten fra fredagen, før vi dro i bursdagsfest til Marthe. Vi spilte beerpong og flip a cup, og det var faktisk helt 10/10 gøy. Det er sånt som vi aldri spiller, så det var veldig artig. Men det gikk fort i svingene da, så jeg var en smule redusert på lørdagen, haha. Men det var gøy ihvertfall, og jeg tror alle koste seg. 

SAMSUNG CSC

Nedtellingen til vi drar på ferie er i full gang, og jeg er helt sjokkert over hvor sykt fort tiden går. Bare to uker igjen?! Var det ikke netttopp jul, liksom? But i like it. Håper bare vi får fint vær, for da kommer vi til å kose oss helt ekstremt. Åå, blir gira av å bare skrive om det. Meg og Henrik er som et gammelt ektepar når vi er på ferie sammen, og jeg elsker det! 

17.06.2018

Sukkerfrie skillingsboller

SAMSUNG CSC

- perfekt søndagskos - 

Jeg vet ikke hva som gjør det, men jeg har blitt dårlige og dårligere med gjærbakst de siste årene, og det irriterer meg helt sykt mye. Men når jeg først har funnet en oppskrift som jeg får til, så blir den brukt til det fulleste, haha. Oppskriften på denne bolledeigen fant jeg på bloggen til flinke FITFOCUSE - og har brukt den hyppig siden. 

SAMSUNG CSC

Oppskrift til ca 20 boller:
5 dl vaniljesaus zero 
1 stk moden banan 
1 pakke fersk gjær 
50 gram smør 
800 - 900 gram siktet speltmel 
1 egg til pensling 

SAMSUNG CSC

Fremgangsmåte på bolledeigen:
1. Varm opp vaniljesausen, uten å koke den. 
2. Tilsett smøret og rør til det har smeltet. 
3. Mos bananen i en bakebolle og bland inn gjæren. 
4. Tilsett det smeltede smøret i vaniljesausen sammen med gjær og banan. 
5. Tilsett mel litt etter litt. 
6. Elt deigen godt, minst 10 minutter. 
7. Sett deigen på heving på et lunt sted, i minst 60 minutter. 
8. Kjevle deigen ut, pensle på litt smeltet smør og strø over ønsket mengde med kanel og sukrin. 
9. Sett ovnen på 200 grader. 
10. Sett bollene på etterheving til ovnen er varm.
11. Pensle bollene med et pisket egg.  
12. Bollene skal stekes midt i ovnen i ca 10 minutter.

SAMSUNG CSC

ENJOY!

 

#bake #baking #bakeglede #sukkerfri #sukkerfritt #boller #hjemmelaget #hjemmebakt #hobby #sunnere #sunt #suntoggodt #sunnerealternativ #oppskrift #skillingsboller 

 

14.06.2018

Rask og enkel rekesalat

SAMSUNG CSC

- perfekt lunsjalternativ - 

Ah, dette var faktisk like godt som det ser ut til. Med en liten dæsj aioli oppi, så ble det 10/10. Vi pleier å kjøpe 5 kilos bokser med fryste reker som vi har liggende i frysen, og da er det veldig lettvint å ta opp ønsket mengde reker en dag man er fysen på noe godt. Så de to ukene Henrik har vært bortreist på jobb, så har jeg spist en del reker, for jeg synes det er så vanvittig godt. 

SAMSUNG CSC

Her har jeg brukt:
Middelhavssalat 
Nyrenskede reker 
Tomat 
Vårløk 
En god dæsj sitrondråper
Rødløk 
Agrurk 
Aioli

SAMSUNG CSC

En ting som hadde gjort denne salaten et hakk bedre, hadde nok vært noe mangobiter og gjerne litt jordbær også. Da hadde det blitt en supergod sommersalat. Men når dørstokkmila blir for lang til å dra på butikken, så tar man det man har. 

SAMSUNG CSC

So good. 

13.06.2018

Tidenes fineste barstoler

SAMSUNG CSC

- jeg er forelska - 

Disse barstolene er en av de fineste jeg har sett, helt ærlig. Jeg har lenge ønsket meg dem, og endelig er de mine. De er fra Classic Living, og jeg er strålende fornøyd med å handle derfra. Kundeservicen har vært upåklagelig, og de har gitt meg godt oppfølging underveis i ordren. Varen ble også sendt bare et halvt døgn etter jeg la inn bestilling, så det kunne ikke vært noe bedre. Bring derimot, stoppet hele prosessen ganske greit opp. Har hittil kun hatt små-dårlige opplevelser med både Bring og PostNord, og jeg vet jeg er langt fra den eneste. Meeen anyways - se så fine de er?!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

De passer helt perfekt inn her. Fargemessig var det full klaff, og de er så lune og fine. Jeg elsker også detaljene fra både ben, naglene og stolringene, og synes de utgjør den perfekte barstolen. Jeg glemmer ofte at de har kommet, så jeg blir stadig positivt overrasket og gira når jeg går inn på kjøkkenet. Haha, små gleder for interiørglade sjeler. 

 

Jeg anbefaler dere virkelig å ta turen innom nettbutikken til Classic Living. De har ikke bare mye fine møbler, men også mye fint interiør også. Nettbutikken finner du HER.  Det blir garantert flere godsaker derfra. 

 

Hva synes dere? 

 

 

#interiør #interiørglede #detaljer #dekor #dekorasjon #kjøkken #mitthjem #husoghjem #husoginteriør #mitthjem #vårthjem #classicliving #design #stil #minstil #innredning #innrede #hobby 

 • Dato: 13.06.2018
 • Tid: 16:28
 • Kategori: Interiør
 • Kommentarer: 2
12.06.2018

Summernights

SAMSUNG CSC

- lune kosekvelder - 

Finnes det noe bedre, egentlig? Temperaturen har vært skyhøy denne måneden, og jeg føler jeg konstant har svettet. Men når kveldene har kommet, har det vært perfekt temperatur på å være ute i. Så da har det blitt noen deilige kosekvelder ute på verandaen. Musikk, snacks, prosecco og armkroken til Henrik - som har vært helt ypperlig. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg går veldig i feriemodus av sånne kvelder som dette, og nedtelling til vår avreise har begynt. Vi er så heldige som skal få låne mamma og pappa sin flunk nye bobil, så vi tenkte oss en liten uke på hjul med den. Da blir det prosecco, grillmat og mye sightseeing. Akkurat sånn jeg liker det. Vi har virkelig fått opp øynene for feriering i Norge i løpet av disse årene, for dette landet er jo faktisk helt vanvittig fint. En liten tur til Sverige blir det også, får å ha et gledelig gjensyn med Ullared og Gekås. Haha, jeg elsker Ullared. 

SAMSUNG CSC

Men siden det er enda noen uker til vi drar på ferie, så får det bli flere slike kosekvelder hjemme frem til dess. I tillegg er jo disse sommermånedene fulle av gøye eventer og ting som skjer, så jeg tror ikke tiden kommer til å stoppe opp, for å si det sånn. Men vi fryktet at vår dose med finvær er over nå, så vi krysser fingre og tær for å ha enda flere solskinnsdager i løpet av sommeren :)

11.06.2018

(Nesten) sukkerfrie skoleboller/solskinnsboller

SAMSUNG CSC

- yep, thats right - 

Jeg er ikke noe særlig flink når det kommer til gjærbakst, men ettersom Henrik er vill etter nybakte boller, så glimter jeg til en gang i ny og ne. Så dette ble en liten overraskelse til han da han kom hjem på forrige fredag. Gjett om gliset gikk rundt på han, da? Haha, små gleder. 

 

Som det står i overskriften, så er disse bollene nesten helt sukkerfrie. Det er kun vaniljekremen som inneholder sukker, for denne er en av de ferdigposene som man får kjøpt på butikken. Jeg orket ikke tanken på å lage en egen, haha. Melisen er også fri fra sukker, siden jeg brukte sukrin-melis. Og det beste av alt? Man merket ikke på smaken at dette er et sunnere alternativ. Ofte så blir søtsaker som er av den sunne arten, ikke så veldig godt (synes jeg da), men disse var veldig saftige og gode. 
 

SAMSUNG CSC

Oppskriften på bolledeigen har jeg lånt fra FITFOCUSE, som har så mange gode og sunne oppskrifter på bloggen sin. 

Oppskrift til ca 20 boller:
5 dl vaniljesaus zero 
1 stk moden banan 
1 pakke fersk gjær 
50 gram smør 
800 - 900 gram siktet speltmel 
1 egg til pensling 

SAMSUNG CSC


Fremgangsmåte på bolledeigen:
1. Varm opp vaniljesausen, uten å koke den. 
2. Tilsett smøret og rør til det har smeltet. 
3. Mos bananen i en bakebolle og bland inn gjæren. 
4. Tilsett det smeltede smøret i vaniljesausen sammen med gjær og banan. 
5. Tilsett mel litt etter litt. 
6. Elt deigen godt, minst 10 minutter. 
7. Sett deigen på heving på et lunt sted, i minst 60 minutter. 
8. Del deigen opp i 20 ca like store emner og rull dem runde og fine. 
9. Sett ovnen på 200 grader. 
10. Sett bollene på etterheving til ovnen er varm 

 

SAMSUNG CSC

Mens bollene er til heving, er det et ypperlig tidspunkt til å lage vaniljekremen. La den avkjøle før du tilsetter den i bollene. 
Når bollene er ferdig etterhevet, bruker du en rund gjenstand (gjerne et glass) til å trykke bollen flat i midten der som vaniljekremen skal være. Fyll alle hulrommene med mye vaniljekrem, før du deretter pensler bollene med et pisket egg.
Bollene skal stekes midt i ovnen i ca 10 minutter. 

 

SAMSUNG CSC

La bollene avkjøles før du tar på melis og strør over kokosstrø. Disse er så luftige og gode, og faller nok like godt i smak hos både store og små. Henrik ble ihvertfall strålende fornøyd, så jeg skal definitivt lage disse flere ganger. 
NYT!

 

 

#bake #bakeglede #baking #hjemmebakt #gjærbakst #boller #skoleboller #solskinnsboller #sunnere #sunnerealternativ #mat #matprat #matglede #mums #hobby #kosthold #helse #oppskrift 

10.06.2018

Den siste uken

- lenge siden sist - 

Nå var jeg tilbake etter en halvveis ufrivillig bloggpause. Kamerakabelen min er back on track, så nå er det tilbake til jevnlige oppdateringer her inne. Henrik har vært bortreist på jobb denne uken, så jeg har hatt en forholdsvis rolig uke, med innslag av koselige besøk og dates. Jeg har fått malt ferdig boden, hatt en sushi og prosecco-night med fine Synnøve, har hatt Malin på ei litta fredagsdate, har lagt uante mengder på sofaen og ladet batteriene - og litt annet uinteressante saker. Så en rolig, men fin uke i bunn og grunn! 

- bildedryss - 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg har også fått levert de nye barstolene som jeg har bestilt til kjøkkenet, og jeg gleder meg til å vise dem til dere. Jeg synes de er helt sinnsykt fine, og de passer perfekt inn på kjøkkenet hos oss. Så lekre. 
 

I tillegg har Henrik endelig kommet hjem, som var et gledelig gjensyn. Vi har brukt helgen til litt utendørsjobbing her hjemme, litt jobbing med slåtten på gården hos mamma og pappa, og resten har gått til kos. Åh, det var godt å få han hjem, og nå er det heldigvis noen måneder til neste reisejobb. Jeg blir jo så rastløs når han ikke er her, haha. 
 

Nå skal jeg lage innlegg hvor jeg deler oppskrift på noen supergode og nesten (!) sukkerfrie solskinnsboller. 
Stay tuned! =D

06.06.2018

Årets brillemodell?

- jeg prøver lykken - 

Specsavers er nå i gang etter jakten på årets brillemodell for 2018, så hvorfor ikke melde seg på? Jeg vet at dette er et skudd i blinde, men det er verdt et forsøk allikevel, siden jeg allerede er en brilleslange. Jeg har alltid vært lik på mamma når det gjelder dårlig syn, og jeg har sett dårlig helt siden jeg var liten. Jeg gikk på ungdomsskolen når mamma og pappa omsider fikk overtalt meg til å få meg mitt første par med briller. Jeg var så flau over dem, at jeg brukte dem sånn ca.... aldri. Men nå som jeg har blitt eldre og behovet for briller har blitt enda større, så har jeg innsett at jeg må bruke briller, og kan da like gjerne gjøre brillene til et tilbehør til hverdagen min. Så jeg kjøpte meg noen sinnsykt kule (synes jeg da...) Rayban-briller, som jeg nå er forelsket i. 


mitt bidrag i konkurransen 

Nå ønsker jeg meg enda flere brillepar slik at jeg kan variere og style det litt etter antrekket og humøret. For briller kan jo faktisk være ganske stilig, og optikkerbutikkene er proppfulle med fine og moteriktige glasses. 
 

Konkurransen varer forresten frem til 1. august, så det er bare å melde seg på. Premien er ganske storslått, nemlig en reise sammen med Halvor Bakke til Los Angeles. Der venter en stjernefotograf og en glamorøs photoshoot. Turen arrangeres i september og Specsavers dekker alle kostnader i forbindelse med turen. Det hadde jo vært noe?! =D 

Om du er så snill og vil stemme på meg, så kan du gjøre det HER!  =D 

05.06.2018

Siden sist

- long time, no see - 

Nå er det en stund siden jeg oppdaterte siste her inne. I helgen kom Henrik hjem fra en uke på reisejobb, så helgen har gått sammen med han. Vi har kost oss mye alene, og nytt helgen skikkelig. I tillegg er formen min helt rævva, så jeg har ikke hatt noe overskudd til å blogge. All energien min har gått til de tingene som absolutt har måttet bli gjort, samt litt arbeid på gården hjemme hos mamma og pappa. Foruten om det, har jeg vært for det meste sengeliggende. Men over til noe litt mer positivt, så tok jeg en del bilder i helgen, som jeg skal dele her inne så fort Henrik kommer hjem med alle ledningene som kan brukes til kameraet. Han har tatt med seg alle ladekablene som jeg bruker til å overføre bilder med, så foreløpig har jeg ikke så mye spennende å dele. 

SAMSUNG CSC

Før i dag var jeg å tok vaksine nummer to av HPV-vaksinene. Alle jenter som er født etter 1991 får jo denne vaksineringen helt gratis, og jeg anbefaler dere å ta i mot. Det er totalt 3 sprøyter som skal tas, og det er lurt å komme i gang :) 

 

Nå derimot skal jeg pusse tennene, og krype til sengs.
Klokken er jo 21, så denne gamla må lade batteriene litt, haha. 

 

Om meg

Karianne Nesse

Jeg heter Karianne Nesse, og er 23 år gammel. Bor sammen med kjæresten min, på landet utenfor Bergen. Blogger om hverdagen generelt, oppturer og nedturer, interiør, mat og drikke - og litt til =)

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no