hits
31.05.2018

Kvelds på bryggen

SAMSUNG CSC

- så deilig - 

Her om dagen pakket jeg reker, nystekte baguetter og majones (must have til reker, hallo) og tok kveldsmaten min på bryggen. Og gjett om det var fint? Foruten om at det blåste litt, så var det helt perfekt. Jeg ble sittende i rundt to timer der nede, og bare så på havet, spiste og slappet av. Jeg hater jo å være alene, men nå som formen er så dårlig, så var det faktisk overraskende godt. Kanskje jeg må bli flinkere til å ha litt alenetid i ro og fred, og lære meg å trives litt bedre by myself? 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Se da?
Dette skal jeg gjøre flere ganger. Og det passer jo rimelig fint at vi har ihvertfall minst en uke til med strålende vær. Så litt flere pikniker blir det helt klart. Jeg elsker jo også å være med sjøen eller ute i båt, det er noe ekstremt behagelig med å høre på bølgeskvulp og fuglekvitter. Så dette var the perfect spot. 

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Etter to timer begynte det å bli kjedelig, og jeg var selskapssyk igjen, haha. Så da dro jeg innom mamma og pappa og slo ihjel en time der. Og jeg vet jeg har nevnt det sikkert 100 ganger allerede her inne den siste tiden, men dette været her er helt sykt. Nå som det har lagt på 29 - 30 varmegrader, så må jeg innrømme at det blir en smule for varmt for min del. Så det blir deilig når temperaturen dropper ned til 20 - 25 igjen, for da er det helt perfekt.

Men jeg skal absolutt ikke klage, for vi må jo bare utnytte det så lenge det varer! =D 

30.05.2018

Frisk og god sommersalat

SAMSUNG CSC

Nå som Henrik ikke er her denne uken, så kan jeg lage litt av den maten som han ikke er så veldig glad i. Så denne uken er det i hovedsak litt ulike salater og sjømat på menyen. Jeg synes at salater er veldig godt, så lenge man piffer den opp med for eksempel kylling, biff, tacokjøtt osv. 

 

Kyllingen er marinert, ferdig steikt og kuttet, og fås kjøpt i forpakninger i butikker som for eksempel Coop og meny. De har ulike typer kyllinger, så jeg har kjøpt inn to forskjellige typer for å prøve denne uken. Nå som jeg kun er en person, så ser jeg at en slik pakke med kylling holder til ihvertfall 2-3 middager. Så det er jo full klaff. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Salater er jo sikt som man kan putte omtrent alt man vil i, og man kan variere på mange ulike måter. Her har jeg middelhavssalat med ruccola, babyleaf, avocado, agurk, tomat, rødløk, vårløk og litt aioili. Supergodt!

SAMSUNG CSC

Dette ble en porsjon som ble delt med Akira. Det ble alt for stor porsjon for meg, så da vet jeg at jeg må roe litt ned i morgen når jeg skal ta oppå, haha. 

SAMSUNG CSC

So good!

 

 

 

29.05.2018

På telttur alene

SAMSUNG CSC

- much needed - 

Henrik er jo på reisejobb denne uken, så da er det bare meg og vårt firbente barn igjen. Så etter å ha hatt lyst til å dra på telttur i flere uker nå, så fant jeg ut at det sikkert skulle bli godt med en campingtur helt alene. Bare for å roe ned litt, hvile kroppen og samle tankene. Mai har bydd på et helt nydelig vær og mange fine, sosiale dager - men samtidig så har det vært en hard måned som har tappet meg enda mer enn vanlig. Jeg har jo helseplager som stopper meg ganske mye i hverdagen, og den minste aktivitet og det minste gjøremål, gjør meg utrolig utslitt og tappet. Så med en så aktiv og travel måned som mai har vært, har jeg nå gått helt på reservetanken. 


Så da pakket jeg telt, sovepose og Akira i bilen, og slo opp teltet helt nede ved sjøkanten. Det var helt nydelig. Med fuglekvitter, en knallfin solnedgang og lyden av bølger inntil bryggen, var faktisk helt fantastisk. Så behagelig og avslappende. Men det ble labert med søvn, så i dag er jeg enda dårligere, haha. Men nå har jeg ihvertfall fått teltingen ut av systemet for en stund, og kan nå heller ha rolige dager hjemme på sofaen. 

 

- bildedryss - 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Her satt vi lenge og bare lyttet. Så vanvittig deilig. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Kl 05 bestemte jeg meg for å pakke i bilen og dra hjem, og da var dette det synet som møtte meg. For noen fine dyr. 

SAMSUNG CSC

I dag har jeg vekslet mellom å ligge i sengen, på sofaen og ute på solsengen. I dag blir det ikke gjort stort mer, og slik regner jeg med de neste dagene blir også. Selv om at jeg er veldig dårlig nå, så er jeg veldig glad for at jeg dro på telttur. For kvelden av helt nydelig, og naturen får meg til å slappe veldig av. 

 

Flere som har teltet i år? :-) 
 

 

28.05.2018

Nå skal det plantes

SAMSUNG CSC

Forrige uke var jeg på handling på ikea og plantasjen, og fikk med meg en del til uteplassen hjem igjen. Det ble litt diverse, men mest av alt planter og jord. Så nå skal det plantes, og litt grønt gjør det veldig mye mer innbydende ute. Det ble noen hortensiaer, noen busker og noen andre blomstrer som jeg ikke vet hva er, haha. Jeg eier ikke grønne fingre og jeg har ikke peiling på ulike typer blomstrer og trær - men jeg tar det jeg synes passer inn hos oss. Så det går seint med meg, for jeg er litt kresen. Hehehe, i tillegg så har jeg uendelig god tid når jeg kikker på planter, så det var like greit at jeg var alene på shopping denne gangen. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

45 kg med hvit marmorstein kom også med, og det var 1 stk svett frøken som skulle ta dette inn og ut av bilen. Jeg så jo også når jeg begynte å bruke pyntesteinen senere, at jeg har kjøpt alt for mye. Så nå blir det hvite steiner over alt, si. Jeg har lett for å bli litt overivrig når jeg shopper alene, for da har jeg ingen som kan få meg litt ned på jorden igjen. Så en del ekstra fjas blir det alltid. Men nå som vi er i gang med terrassebyggingen vår, så blir det mer plass å ha fine planter og pynt på også, så alt blir nok brukt til slutt! =D 

_________________________________________________________

 

I dag derimot, blir det ingen planting. Jeg tenkte å pakke telt, mat og bikkje med meg og dra på en liten telttur. Henrik er på reisejobb denne uken, så da er det meg og den firbente igjen hjemme. Jeg kjenner det skal bli godt med en natt i naturen helt alene, for jeg må lade batteriene ordentlig nå. Mai har vært en fin måned, men det har også vært en travel, stressende og rask måned, så jeg har ikke hatt skikkelig tid til å ta det ordentlig med ro og lytte til kroppen. Så en natt i telt skal bli godt. Naturen gjør noe med sinnsroen altså!

 

 • Dato: 28.05.2018
 • Tid: 16:34
 • Kategori: Interiør
 • Kommentarer: 0
27.05.2018

Dickpicks er ikke greit

... eller rettere sagt video. 

Forrige uke, mer konkret lørdagsmorgen, så spratt det opp på telefonen min at jeg hadde fått snap av en ukjent kar. Det synet mitt møtte, var noe så ekkelt som en runkevideo. Av en helt ukjent fyr. Altså... Hvor faller det inn i hodet på folk at man kan holde på sånn? Det er jo helt sinnsykt ekkelt, og han ble blokkert med en gang. Tror noen virkelig at folk vil ha videoer av ukjente som onanerer? Jeg skvatt ihvertfall, cringet meg og mistet lysten på frokost. 
 

SAMSUNG CSC

Dette har jo tydeligvis blitt en "vanlig" ting, og jeg vet at det florerer av sånne snaps i hytt og pine. Men det er jo faktisk kvalmt. Det er vel et fåtall av folk som ønsker - og liker (!) å se ukjente sine tissemanner slengende rundt i hånden. Not ok. 

 

Hold slangen i buret - det er ikke alle som vil se den 8-) 

 • Dato: 27.05.2018
 • Tid: 19:54
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 3
25.05.2018

Armyvibes

SAMSUNG CSC

- army jumpsuit - 

Denne jumpsuiten er så behagelig, og jeg liker den skikkelig godt. Liker at den har litt army-preg, for det er litt uten om det "vanlige" i klesskapet mitt. Dette ble antrekket på onsdagen, når vi hadde en liten girlsnight ute med pizza og Jon Hjørnevik på Madam Felle. Jon Hjørnevik er en dikter av det litt... utradisjonelle slaget. Det er mye perverst og litt på kanten dikt, men det er det som gjør det artig. Men det satt en liten demper på det at Madam Felle var stapp fullt, og det ikke var sitteplass til mer enn sikkert halvparten av publikumet. Så vi stod som sild i tønne i nesten to timer, i trykkende varme. Så litt dårlig planlegging og opplegg fra arrangørene, vil jeg påstå. Men ellers var det artig, og vi fikk vår dose av halvgrove dikt. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC


Over til noe helt annet, så er vi endelig igang med en av terrassene våres. Så nå er terrasse nr 1 av 3 i full sving, og vi satser på å ferdigstille den i kveld. Svigers var her og hjalp Henrik med rammeverket i går, så i dag skal meg og Henrik fikse resten. Endelig begynner uteområdet vårt å ta form, og jeg gleder meg til å få det fint ute. Så nå skal hagemøbler kjøpes, pottene skal fylles med fine blomster og malingen må på veggene. Og jeg elsker det. 

 

SAMSUNG CSC

Hva gjør dere om dagen? :) 

 • Dato: 25.05.2018
 • Tid: 17:40
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0
23.05.2018

Fjelltur med the favs

SAMSUNG CSC

- se så fint - 

Her om dagen tok vi oss en liten fjelltur, noe som gjorde veldig godt. Til tross for at det var tungt da, haha. Hver gang vi går Seimsvarden, blir jeg påminnet om hvorfor vi ikke har gått den på en stund. Jeg synes turen opp er heavy, og jeg puster som en hval. Og så blir jeg så irritert over meg selv, for før gikk det mye lettere oppover der. Men men, det er en start i det minste. Så vi pustet og peste oss opp til toppen - og det er alltid  verdt det. Utsikten på toppen er så fin. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

se denne fine bygden da

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Til og med denne snuppa blir sliten av denne turen, men fortsatt veldig fornøyd. Det var litt for varmt for en fjelltur denne dagen. Solen stekte på rundt 23 grader, vinden eksisterte ikke, og alle småkrypene fløy rundt. Men det var godt etterpå da, det er det jo alltid. Så vi satser på noen flere fjellturer i uken som kommer, det har vi ikke vondt av :) 

 

22.05.2018

Gulrotkake med en vri

SAMSUNG CSC

- den beste kaken jeg noensinne har bakt - 

Gulrotkake er jo i seg selv en saftig, frisk og vanvittig god kake. Men denne gangen ville jeg lage en ny vri, med inspirasjon fra et bilde jeg så på nett. Så nå ble det hjemmelaget gulrotkake med kremost, hjemmelaget karamell og valnøtter. I tillegg er kakebunnen todelt, og og det er fyll både på toppen og i midten. Dette er den saftigste, mektigste og beste kaken jeg har laget. Og jeg skal definitivt lage den flere ganger. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Oppskrift til springform med diameter 26cm: 
3 dl sukker
100 gr smelta smør
3 egg
3,75 dl hvetemel
1,5 ts kanel 
1,5 ts natron
1,5 raspet gulrøtter

 

Glasur;
250 gr smelta smør 
400 gr philadephia
500 gr melis 
3ts vaniljesukker 
(dette er da med glasur til to-lagskake. Skal du bare ha en stor, rund kake, så er det nok å halvere mengden). 

 


Oppskriften jeg brukte til karamellen fant jeg på Det søte liv, og du finner den her. 
Jeg halverte oppskriften og det var rikelig. 

SAMSUNG CSC

Fremgangsmåte kakebunn: 
1) Visp sammen sukker og smør i en bakebolle. 
2) Pisk inn eggene med høy hastighet til du får en lys og tykk blanding. 
3) Bland i det tørre litt etter litt. 
4). Finrasp gulrøttene og tilsett dem i blandingen. 
5) Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 50-60 minutter (rund form). 

6. Avkjøl kaken og del den på midten, slik at du får to runde deler. 

SAMSUNG CSC

Fremgangsmåte glasur: 
1) Smelt smøret. 
2)  Bland sammen kremost med de tørre ingrediensene. 
3) Tilsett det smeltede smøret. 
4) Pisk den luftig og fin, samt fri for klumper.
5) Ha gjerne i et par sitrondråper for ekstra friskhet

 

Montering: 
1) Sett den ene kakedelen på et kakefat. 
2) Smør på et tykt og godt lag (ca halvparten) av glasuren. 
3) Grovhakk litt valnøtter eller mandler, og strø over. 
4) Dryss den tykke, avkjølte karamellen over. 
5) Legg den andre delen av kaken oppå. 
6) Ta på resten av glasuren. 
7) Strø litt mer finhakkede valnøtter/mandler på. 
8) Avslutt med mye deilig honning. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Gulrotkake er en slik type kake som jeg synes blir bedre når den har stått i 1-2 dager. Så lag gjerne bunnen en til to dager i forkant før servering, så får den godgjort seg litt ekstra. En saftigere kake skal man lete lenge etter, denne smelter på tungen. Stappfull av kalorier er den, vel å merke. Men til spesielle anledninger så er denne helt perfekt! 

NYT! 

 

 

#kake #hjemmelaget #bake #baking #hjemmebakt #hjemmebakst #gulrotkake #mums #nam #kaker #bakeglede #matglede #gjørdetselv #godt #kalorier #kalorifest 

 

21.05.2018

Finfin pinsehelg

Jeg kommer ikke over det fine været vi har hatt denne måneden. Det ser heller ikke ut som det tar slutt med det første, så vi er for det meste utendørs i disse dagene. Ettersom våren har vært helt nydelig hittil, så tror jeg at sommeren her på Vestlandet blir rimelig dårlig. Så vi nyter finværet fullt ut nå, for å få en fin før-sommer. Dagene hvor det ikke er grilling, er det skalldyr. I tillegg er det solbrente legger, gnagsår på beina og sommerkjoler det går i for tiden.
Helt perfekt. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nå er vi klare for enda en uke med 20+ grader, sol og grilling. 

 • Dato: 21.05.2018
 • Tid: 18:56
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0
18.05.2018

Vår 17.mai feiring

SAMSUNG CSC

- hadde dere en fin feiring i går? - 

Her i gården var det en sosial feiring i byen. Først hadde vi noen fine timer med deilig lunsj og bobler i leiligheten til Marthe og de, før vi dro på byen. Herlighet så mange folk man kan stappe inn på ett og samme utested, haha. Det var helt overflod av folk, men det var utrolig gøy å møte så mye kjentfolk. Det var mange jeg ikke har sett på en god stund, så det var veldig kjekt. 

 

Utsikten fra leiligheten var jo også helt perfekt, vi satt i stuevinduet og hadde VIP-plasser til toget. Jeg synes det var overraskende artig og stemningsskapende å se på toget, og vi ble i grunn veldig giret av det. Det satt viben for dagen, og det var ganske kult. Takterrassen ble også tatt i bruk, for været var jo helt perfekt. 

 


- bildedryss - 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg tok i grunn nesten kun bilder av maten, så thats what you get. Mobilen og kameraet ble glemt bort utover dagen, så da har man hatt det artig. Og det kjennes på kropp og sjel i dag. Så her har vi hatt en rolig dag, med opplading til resten av helgen. 

Selv om at dagen var fin, og det var koselig å se en haug flotte mennesker i finstasen, så kjenner jeg at det er litt godt at 17.mai er over for denne gangen. Så nå blir det beina på bordet, avslapping og nyting av finværet. 

 

Hva gjorde dere i går? 

17.05.2018

Gratulerer med dagen

- hipp hipp hurra - 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Gratulerer med dagen.

For oss blir det stemning og leven i sentrum i dag, med godt selskap og god mat. Bunaden er på, champagnen er spettet og vi er klar for en dag med mye feiring og moro. Håper dere får en strålende dag! 

Vift med flaggene, spis mye godt og nyt feiringen!

 • Dato: 17.05.2018
 • Tid: 15:05
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 4
16.05.2018

En av de verste dagene i året

Da var det duket for 17. mai igjen, gitt. Dette er jo en dag som folk virkelig elsker og gleder seg utrolig mye til. Jeg derimot (.. og sikker de fleste andre som er full i angst), er ikke sååå begeistret for denne dagen. Så mye folk, så mye bråk, så mye å forholde seg til  - det stresser meg enormt. Spesielt det å presse en svær folkemengde sammen, gir meg rett og slett helt panikkangst. Så jeg har brukt dagene nå for å prøve å "forberede meg", og kjenner at jeg rett og slett blir ille nervøs av hele greiene. Haha, garantert helt uforståelig for mange, men veldig kjent for andre igjen. 

I fjor valgte vi en rolig feiring hjemme, for å slippe panikken.  Så i år har jeg tatt mot til meg. Men for all del, jeg gleder meg jo også da. Vi er invitert til champagnefrokost hos Marthe hvor vi skal kose oss mye med god mat og god drikke, før vi går til sentrum. Det er den biten som stresser meg. Å svømme i folkemengden i Bergen og føle at jeg har null kontroll. Jeg som syns det er ubehagelig å dra på kino pga mye folk i ett og samme rom, som nå skal skvise meg inn blant en haug med folk midt i byen. 
 

SAMSUNG CSC

Jeg har ikke ord for hvor slitsomt angst er. Å jobbe så mye i mot seg selv, 24/7 tar veldig på. Og dager som disse er så utrolig mye verre enn "vanlige" hverdager. Jeg unner ingen å ha det slik, og jeg skulle sånn ønske at folk hadde litt mer forståelse rundt dette temaet. Men igjen.. Jeg skjønner at det er utrolig vanskelig for folk å relatere seg og skulle prøve å ha kjennskap til det, når dem ikke vet hvordan det er, fungerer og føles. Men så lenge de nærmeste vet om det og er støttende, så er det det viktigste :-)
 

Nå ble jeg svett av å bare skrive om dette, haha.  Så nå runder jeg av her, og får begynne med litt forberedelser til i morgen. Håper dere får en strålende feiring i morgen, og at dere koser dere mye. Og til dere som er litt stressa og nervøse, så er dere langt i fra alene. Heldigvis er vi rundt folk vi er glad i, og som kan være en god støtte :-) 

Det kommer nok til å gå veldig fint, det vet jeg jo, innerst inne. 

#feiring #nasjonaldag #17 #17mai #folkefest #fest #tog #norge #selvstendig #hipphurra #familie #venner #angst #personlig #sykdom #hverdag #psyke #psykisk #helse #mentalt 
 

16.05.2018

Fjorårets 17.mai feiring

SAMSUNG CSC

- this time last year - 

I fjor valgte vi å ha en ganske rolig 17.mai feiring hjemme, som faktisk var utrolig deilig. Så det ble en champagnelunsj her, etterfulgt av litt champagne og frukt på verandaen i solen. En avslappet, rolig og behagelig feiring - som var helt innafor. I år blir det derimot andre boller, ettersom vi skal på champagnelunsj i byen, etterfulgt av noen timer i sentrum. Så i år blir det nok litt mer fart og stemning enn i fjor. Greit med litt variasjon - for begge deler er jo veldig fint. 

 

- bildedryss - 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg husker vi var i fullstendig matkoma etter dette, haha. Mamma og pappa var også rimelig fornøyde. Lik på slekta si, schø. I år blir det bunad på meg, nå som jeg endelig har fått den tilpasset igjen. Så selv om at jeg får helt hetta og omtrent angstanfall av dager som dette med så enorme folkemengder og press - så gleder jeg meg faktisk til å se alle smilende folkene som har pyntet seg opp i alt i fra festdrakter, bunader og fine dresser. Det er noe med stemningen denne dagen, selv om det fort kan bli litt for mye for en stressa sjel, haha. Men heldigvis har jeg jo min fine trygghet, Henrik, ved min side hele dagen, så det beroliger litt ihvertfall. Så jeg har troen på at det blir en fin dag - i fint selskap! =D 

Hvordan skal dere feire i morgen? 

15.05.2018

Konfirmasjon

- årets første dag i bunad - 
 

SAMSUNG CSC

På søndag var vi i konfirmasjon til min fine kusine, Cecilie. Jeg husker når hun var en liten krabat som krøp rundt på gulvet, så det er sprøtt at hun nå trer inn i den voksne garde. Tiden går alt for fort, det er det ingen tvil om. Hun var en kjempefin konfirmant, og det så ut som hun var veldig fornøyd med dagen også. 

 

Det var et stort koldtbord som var spekket med alt vi kunne ønske oss, og et overflod av kaker. Mer trenger man egentlig ikke, min magesekk var ihvertfall strålende fornøyd. Onkel Henning hadde også laget sin hjemmelagde karamellpudding, så da var Henrik også i himmelen. Så alt i alt var det en finfin dag med familie, nydelig vær og deilig mat. 

 

- stort bildedryss - 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

ah, så uendelig mye godt. 

Gratulerer med konfirmasjonsdagen, Cecilie <3 

14.05.2018

Nydelige dager

- summer is here - 

Herlighet så deilig dette været er. Over 20 grader med knall sol - nå er sommeren virkelig her. Så fantastisk. Dagene blir utnyttet godt, man må jo nesten det i slikt vær. Helgen har bestått av vin og god mat i solsteiken, grilling på kveldingen, arbeid ute og konfirmasjon - kort oppsummert. 


Vi fikk så mye god hjelp av Johannes og Synnøve på lørdag, hvor vi fikk spredd over 13 tonn med grus. Det ble en liten svettefest, men fy søren så fort ting går med en gang vi er flere på en jobb. Så det er vi veldig takknemlige for, for nå er hele grushaugen spredd utover på plassen. Så deilig å ha det ute av verdenen. Etter noen timer mer arbeid, ble det ferske reker og rundstykker i solen - som i grunn var relativt perfekt der og da. 

 

- bildedryss - 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

På fredagen var vi en liten (...stor) runde på handling, for å handle inn diverse nødvendigheter. Det viste seg også at det var nattåpent samme dag, så jeg kom jo hjem med mye mer enn planlagt. Det er typisk at når man i utgangspunktet IKKE skal ha noe - så kjøper man et lass man ikke trenger. Men jeg kom hjem med mye fint tilskudd i garderoben da, så jeg er fornøyd. Det ble også middag og et glass vin på uteserveringen, som var så deilig. Det er nydelig å kunne sitte ute til langt på kveld - uten å fryse knoklene av seg. Så sommerværet kan fint få bli værende en god stund til. 

Hvordan har deres helg vært? 

 

 

#sommer #sol #familie #vennskap #mat #matglede #grill #grilling #kos #kvalitet #kvalitetstid #helg #frukt #koselig 

11.05.2018

13 kjoler til 17.mai-feiringen

Reklame | bubbleroom

Om en knapp uke er det jo duket for selveste 17.mai, og dette er jo en dags om vi nordmenn elsker å pynte oss på. Selv skal jeg gå med bunad i år, for jeg synes at det er så fint. Jeg elsker de fine festdraktene dette landet har, og jeg synes det er lekkert på både damer og menn. Men ikke alle har bunad, eller ønsker å gå med det - så da tenkte jeg å tipse om noen lekre kjoler som er perfekt til 17.mai. Fargekodene er selvsagt rødt, hvitt og blått - og prisen ligger under 1000kr på alle sammen. Det er jo absolutt ikke ille, og dette er jo kjoler man kan bruke til mange andre anledninger også. 

 

Så om jeg ikke hadde valgt å gå med bunad i år, så hadde jeg nok valgt en av disse lekkerbiskene her: 


Denne finner du HER

Denne finner du HER. 

Denne finner du HER. 

Denne finner du HER. 

Denne finner du HER. 

Denne finner du HER. 

Denne finner du HER. 

Denne finner du HER. 

Denne finner du HER. 

Denne finner du HER. 

Denne finner du HER. 

Denne finner du HER. 

Denne finner du HER.

 

Sant disse var fine? Bubbleroom har så utrolig mye fint - uten at det svir hardt i lommeboken. I tillegg har de så mye annet enn bare kjoler, og jeg er stadig vekk inne i nettbutikken og sikler. Hadde det ikke vært for at jeg har planer om å gå ned litt i vekt nå, så hadde jeg storhandlet NÅ. Men jeg må smøre meg med tålmodighet, og vente litt! =D 

 

Hele kjolesortimentet finner du forresten HER.
Men husk å bestill asap dersom du vil være sikret at antrekket kommer før selve 17.mai :-) 

 

#mote #antrekk #kjoler #fest #festantrekk #nasjonaldag #rødt #hvitt #blått #norge #nasjonaldagen #outfit #festkjoler #kjole #stil #minmote

 

10.05.2018

17.mai dessert - deilig, dekorativ og enkel.

SAMSUNG CSC

- noen som er glade i ostekake her? - 

For dette er nemlig så enkelt som en tradisjonell ostekake på glass. Enkel, kjapp og ekstremt godt. I tillegg til at den er fin å se på, så er den utrolig frisk og deilig på smak. Både myk og luftig, men samtidig søt og fruktig av bærene, og noe deilig crunch fra kjeksen. Det beste fra alle verdener, med andre ord. 

Så om du har invitert gjester på besøk på 17.mai, så er dette den perfekte dessert. Dette er noe du lager i en fei, samtidig som det ikke går på bekostning av verken smak eller utseende. I tillegg er det en fin dessert å lage dersom man blir mange. Og jeg regner med at dette er en slik type dessert som slår godt an både i små mager - og i eldre mager. Win win. 

SAMSUNG CSC

Oppskrift til ca 4 porsjoner:
4-8 bixit kjeks (ut i fra eget ønske på mengde)
200 g naturell philadelphia kremost
2-4 dråper sitronsaft 
2 ts vaniljesukker 
1,5 dl melis 
2,5 dl kremfløte 
bær og melisdryss til pynt 

______________________________________________

Fremgangsmåte: 
* Knus kjeksen og fordel dem i bunnen av fine glass/skåler. 

* Pisk sammen kremost, melis, vaniljesukker og sitronsaft i en bolle. 

* Pisk kremfløten til en luftig krem i en annen bolle. 

* Vend sammen kremen sammen med kremostplandingen. 


* Legg deretter lagvis med krem, bær og kjeks til ønsket porsjon er full. 

* Topp med friske bær før servering. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Denne desserten er så klart like god hele året rundt, og er perfekt til selskap og fest :-)

NYT!

 

 

#diy #gjørdetselv #dessert #ostekake #kreativ #hjemmelaget #godt #mums #nam #17mai #17.mai 

09.05.2018

Deilige sommerdager

______________________________________________________________

Hva skjer egentlig på vestlandet nå?

I går nøt vi 23 grader, knall sol og ikke en eneste sky innen rekkevidde. Det er vi ikke så vant til, for å si det sånn. Så jeg satt ute i solkroken hele dagen, før det ble grilling og litt jobbing på ettermiddagen. For noen deilige dager - og det utnyttes fullt ut. 


Vi har forresten nettopp også bestilt 13-14 tonn med singel som vi skal ha utenfor huset, så det blir en del fysisk jobbing i dagene som kommer. Uteområdet vårt trenger et stort løft, og nå er det jo perfekt vær for å hive seg rundt. 

SAMSUNG CSC

I dag derimot, blir det pølser, kaker og prosecco. Vi skal nemlig feire gode svigerfar sin bursdag, så vi blir værende hos dem til i morgen. Så nå blir det kos med familien Pedersen, før det er helg for fullt. Jeg kan ikke fatte at tiden går så fort som den gjør. Nå er det helg igjen, 17.mai er like om hjørnet - og før vi vet ordet av det, så er sommeren allerede over. Det var jo nettopp snø, minusgrader og mørketid? Men jeg klager ikke, jeg elsker at våren er her! =D 
 

Hva gjør dere i dag?

 • Dato: 09.05.2018
 • Tid: 16:16
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0
08.05.2018

13 spørsmål og svar

Nevn 3 ting du ønsker å gjøre før du dør?
Reise til en "ekstra" eksotisk plass, som for eksempel Maldivene, Bahamas etc. 
Jobbe frivillig med en organisasjon i utlandet - med dyr. 
Bli gift og oppdra barn sammen med mannen min. 


Hva er din drømmejobb?
En jobb som jeg trives med - og som helsen min tåler. Å leve av å blogge hadde jo vært helt 10/10. Nå regner jeg med at mange rister på hodet, haha. Men la gå. 


 

Hva er du god på?
Jeg føler selv at jeg er god på å vise de jeg er glad i, at jeg bryr meg om dem. Jeg er god til å lytte, og prøver hardt å ikke forhåndsdømme folk og situasjoner. Vil også påstå at jeg er litt god på kjøkkenet da, heheehee. 

SAMSUNG CSC

Hva skulle du ønske du var god på?

Jeg skulle virkelig ønske jeg var flink å synge og danse, haha. So girly. Men ja, jeg skulle ønske jeg hadde et talent som kunne brukes til noe. 

 

Hva irriterer du deg over akkurat nå? 
At formen er dritt, og at jeg ikke får gjort de tingene jeg føler jeg burde gjort. 

 

Din drømme-destinasjon? 
Åh, jeg vil jo besøke omtrent hele verdenen.  Men øverst på listen ligger de eksotiske plassene som Maldivene, Bahamas, Aruba osv. Krystallklart vann, kritthvit sand og nydelige omgivelser. 

 

Hvilket dyr er ditt favoritt-dyr?
Jeg har alltid vært, og kommer alltid til å forbli et hundemenneske. Men er veldig glad i dyr generelt da. 


 

Hva er dine ønsker for fremtiden?
Jeg håper fremtiden bringer bedre helse (eller ihvertfall en komplett utredning hvor vi finner ut 100% hva som er problemet), en hverdag hvor jeg er gift med Henrik, å reise enda mer før vi får barn - og minst et fint liv som jeg elsker. 

 

Hvilket språk skulle du ønske du kunne?
Tror det må bli enten spansk eller fransk. Lander på spansk, tror jeg. 


Hvilken årstid liker du best?

Jeg liker i grunn alle årstidene, men jeg e-l-s-k-e-r  høsten. Synes den er så fin. 

SAMSUNG CSC

Hvilken foretrekker du - storbyferie eller strandferie? 
Ja takk - begge deler. Elsker å reise, å oppleve nye kulturer og nye destinasjoner - samtidig som jeg liker å ligge på en sandstrand og ta livet med ro. Så yes plz, jeg tar alt. 
 

Hvem er din verste fiende?
Helt klart meg selv. Slik har det alltid vært, og slik regner jeg med det kommer til være fremover også. 
 

Nevn et øyeblikk hvor ordentlig stolt av deg selv?
Det må være den gangen jeg fikk spørsmål om å dele "min story" på inspirasjonsdag i Oslo - hvor jeg gjennomførte foran 200 mennesker. Det er nok det største jeg føler jeg har gjort - og jeg var på ekte ordentlig stolt av meg selv. 

SAMSUNG CSC
 

Kanskje det var noe her dere ikke visste fra før av? =D
 

 

 • Dato: 08.05.2018
 • Tid: 17:13
 • Kategori: Blogg
 • Kommentarer: 0
07.05.2018

17.mai desserten vi elsker

SAMSUNG CSC

- hipp hipp hurra - 

Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om en fin, dekorativ og ikke minst; god 17.mai dessert.  Etter som dette er den første gangen jeg har laget denne, så ble den ikke så fin som jeg hadde håpet. Perfeksjonisten i meg ble en smule irritert, men det får jeg bare bite i meg, haha. Men det skal ikke stå noe på smaken ihvertfall. Denne desserten består av jordbærgelè, hjemmelaget panancotta og blåbærgelè - toppet med litt friske bær. 

 

Dette er en dessert som tar lang tid (og da mener jeg laaang tid), så dette må lages i forkant av selve 17. mai. Det går til og fra 6-7 timer, av og til mer også. For her legger man flere lag med gelè og pannacotta, og ett og ett lag må få sette seg og stivne - før man fyller i et nytt lag. Så du må ha god tid, med andre ord. Jeg puttet dem litt inn i fryseren, men pass da på at det ikke krystalliserer seg. Jeg anbefaler også å ikke bruke like store glass som jeg har. Det ble noen massive porsjoner, i tillegg til at jeg gikk tom før jeg fikk fylt dem like på slutten. Så noen små, fine dessertglass eller vinglass er helt perfekt :-) 

SAMSUNG CSC

Til 4-5 porsjoner trenger du:
* en pakke jordbærgelè 
* en pakke blåbærgelè 
* blå konditorfarge 
* vaniljestang 
* 1dl sukker 
* 6dl kremfløte 
* 3 gelatinplater 

____________________________________________

* Start med å lage jordbærgelèen, ettersom dette er det første laget du skal ha. Følg bruksanvisning på pakken (eller evt. lag den fra bunn) og hell oppi ønsket mengde i glasset. Ha den resterende gelèen i pannen på lav varme for å holde den flytende til lag nr to med jordbærgelè på toppen. Denne klarer seg fint om du holder den lett varm og rører jevnlig. 

* Sett glassene i kjøleskapet for å stivne. Du kan sette dem i fryseren for å få dem til å stivne fortere, men pass da godt på dem. Står det for lenge, begynner gelèen å krystallisere seg  - som vi ikke ønsker. Så flytt dem over i kjøleskapet igjen før den tid. 

* Start deretter på pannacottaen, ettersom at dette blir lag nummer to.

__________________________________

Pannacottaen lager du slik:
* Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann. 
* Hell fløten og sukkeret i en kjele. 
* Snitt om en vaniljestang på langs, og bruk kniven til å skrape ut all den sorte innmaten i stangen. Dette skal du ta oppi fløten og sukkeret. Etter å ha skrapt godt utav vaniljestangen og tilsatt dette i fløten, så tar du også oppi selve vaniljestangen. 
* Gi alt et oppkok, og fjern deretter vaniljestangen fra røren. 
* Ta kjelen av varmen - og løs opp gelatinplatene i blandingen. Men pass på å klem utav alt vann fra platene først. 
___________________________

* La pannacottaen kjølne litt før du heller den oppi det første laget med gelè. 

* Sett glassene tilbake i fryseren/kjøleskapet for ny setting. 

* Gjør det samme med den resterende pannacottablandingen, som du gjør med jordbærgelèen. Hindre den i å stivne med å ha den på lav varme og røre jevnlig. Du skal ha et nytt lag med pannacotta senere. 

 

* Når pannacottaen har satt seg, kan du lage blåbærgelèen. 

* La gelèen kjølne før du lager et lag oppå pannacottaen. Når dette er gjort, setter du glasset inn igjen i kjøleskapet/fryseren for å stivne. 

* Deretter lager du de to siste lagene med hvitt (pannacotta) og rødt (jordbærgelè) på samme måte - med det resterende du har i pannene på lav varme. 


* Sett dem i kjøleskapet og la dem stå i fred frem til servering. Topp med litt friske bær rett før dem skal spises. 

SAMSUNG CSC

Som dere ser, så er noen av kantene mine litt ujevne. Dette kommer av at jeg har hatt for dårlig tålmodighet, og har fylt nytt lag før gelèen har fått stivnet ordentlig. Så bruk sett heller av litt ekstra tid til setting, for da blir resultatet mye finere. I tillegg har jeg brukt litt blå konditorfarge i blåbærgelèen, siden den er mer lilla på farge uten. 

 

Dette er en dessert som nok faller like godt i smak både hos barna og voksne!
NYT! 

 

#dessert #oppskrift #matprat #matglede #bakeglede #hjemmelaget #17mai #norge #norgesflagg #rødthvittblått #bake #inspirasjon 

 

 

06.05.2018

Søndagsprat

Har dere hatt en fin helg?

Nå ligger jeg utslått på sofaen etter en rolig, men fin helg.  Etter at vi hadde koselig middagsbesøk av foreldrene til Henrik på torsdag, så var kjøleskapet stappfullt med dessert-rester. Og det var ikke sjanse i havet at vi kunne spise alt dette selv, så da var det en liten leveringsrunde på fredagsettermiddag til familien min, for å kvitte meg med alle disse kaloriene som stod og fristet. Deilig nok, så fikk vi også sneket inn en effektiv styrkeøkt i det nye treningsrommet som vi har begynt å lage til. Så det var en god start på helgen. 


SAMSUNG CSC

Både lørdag og søndag har gått til litt jobbing på familiegården, så vi har fått vært mye ute. Og det er så deilig, men man blir sannelig sliten av det også. Ihvertfall jeg, men samtidig så skal det ikke så mye til før energien og kroppen blir tappet. Men det er godt å komme seg ut i hvertfall, og jeg liker jo fysisk arbeid. Så litt gårdsarbeid er helt innafor, og så er det jo god trening i tillegg. Win win. 
 


I helgen har vi også gjort oss ferdige med en av seriene vi følger med på nå, nemlig "Ozark". Det er kort fortalt en helt vanlig familiemann som hvitvasker penger for en narkotika-kartell. Mye skjer, og det er mye spenning. Den har forresten 8,3/10 i rating på IMDB, så jeg anbefaler å ta en kikk på denne serien! =D 

 

Anyways, nå blir det sofasøndag resten av kvelden. 
Håper dere har det fint! :) 

04.05.2018

Pita med pulled pork

SAMSUNG CSC

- så godt - 

Finnes det noe mer mørt og saftig enn langtidsstekt kjøtt? Vi har helt glemt at pulled pork eksisterer, men heldigvis kom vi på det igjen, haha. Så da ble det brått pita med salat og saftig svinekjøtt. En pakke med pulled pork (vi liker den fra Tulip), holder til to middager for oss, så dagen etter lagde jeg wrap-pizza med restene. Det ble forresten også sykt godt. Så med litt planlegging, så får man mange gode middager, uten å kaste så mye mat. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Pita er skikkelig snackfood, synes jeg. Vi bruker det til mange ulike typer fyll, samt til pitapizza. Brødet er jo helt latterlig godt, synes jeg. Og som et stort pluss for min del, så er Henrik enda mer glad i det enn meg, så vi koser oss mye med dette. '

Det er perfekt å ha liggende i en skuff til en travel ettermiddag.

03.05.2018

Våren er her

SAMSUNG CSC

- og det er så deilig - 

For første gang i år, har meg og Henrik endelig fått gått på Skarsveten igjen. Det er en fjelltopp som ligger ikke så langt unna huset vårt, og som er en tur som jeg liker veldig godt. Men når det er snø og slaps, er det ikke en fin rute å gå. Så vi har ventet helt til nå, og det var et gledelig gjensyn. Selv om at turen er rimelig bratt og tung i starten, så er den en av mine favoritter. Jeg merker forresten så sykt at jeg er i dårlig form, haha. Jeg pustet som en hval og måtte ha noen småpauser på vei opp. Men dette er en start, i det minste. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Utsikten herfra er så sykt fin. For på veien opp, så er det flere utsiktspunkter som er så nydelige. I tillegg så får man sett fjord på begge sider av fjellet, som er så fint. Norsk natur altså, det er noe av det fineste. Det er deilig at vi ikke trenger å dra langt for å finne roen ute. Jeg elsker de dagene der jeg kommer meg ut, får gått på tur og bare lar tankene vandre fritt. Det gjør noe med alt av stresset, tankespinnet og selvfølelsen. 

Livet er jo litt bedre ute, er det ikke? :)

 

#tur #helse #bedrevaner #bedremeg #trening #fjelltur #utsikt #natur #norge #norsknatur #friluft #friluftsliv #trening 

02.05.2018

Fargerik fiskemiddag

SAMSUNG CSC'

Vi spiser alt for lite fisk her i hus, så det prøver vi å få gjort noe med nå. Her om dagen hadde vi fylt rødspette med ost, brokkoli og gulrot, og det var overraskende godt. Som tilbehør hadde vi søtpotetpurè og salat. Det ble en fargerik, sunn, enkel og god middag. 

Jeg synes at søtpotet passer perfekt til både kjøtt og fisk, og det er jo så godt. Og sykt enkelt å lage purè av. For å ikke tilsette noe annet (som for eksempel smør, fløte etc), så pleier jeg bare å skrelle poteten, dele den opp i terninger og koke dem møre. Deretter siler jeg av vannet og kjører stavmikseren gjennom, og krydrer med chili, hvitløk og pepper. Så godt, og veldig enkelt. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Fyllet var sykt godt, og utsiden var crispyyy. 

SAMSUNG CSC

Rødspetten er fra Findus, og de har mye godt utvalg av litt mer enn "bare" en fiskefilet, om du ikke er så gira på det. Både Coop og Spar kjører ofte tilbud på disse pakkene, så da får du en god middag - til en billig penge :)

 

 

#tips #middag #oppskrift #fisk #fiskemiddag #sunt #godt #suntoggodt #helse #kosthold #mat #matprat #matglede #nam #hjemmelagetmat #hjemmelaget 

 

01.05.2018

Kosekveld

SAMSUNG CSC

- snacktime - 

Både meg og Malin er to dovendyr som trives rimelig godt på sofaen, så vi har med jevne mellomrom små sofadates, hvor vi ser på tv, prater og bare lader batteriene sammen. Vi er utrolig like på mange punkter, og hun forstår alt når det gjelder helseutfordringene mine - og vise versa. Så det er utrolig deilig, og vi vet hvor vi har hverandre. Så ofte blir det rolige dager når vi er sammen, uten at noe må skje hele tiden. Og det er så behagelig, og det gjør det lettere å være sosial - selv om at formen ikke alltid er på topp. Og det elsker jeg. 

 

Dette er fra forrige kosekveld vi hadde, hvor det var litt sunnere snacks på menyen (... for en gangs skyld, haha). Men om det er noe sunn snacks som virkelig er like godt som snop og godteri, så er det dette. Frukt, bær og hjemmelaget sorbèt. Det skal ikke så mye til for å kose seg litt ekstra :) 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ah, så godt. Sånne kvelder som dette er helt perfekt, og det er så behagelig å være sammen med folk man ikke trenger å anstrenge seg rundt. Når man kan være seg selv, senke skuldrene og bare .... være sammen, både i ro og stillhet, men som man samtidig kan ha det gøy med. Those are the best <3 

 

 

#snacks #sunt #godt #frukt #bær #fruktogbær #suntoggodt #helse #kosthold #matglede #sunn #livsstil #bedrevalg #bedrevaner #vennskap #kos #kosekveld 

 

Om meg

Karianne Nesse

Jeg heter Karianne Nesse, og er 23 år gammel. Bor sammen med kjæresten min, på landet utenfor Bergen. Blogger om hverdagen generelt, oppturer og nedturer, interiør, mat og drikke - og litt til =)

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no