hits
12.08.2018

Sightseeing på Filefjell

SAMSUNG CSC

- på toppen av Kongevegen - 

Forrige helg dro vi som tidligere nevnt til Filefjell. Totalt var vi en fin gjeng på hele 14 stykker, hvor yngstemann var 7 år, og eldstemann var snart 80 år. Så med andre ord var vi en god og variert flokk som gikk Kongevegen på Filefjell. Når vi ankom fredagen, dro vi først for å se på Borgund Stavkirke. For et fascinerende bygg, men samtidig gir det litt creepy vibes. For meg ihvertfall, haha. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Deretter dro vi til Filefjellstuene for å spise kvelds før det var innsjekk på hytter/fjell-leiligheter. Jeg spiste reinsdyr, som var helt vanvittig godt. Kjøttet smeltet på tungen, og det var virkelig en innertier. Her fikk vi også hilse på foreldrene til Synnøve for første gang, noe som var utrolig koselig! 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

På lørdagsformiddag var det å få i seg frokost, pakke sekken og sjekke ut av leiligheten, for det bar videre på tur over Kongevegen. Vi gikk i fra Kyrkjestølen til Maristova, som var en tur på litt over 11 km. Vi startet turen i en fin bjørkeskog, før det gikk oppover til vi nådde 1250 høydemeter. Heretter var det for det meste rett frem, på en fin og god sti. 

Vi var også så heldige at vi fikk se reinstyr, noe som jeg synes var utrolig stas. De var et godt stykke unna, så jeg fikk ikke sett dem så godt som jeg skulle ønsket, men jeg fikk ihvertfall se litt. Er ikke bare bare å være halvblind (...og døv, haha), - men jeg kan ihvertfall krysse vill-rein av på sjekklisten min nå! =D

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

se så fint ?!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg er også mektig imponert over mine fine tantebarn, som tok denne turen knirkefritt - til tross for å ha gått 10 km dagen før også. Hun her frøkna her verken klaget eller søt, men holdt både humør og tempo oppe hele veien! 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Vi brukte ca 2 timer og 45 minutter, men da er ikke pausene våres inkludert. Vi gikk i et rolig og behagelig tempo, og det var en veldig fin tur. Det kom noen regnbyer i ny og ne, men det gikk greit. Etter turen avsluttet vi ferden med en felles middag på Håbakken, før vi alle dro til vårt igjen. Jeg begynte å bli veldig dårlig på vei ned fra turen, så det var godt å komme hjem igjen, til tross for et veldig fint døgn. Jeg krøp til sengs kl 20.00 på lørdagen, og sov i 12 timer. DET gjorde godt, haha! 

Men til tross for skrikende kropp, så var det veldig verdt det. Det er jo alltid det. Så jeg gleder meg til neste tur i godt følge. 
Tusen takk for turen! =D

 

 

#tur #norge #friluft #friluftsliv #fjellet #fjelltur #utno #filefjell #kongestien #kongevegen #natur #familie #trening #helse #opplevelser #foto 

18.07.2018

Ro i sjelen

SAMSUNG CSC

Jeg er ikke over denne utsikten her enda. Tinn og Rjukan var utrolig fint, og vi hadde noen veldig avslappende dager her. Johannes og Synnøve joinet oss også, etter at de hadde tatt turen til Gaustadtoppen. I kjent feriestil droppet meg og Henrik den aktive biten der, og hadde en helg fylt med bading, soling på stranden, grillmat, spill og vin. Minimalt med aktivitet, haha. Men det var deilig, og denne helgen var en perfekt avslutning på bobilferien vår for denne gang. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg har hele tiden følt at jeg har fått mye farge denne sommeren, men jeg ser jo at disse bildene viser noe helt annet, haha. Livet uten anlegg for å få en normal brunfarge er ikke lett altså. Men som en ussel trøst, så er jeg ikke like hvit som et papir lenger. Nå har jeg bare blitt litt...... mindre hvit :)))

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Denne kvelden var så behagelig og fin. Vi ruslet ute på en nesten helt vindstille strand, med den fineste utsikten til. Dette er sånn som gir meg så ro i sjelen, og det har vi heldigvis hatt mye av denne ferien. Dette var det vi begge trengte, tror jeg. Senke skuldrene, puste ut og bare ta ting i eget tempo. Norgesferien vår har vært relativt stressfri, og vi har virkelig nytt det. 

 

_____________________________________

 

Og når vi snakker om ro i sjelen, så er vi nå på hyttetur på Byrknes. En liten hytte på landet, med fine naturområder rundt. Her blir det enda noen rolige dager med avbrekk fra hverdagen. Fjelltur, fiske og god mat står på planen - og det gledes!

 

Hva gjør dere i ferien? :)

 

 

#reise #ferie #rjukan #tinn #friluft #friluftsliv #natur #utsikt #norgesferie #sinnsro #helse #mentalhelse 

17.07.2018

Et skjult paradis

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Altså, se på denne plassen!
Jeg må bare påpeke med en gang at det er verken fargeredigering eller filter på bildene. Denne plassen er virkelig så fin som bildene viser. Dette var resultatet av en times gåing i konstant klegg-angrep og en svakt synlig skogsti. Så med andre ord, så er dette en skjult perle. Men det var grusomt å gå i dette klegg-marerittet i en hel time. Jeg hadde ikke mindre enn 6-8 store, hovne stikk når vi kom hjem igjen. I tillegg så hadde jeg et fullstendig breakdown på veien, ettersom kroppen min gikk fullstendig i vranglås etter ferien. Energien, beina, synet og hele kroppen sviktet midt i skauen, og det var mildt sagt helt jævlig. Og oppi det hele, var det litt for varmt til å hive seg ut på fjelltur den dagen. Men det ble verdt det, heldigvis. Det første jeg gjorde når vi kom opp, var å hoppe ut i kulpen for å kjøle meg ned. Kaldt, men vanvittig deilig.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Dette ble forresten også kåret som Norges fineste badeplass av P1 i 2000. Det for vår del var mer enn nok til å ta turen dit, haha. At dette skal ligge langt avsides, midt oppi skauen helt for seg selv - is crazyyyy. Så sinnsykt fint. Og det er noe overraskende deilig med å bare høre fossefallet og elven renne avgårde. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Vannet var kaldt og friskt, men jeg fikk Henrik og Akira uti til slutt. Tror vi alle trengte den lille oppkvikkeren, for svetten rant. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

For de som eventuelt lurer, så er dette altså i Eiterdalen i Romarheimsdalen. Stien var ikke alltid enkel å følge hele veien, men man finner frem til slutt. I forhold til når det er best å gå her, så tror jeg at våren og høsten sikkert er best. Mindre krypdyr og insekter og mindre varmt. Men jeg er absolutt glad at vi gikk, for det var virkelig et lite paradis.

 

 

 

#utno #friluftsliv #natur #norge #tur #fjelltur #kulp #badekulp #paradis #trening #landskap 

05.06.2018

Siden sist

- long time, no see - 

Nå er det en stund siden jeg oppdaterte siste her inne. I helgen kom Henrik hjem fra en uke på reisejobb, så helgen har gått sammen med han. Vi har kost oss mye alene, og nytt helgen skikkelig. I tillegg er formen min helt rævva, så jeg har ikke hatt noe overskudd til å blogge. All energien min har gått til de tingene som absolutt har måttet bli gjort, samt litt arbeid på gården hjemme hos mamma og pappa. Foruten om det, har jeg vært for det meste sengeliggende. Men over til noe litt mer positivt, så tok jeg en del bilder i helgen, som jeg skal dele her inne så fort Henrik kommer hjem med alle ledningene som kan brukes til kameraet. Han har tatt med seg alle ladekablene som jeg bruker til å overføre bilder med, så foreløpig har jeg ikke så mye spennende å dele. 

SAMSUNG CSC

Før i dag var jeg å tok vaksine nummer to av HPV-vaksinene. Alle jenter som er født etter 1991 får jo denne vaksineringen helt gratis, og jeg anbefaler dere å ta i mot. Det er totalt 3 sprøyter som skal tas, og det er lurt å komme i gang :) 

 

Nå derimot skal jeg pusse tennene, og krype til sengs.
Klokken er jo 21, så denne gamla må lade batteriene litt, haha. 

 

23.05.2018

Fjelltur med the favs

SAMSUNG CSC

- se så fint - 

Her om dagen tok vi oss en liten fjelltur, noe som gjorde veldig godt. Til tross for at det var tungt da, haha. Hver gang vi går Seimsvarden, blir jeg påminnet om hvorfor vi ikke har gått den på en stund. Jeg synes turen opp er heavy, og jeg puster som en hval. Og så blir jeg så irritert over meg selv, for før gikk det mye lettere oppover der. Men men, det er en start i det minste. Så vi pustet og peste oss opp til toppen - og det er alltid  verdt det. Utsikten på toppen er så fin. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

se denne fine bygden da

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Til og med denne snuppa blir sliten av denne turen, men fortsatt veldig fornøyd. Det var litt for varmt for en fjelltur denne dagen. Solen stekte på rundt 23 grader, vinden eksisterte ikke, og alle småkrypene fløy rundt. Men det var godt etterpå da, det er det jo alltid. Så vi satser på noen flere fjellturer i uken som kommer, det har vi ikke vondt av :) 

 

16.05.2018

En av de verste dagene i året

Da var det duket for 17. mai igjen, gitt. Dette er jo en dag som folk virkelig elsker og gleder seg utrolig mye til. Jeg derimot (.. og sikker de fleste andre som er full i angst), er ikke sååå begeistret for denne dagen. Så mye folk, så mye bråk, så mye å forholde seg til  - det stresser meg enormt. Spesielt det å presse en svær folkemengde sammen, gir meg rett og slett helt panikkangst. Så jeg har brukt dagene nå for å prøve å "forberede meg", og kjenner at jeg rett og slett blir ille nervøs av hele greiene. Haha, garantert helt uforståelig for mange, men veldig kjent for andre igjen. 

I fjor valgte vi en rolig feiring hjemme, for å slippe panikken.  Så i år har jeg tatt mot til meg. Men for all del, jeg gleder meg jo også da. Vi er invitert til champagnefrokost hos Marthe hvor vi skal kose oss mye med god mat og god drikke, før vi går til sentrum. Det er den biten som stresser meg. Å svømme i folkemengden i Bergen og føle at jeg har null kontroll. Jeg som syns det er ubehagelig å dra på kino pga mye folk i ett og samme rom, som nå skal skvise meg inn blant en haug med folk midt i byen. 
 

SAMSUNG CSC

Jeg har ikke ord for hvor slitsomt angst er. Å jobbe så mye i mot seg selv, 24/7 tar veldig på. Og dager som disse er så utrolig mye verre enn "vanlige" hverdager. Jeg unner ingen å ha det slik, og jeg skulle sånn ønske at folk hadde litt mer forståelse rundt dette temaet. Men igjen.. Jeg skjønner at det er utrolig vanskelig for folk å relatere seg og skulle prøve å ha kjennskap til det, når dem ikke vet hvordan det er, fungerer og føles. Men så lenge de nærmeste vet om det og er støttende, så er det det viktigste :-)
 

Nå ble jeg svett av å bare skrive om dette, haha.  Så nå runder jeg av her, og får begynne med litt forberedelser til i morgen. Håper dere får en strålende feiring i morgen, og at dere koser dere mye. Og til dere som er litt stressa og nervøse, så er dere langt i fra alene. Heldigvis er vi rundt folk vi er glad i, og som kan være en god støtte :-) 

Det kommer nok til å gå veldig fint, det vet jeg jo, innerst inne. 

#feiring #nasjonaldag #17 #17mai #folkefest #fest #tog #norge #selvstendig #hipphurra #familie #venner #angst #personlig #sykdom #hverdag #psyke #psykisk #helse #mentalt 
 

03.05.2018

Våren er her

SAMSUNG CSC

- og det er så deilig - 

For første gang i år, har meg og Henrik endelig fått gått på Skarsveten igjen. Det er en fjelltopp som ligger ikke så langt unna huset vårt, og som er en tur som jeg liker veldig godt. Men når det er snø og slaps, er det ikke en fin rute å gå. Så vi har ventet helt til nå, og det var et gledelig gjensyn. Selv om at turen er rimelig bratt og tung i starten, så er den en av mine favoritter. Jeg merker forresten så sykt at jeg er i dårlig form, haha. Jeg pustet som en hval og måtte ha noen småpauser på vei opp. Men dette er en start, i det minste. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Utsikten herfra er så sykt fin. For på veien opp, så er det flere utsiktspunkter som er så nydelige. I tillegg så får man sett fjord på begge sider av fjellet, som er så fint. Norsk natur altså, det er noe av det fineste. Det er deilig at vi ikke trenger å dra langt for å finne roen ute. Jeg elsker de dagene der jeg kommer meg ut, får gått på tur og bare lar tankene vandre fritt. Det gjør noe med alt av stresset, tankespinnet og selvfølelsen. 

Livet er jo litt bedre ute, er det ikke? :)

 

#tur #helse #bedrevaner #bedremeg #trening #fjelltur #utsikt #natur #norge #norsknatur #friluft #friluftsliv #trening 

25.04.2018

Litta fjelltur

SAMSUNG CSC

Se så fint?

Dette er et lokalt fjell i den bygden som vi bor i. Seim er en av de fineste plassene jeg vet om, og jeg er enormt hjemmekjær. Det er så mange fine turmuligheter her også, og det er veldig deilig å ha så fin natur i umiddelbar nærhet. Og noe som er enda bedre enn fin natur i nærheten, er kvalitetsfolk av venner og familie bare et lite steinkast unna.

 

Disse bildene er fra en tur vi hadde sammen med Johannes og Synnøve i påsken. Vi så faktisk årets første hoggorm på denne turen, som jeg synes var litt i tidligste laget. Disse eklingene gir meg the cringe, og jeg får helt noia når jeg ser dem. Jeg regner med jeg ikke er den eneste? 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg elsker turer som dette - fint vær, fint turfølge og fin natur. Så lenge det ikke blir for bratt og for tungt, for slikt er jeg ikke i form til, haha. Det jobbes med å bli sprekere, for å si det sånn. Så jeg er rimelig glad for at våren er her, og for at det nå blir mer turer, flere utedager og at teltet snart kan tørkes støv av. Friluftslivet får meg til å senke pulsen og skuldrene på en måte som ingenting annet gjør - og det er deilig. 

 

 

#natur #tur #grend #utsikt #utno #friluft #friluftsliv #norge #vestlandet 

10.04.2018

På toppen av Bergen

SAMSUNG CSC

Se på denne fine byen da? 

Jeg viste Stine en av de fineste perlene i Bergen, nemlig Fløyen. Vi tok banen opp, og heldigvis var vi heldige med været også. Vi spratt to små proseccoflasker på toppen, nøt utsikten og den fine vårluften. Så deilig at det er mildere i været ute nå, og at det er mye fuglekvitter. 

 

- bildedryss -

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det var moro å se hvor fint hun synes det var her. Det er jo selvsagt ikke overraskende, jeg synes jo selv at Bergen er en av de fineste plassene jeg vet om. Hjemmekjær much? Men det er helt unikt å stå her og skue utover byen. Neste gang må jeg vise hun utsikten på kveldstid - det er jo nesten enda finere. 

Det er noe med det å være litt turist i egen by. Jeg elsker å vandre rundt i bygatene og kikke. Bergen har så vanvittig mye fint å by på, og jeg føler jeg stadig oppdager nye, fine kriker og kroker. 

Bergen, i love you. 

10.04.2018

Utslått

Når man har lagt i sengen i over 14 timer - men kjenner at man kunne trengt 14 timer til. 

Jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne. Kroppen og hodet har stoppet totalt opp, og det er lite som blir gjort i dag, kjenner jeg. Jeg har lagt og sovet av og på i over 14 timer, og jeg er helt ødelagt. Etter en helg med besøk, en heftig influensa som ikke slipper taket og noen busy days - så sier det bomstopp hos meg. Det har absolutt ikke noe med selskapet å gjøre, for jeg har virkelig hatt en helt fantastisk helg. Men helsen og kroppen min takler rett og slett ikke mange dager på rad med mye aktiviteter og slikt, da går jeg helt i kjelleren. Totalt tappet for energi og krefter, og hele kroppen verker. 

SAMSUNG CSC

Jeg får så dårlig samvittighet av at det er sånn som dette. Men det er ikke noe jeg kan kontrollere, ikke noe jeg bare kan legge vekk og ikke la skje. Jeg prøver å ta hensyn til helsen så godt det lar seg gjøre - men av og til er jeg alt for sta. Og da blir slaget i ansiktet ekstra hardt. Været ute er helt nydelig, og jeg skulle jo helst ha vært ute på tur. Tatt en fjelltur, jobbet utenfor huset ..... Skulle ha gjort så mye mer enn å bare ligge her som en 100 åring som ikke får lettet stort på en eneste kroppsdel. Men jeg har i løpet av det siste året lært å på et vis "godta" at dette er slik min hverdag er. At en god helse og tipp topp form ikke er noe man skal ta for gitt. Jeg har blitt flinkere til å ta mer hensyn til formen, for å ikke gå helt på reservetanken slik jeg har gjort nå. Så jeg lærer hele tiden underveis, og jeg kan virkelig ikke vente til jeg er 100% ferdig på utredning innen helsenorge. 

Nå skal jeg surre meg inn i teppet på sofaen, og la kroppen hvile enda mer. 
God tirsdag til dere! =D 

 

 

31.03.2018

En deilig dag

SAMSUNG CSC

Hei dere.

I går hadde vi en utrolig fin dag på tur. Vi gikk rundturen fra Krossane og Gladihaug, og det var helt nydelig. Været var perfekt, temperaturen var deilig og selskapet var som alltid bra. Akira var i ekstase, og var mildt sagt helt vill i knickersen. Hun elsker jo både snø og turer, så dette var perfect match. 
 

Denne turen var veldig fin, og jeg kan egentlig ikke skjønne at vi ikke har gått den rundturen før. Jeg gleder meg til å gå den flere ganger, men neste gang håper jeg det er snøfritt. Det var tungt å gå i snøen, og det var omtrent klink is hele veien nedover. Men foruten om det, så var det helt perfekt. 

- bildedryss - 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det var utrolig godt å få bevegd litt på kroppen igjen. Det har - ikke overraskende, vært mye god mat og drikke i påsken. Så det var deilig å gå en lang tur og lette litt på flesket. Skrittelleren viste rundt 20 000 skritt når jeg la meg i går, så det var jeg fornøyd med. Nå derimot, ligger jeg utslått på sofaen. Jeg merker godt at det har vært mange dager med stort trøkk, som igjen setter sine preg på formen. Så nå må jeg ta litt hensyn til kroppen, og bare lade opp litt.

Hva gjør dere om dagen? 

20.03.2018

Fett hår, grandis og sofaen

.... er mine siste dager kort oppsummert.

Formen er helt på tryne, og jeg får ikke gjort så mye. I går var det helt krise, og omtrent alle planene mine ble lagt på hyllen. Jeg fikk tatt meg en dusj og fikk rengjort håret i det minste, haha. Så magefølelsen sier at det blir en rolig uke. Det er kjipt å klage så mye på formen og helsen her inne, men faktumet er jo at det preger hverdagene mine ekstremt mye. Så det blir liksom ikke så mye spennende å dele, inspirerende innlegg og mye moro. Meeen alt kan jo ikke være glitz and glam heller, så det går greit. Jeg må bare være flink å tilpasse aktiviteter og ting som må gjøres, etter dagsformen og hvilke signaler kroppen sender :-) 

SAMSUNG CSC

I dag har jeg tatt meg en tur, luftet hodet og fått bevegd kroppen litt. Det gjorde godt, og jeg må utnytte siste rest av finværet. Vi har vært bortskjemt med mye sol og godvær de siste ukene, så det var ingen overraskelse at regnet måtte komme nå. Vi er jo tross alt på vestlandet, haha. Men regn eller ei, så går vi fine tider i møte. Påsken er rett rundt hjørnet, det er bare noen få uker til jeg får Stine på besøk, og våren nærmer seg. Så livet ser lyst ut altså :)

 

11.03.2018

Ikke akkurat Petter Northug

SAMSUNG CSC

Hei dere!
Nå sitter jeg med beina på bordet, og ser over bildene fra gårsdagen. Vi tok oss en tur på langrenn, noe som er alt for mange år siden sist. For min del da, Henrik og jeg er på ulike planeter når det kommer til dette. Jeg er seriøst bambi på isen, og jeg er så forbaska pysete når det kommer til nedoverbakker. Jeg synes det er gøy når det går bortover, og når det er slakke bakker. Men når bakkene blir for bratte, feiger denne frøkna ut. Da ringer alle alarmer i angsten min, og jeg har mest lyst til å grave meg ned i snøen. 

Den første timen gikk veldig knirkefritt, for da var det mest bortover og oppover. Problemene kom ikke før vi skulle ned igjen fra fjellet, haha. Mitt største problem er at jeg ikke klarer å verken svinge eller bremse ordentlig. Jeg vet ikke om det er de svake kalvebeina mine som svikter, eller om det er det at jeg hadde alt for store skisko på meg. Kanskje en kombinasjon av begge deler? Jeg trynte ihvertfall en del ganger, og Henrik fikk ledd fra seg litt. Jeg hadde en stor bakke som jeg suste helskinnet gjennom, og gjett om jeg var stolt? Det var det eneste punktet på den turen at jeg følte meg litt som en Northug jr. 

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Men det var god stemning ihvertfall. Det var fantastisk snø, sol, vi hadde sekken full i godsaker - og vi fikk kost oss mye sammen. Og ikke minst så fikk vi ledd en del også. Det er ikke bare bare når gamlemor skal ha debut på ski, for å si det sånn. Og fy søren så deilig det var å komme seg på en liten hyttetur. Vi har fått senket skuldrene, nytt fjelluften, luffet rundt i ull og bare nytt tiden. Jeg var ikke klar for å dra hjem allerede, helgen har flydd avgårde. 

SAMSUNG CSC

Nå er vi hjemme igjen, og er snart klare for en ny uke. Jeg skal ta MR i morgen, for å komme et skritt videre i utredningen min. Så i morgen er det tidlig opp for å dra inn til byen, før det er videre på lunsj hos søsteren min :-) 

 

Har dere hatt en fin helg?

 

 

#helg #hytte #hyttetur #hytteliv #kvamskogen #fjellet #fjellhytte #snø #langrenn #kvalitetstid #avslapning #slappeav #sinnsro #trim #trening #ski #skitur #kvamskogen #kjærestetur #kjæreste #samliv #helse #mentalhelse #psykiskhelse #friluft #friluftsliv #dnt #natur #norsknatur 

01.02.2018

Kaputt

SAMSUNG CSC

Her sitter vi to om dagen, som et gammelt ektepar.

Jeg varierer mellom stolen, sofaen og sengen. Jeg har ikke så mye krutt å gå på om dagene, så det blir mange rolige dager. Formen er laber, og jeg kan ikke gjøre så mye annet enn å ta hensyn til meg selv. Om det hadde latt seg gjøre, så kunne jeg ha sovet omtrent døgnet rundt. Men lets be honest, det går jo ikke. Ansvar og gjøremål må gjøres, men heldigvis har det ikke vært så mye på agendaen denne uken. Vi hadde en runde på mathandel og shopping i går, men ellers har jeg holdt meg hjemme. Og slik kjennes det ut som det blir resten av uken også. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg er ihvertfall så glad for å ha min firbente kompanjong. Dagene hadde ikke vært det samme uten, og jeg er så glad for selskapet hun gir meg, til tross for at hun til tider kan være sinnsykt irriterende. Men det kan jo jeg også - så det går opp i opp ;) 

Hva gjør dere i dag? :-)

 

18.01.2018

Sleepless Nights

Hei og god morgen. 

Her har det vært another sleepless night, så nå har jeg omsider fått på meg klær og har krøpet i sofaen. En klesvask har blitt satt på, og kjøkkenet har blitt ryddet. Så nå blir det en sofadag, med "Real Housewives of Beverly Hills" på skjermen. Jeg har en guilty pleasure for søppeltv, og jeg kan se på det i timevis. Jeg regner med jeg ikke er den eneste? 

 

Akira er også i det trøtte hjørnet i dag, og hun blir så sutrete og brelete når hun blir vekket tidlig. Haha, bortkjemt hund much? Men men, sånn blir det. Hun er jo babyen vår, så hun får nå den kosen hun krever....... Så nå ligger hun snorkende under teppet med meg. Så tviler på at det blir noe utnytting av snøen i dag, for å si det sånn. Men klokken er jo ikke 08 engang, så dagen er enda ung. 

 

Anyways, i dag får jeg noen godsaker levert på døren. Jeg fikk et kick og bestilte et fult lyssett her i forrige uke, og i dag kommer det. Jeg gleder meg veldig, og håper at det er bra. Så forhåpentligvis blir det mye bedre kvalitet på bildene her inne fremover. 

Noen som har lignende, som vil dele erfaring? =D 

16.01.2018

Før stormen

SAMSUNG CSC

Det er ingen overraskelse at vintrene er preget av mye drittvær og storm, så det gjelder å utnytte de fine dagene som er. Her er fra en av turene vi hadde nå, før stormen kom. Føler det er storm omtrent hver eneste måned nå....? Det gjør det ekstra koselig å være innendørs da, det skal sies. Men det er jo så utrivelig å være ute når det er sånn vær. Og når den aktivitetsklokken min dør etter at jeg skal ha min daglige dose med x-antall skritt, så må jeg nesten ut i ruskeværet. Men man kommer langt med ordentlige klær, i det minste  :)

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nå as we speak, har jeg nettopp kommet inn fra en liten powerwalk. Ikke fullt så trivelig vær i dag, som det er på bildene over. Men men, jeg har godt av å komme meg ut. Litt husarbeid og slikt har også blitt gjort,  så nå er det bare å vente til Henrik kommer hjem fra jobb. Vi skal dra ut på shopping, få gjort litt ærender og handle inn mat for uken :)

Håper dere har en fin dag! 

10.01.2018

Rømmer fra virkeligheten

... og sjekker inn på hotell for helgen. 

Jeg har hatt et enormt behov for å komme meg litt bort. Bort fra folk, bort fra gjøremål og ansvar, og bort fra meg selv. Dagene, ukene og månedene har gått trått lenge nå, og nå har bunnen blitt nådd - igjen. Så nå er det på tide å trekke seg litt tilbake, med de to jeg er mest glad i. For vi tar nemlig med oss Akira også. Så vi satser på en rolig helg, kun oss sammen. Få samlet tankene og følelsene, pustet ut og samlet litt gnist og krefter igjen. Så derfor har vi faktisk booket oss inn på hotell ved flyplassen, som er langt unna sentrum. Orker ikke det travle bylivet, det å møte på folk og det å ikke "få fred". Så det blir en helg med fokus på meg selv, oss, egne behov og egen helse. Og det blir forhåpentligvis veldig godt. 

SAMSUNG CSC

Aller helst skulle jeg nok vært en uke eller to på en hytte langt oppe på fjellet. Med ro og natur som omringet meg, og hvor livet kunne blitt satt litt på pause. Men det er lettere sagt enn gjort, og i tillegg koster det jo skjorten om man skal leie en hytte. Så det får vi ha til gode. Denne helgen kommer nok til å hjelpe litt uansett, og alt er bedre enn ingenting.  Det deilige med denne helgen, er at man trenger ikke å kjøre i 4-5 timer for å komme frem, men vi er samtidig langt nok unna for å få ting litt på avstand. Så dette gleder jeg meg til, og jeg teller ned dagene. Ler også litt av at vi skal ta hunden vår med på hotell, hun er jo tidenes mest borkjemte bikkje. Men hun er my world, så det er klart hun må være med også :) 

Åh, det gledes. Kjenner at helgen ikke kan komme fort nok! 

10.01.2018

Jeg trenger tips

Hei dere. 

Meg og Henrik har vært flinke med kosthold og trening den siste tiden, og prøver å komme inn i gode rutiner for å vedlikeholde det her. Vi er begge lei av å føle oss uvel i egen kropp, ha for trange klær og for store haker. Så nå prøver vi å ta grep. MEN jeg trenger litt hjelp fra dere. En av de tingene som jeg synes er så sinnsykt viktig for å holde motivasjonen oppe i en treningsøkt - er god musikk. Og jeg er så sykt lei av mine egne spillelister, så jeg håpte dere kunne få tipse meg litt. Hvilke sanger hører dere på når dere trener? Jeg trenger noe raskt, som gir energi og litt kick. Men jeg liker ikke typ techno og trance - det blir litt for mye for denne jenta, si. 

Jeg blir veldig glad for spillelister, enkeltsanger og alt dere har av tips og forslag! =D 

09.01.2018

2018 - året som skremmer meg

Vanligvis pleier jeg ofte å starte et nytt år med motivasjon, håp og ønsker for fremtiden, og troen på at året skal by på mye bra. Men denne gangen er det litt annerledes. Nå sitter jeg med en klump i magen, en stor tvil og generelt angst for tiden fremover. For jeg vet ikke hva dette året kommer til å bringe. Jeg vet ikke hva jeg vil, hvilken vei jeg skal gå - og ikkje minst; jeg vet ikke hva jeg har helse til. 

 

SAMSUNG CSC

Og dette med å ikke ha kontroll, stresser meg helt enormt. Følelsen av å føle seg maktløs, rådvill og usikker. Jeg har hatt en knekk som har vært utrolig hard de siste månedene. En knekk tyngre enn de "vanlige" knekkene mine, og som føles som sirup på komme seg ut av. Jeg har blitt fortalt av behandlere og psykologer at det skal godt gjøres å bli kvitt angsten og depresjonen noensinne, men at det kan bli enklere å leve med og kontrollere. Men veldig ofte føles det ikke slik. Veldig ofte klarer jeg ikke å se realiteten i det, for alt føles så tungt og vanskelig å gjennomføre. 

 

Men en ting jeg vet, er at jeg må prioritere meg selv og egen helse. Jeg må ta hensyn til kroppen, hodet og hvordan jeg har det. Det å kjøre meg selv i grøften gang på gang, nytter ikke. Det går ikke lenger, og jeg må dermed bli flinkere til å lytte til helsen. Jeg skal bli flinkere til å droppe de tingene som tapper meg og som ikke gir meg noe energi eller noe positivt. Jeg må bruke tiden på de tingene som gir meg noe å gå på, som gjør meg glad, som jeg er komfortabel med og som jeg henter positiv energi fra. 

Gjør deg selv til din førsteprioritert. 

28.12.2017

Når kroppen stopper opp

Julen er den høytiden i året jeg synes er koseligst, men samtidig er det også en av de høytidene som tapper meg mest. Mine utfordringer i hverdagen gjør at alt jeg skal gjøre - krever så enormt mye energi. Om jeg drar på butikken for å handle mat - så må jeg legge meg på sofaen når jeg kommer hjem. Er jeg borte en helg på besøk eller reise, så blir jeg sengeliggende i flere dager etterpå. Den minste ting krever så mye. Og dette tapper meg helt. Og slik har det vært i julen også. 

 

Og det er ikke fordi jeg ikke trives der jeg har vært eller ikke liker selskapet. For det gjør jeg absolutt. Jeg kunne ikke hatt bedre selskap - men disse dagene tapper meg så mye. Så nå har kroppen og hodet sagt stopp, og jeg må ligge på lading i noen dager. Fra første juledag begynte jeg å kjenne at det var mer enn nok, og formen, energien og humøret var helt på bunn. Men jeg vil jo så gjerne. Jeg vil jo være med familien min og vennene mine. Jeg vil jo være med på ting, ha det moro og være sosial. Men det koster meg så sinnsykt mye - både i forkant og i etterkant. Og det er så tappende å ha det slik. 

 

Så nå sitter jeg her, kl 05 på morgenen. Jeg har allerede ryddet, vasket klær, spist og ruslet rundt i huset en stund. Det er litt finurlig at man ikke får sove og innhente energi - når man er så tom og tappet. Og misforstå meg rett - jeg håper ikke dette blir oppfattet som sytende og i søk etter sympati og trøst. For det er ikke det jeg vil. Jeg kjenner bare at jeg må lette på trykket, lufte tankene og forklare hvordan ting er. For jeg vil i grunn bare bli.... forstått? Jeg vet ikke helt. Jeg vet det er uendelig mange som har det akkurat slik som dette - men samtidig er det også uendelig mange som sikkert synes at dette er helt på jorde og uforstående? Jeg tror jeg bare vil frem til at det er vanvittig mye som ikke vises på utsiden av skallet. 

07.11.2017

Det jeg trengte nå

SAMSUNG CSC

Nå er jeg ferdig med gjennomføringen av C9, og dette var akkurat det jeg trengte nå. Jeg kjenner absolutt at kroppen har fått seg en innvendig vask, fordi energien er tilbake, vekten har minket, buksene er løsere og jeg føler meg generelt mye bedre. Det er sprøtt at så mye kan skje på bare 9 dager. Jeg er ihvertfall utrolig fornøyd, så nå må jeg bare være flink og være bestemt på å opprettholde disse vanene. Vanene hvor vi kan unne oss noe godt - men samtidig som vi har fokus på aktivitet i hverdagen og et normalt, sunt kosthold. 

Og snakk om energi og overskudd - det var godt å få tilbake. Henrik merker det også godt på meg, for jeg går og synger, danser og sjauer hele tiden nå, haha. Så det er good times, for å si det sånn. 

SAMSUNG CSC

Nå skal meg og Henrik avgårde på handling, en etterlengtet datenight og noen ærender. Vi får storfint besøk til helgen, så vi skal handle inn masse digg mat og drikke som vi skal kose oss med! =D 

PS - om du også føler du trenger en innvendig vask, så får du kjøpt C9 HER :-) 

#reklameforegenbutikk

 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior

Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

 

#helse #kosthold #innvendigvask #c9 #sunnere #sunneremeg #bedrehelse #personlighelse #kosthold #vaner #livsstil #mat 

19.10.2017

Snacktime

SAMSUNG CSC


Da var det dags for ei litta kosekveld. Hadde jeg bare kunne spist så sunt hver eneste gang jeg ble fysen på noe godt, så hadde buksene mine ikke vært så trang i livet, si. Disse proteinbarene er sykt mettende, og jeg klarer aldri å spise en hel i slengen. De er veldig mektige, men de gjør uten tvil nytten sin. Et tips er forresten å ta dem pittelitt inn i microen, for da blir dem nesten som brownie og krydderkake! =D Et supert alternativ om man har litt søtsug en dag (eller to.....)

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Og om dere ikke har smakt argi+ enda - så måååå dere det. For det første smaker den så sommerlig, friskt og godt, men den er også proppfull av vitaminer og arginin. Så denne er en pose full med godsaker for kroppen - en av mine hverdagsfavoritter! =D 

 

 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

11.10.2017

Frisk luft

Åh, jeg elsker høsten. Jeg blir mer og mer sikker på at dette er min favoritt årstid. Luften er krisp, klar og god, og naturen er så vanvittig fin. I tillegg er dette en av de få årstidene der vi faktisk vet hva vi får. Vi vet vi får fine solskinnsdager som dette, men også storm og uvær. Og jeg elsker dagene der det er skikkelig drittvær - hvor vi koser oss inne med lys, kakao, tøfler og ullklær. 


På mandag hadde vi skikkelig godvær her på Vestlandet. Og den måtte så klart utnyttes. Jeg fikk meg to gode turer, fikk tatt en tur i skogen og fikk pustet litt frisk luft. Og det var veldig deilig!

 

 

- bildedryss - 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Dette gir ro i tankene!

 

 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

 

#natur #foto #landskap #høst #ut #utno #høstkos #høstvær #farger #fargerikt 

13.09.2017

Et lite breakdown

Hva er vel hverdagen uten noen mental breakdowns? Nei, altsååå. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, hva jeg skal skrive, eller hvor jeg vil med dette. Lufte hodet litt og lette litt på trykket, regner jeg med? Men det har vært en slik periode - igjen. En slik periode hvor jeg føler meg tom, utmattet, nedbrutt og.... som ingenting. Følelsen av å ikke føle seg bra nok, er så vanvittig vond. En sånn periode er det nå. Der jeg heller vil gjemme meg fra alt og alle, og være alene. Uten å måtte tenke, uten å måtte "være noe" og bare ... isolere meg helt. Så det har vært noen halv-kjipe uker i det siste, men den ordentlige knekken har ikke kommet før nå de siste dagene. Jeg visste den kom, det er slik man lærer å kjenne på etterhvert. Så nå går jeg egentlig bare rundt her som en zombie. Som egentlig har gitt litt opp, men som samtidig prøver å se det positive i ting, og prøver å glede meg til ting som skjer fremover. Og når vi snakker om ting som skjer fremover... Så har jeg bursdag på fredag, som jeg også kjenner jeg får en klump i magen av. Jeg gruer meg, uten at jeg vet hvorfor. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke kan glede meg til dette - og la dette være "min" dag. Kanskje jeg ikke fortjener det? Det er mest her det ligger. 


 

Denne evige, indre kampen med meg selv, tapper så mye. Den ødelegger så mye. Det stjeler energi, livsglede, motivasjon og håp for tiden fremover. Den tar knekken, helt enkelt. Jeg er min verste fiende. I perioder som disse, så ser jeg ingen av mine gode kvaliteter. Jeg liker ikke meg selv i det hele tatt, og sliter med å trekke frem noe positivt. Heldigvis er det ikke alltid slik, men når ting stormer som verst, er det veldig tungt. Det er tung å gå rundt og nærmest hate seg selv i perioder, og gå med en konstant skyldfølelse. En tanke som svirrer om og om igjen, er at om JEG misliker meg selv så mye - hva gjør andre da? Det er noe jeg ikke orker tanken på. 

 

 

 

Jeg håper jeg klarer å senke skuldrene i forhold til meg selv, med tiden.
At jeg til slutt kan godta meg selv slik jeg er - og innse at jeg kanskje er god nok allikevel? 

12.09.2017

Hvorfor stresser vi oss syke?

Jeg, blant tusenvis av nordmenn, og folk i resten av verden, har gjort det. Gjør det nå. Hvorfor tar vi ikke grep før det har gått for langt? Vanskelig å svare på, akkurat fordi jeg har gått i samme «fellen» selv.
 

Vi er i full gang med det nye året, og sommeren er over. Nye forventninger - høye forventninger. Til oss selv, til andre, til jobben, til skolen, karakterer, kropp, penger - alt. De fleste av oss har veldig høye forventninger - spesielt av oss selv. Hvorfor er det slik? Må vi alltid prestere best? Hvorfor må vi alltid ha toppkarakterer, klatre opp i gradene på jobb, ha en svær vennekrets, bli likt av alle osv? Man streber konstant mot noe, og ofte streber vi mot noe som ikke gir oss glede eller positivitet i hverdagen. Vi streber etter å få personer til å like oss, personer som ikke bryr seg. Why bother? Bruk tiden på de vennene du har rundt deg som bryr seg, og liker deg for den du er. Hvorfor slite seg halvt i hjel på et studie som du egentlig ikke vil ta, men du gjør det fordi du føler du må? Hvorfor grue deg til å dra på jobben og stresse deg gjennom en arbeidsdag, der du mistrives med både jobb og kolleger? Det er nettopp disse tingene her som bryter oss ned, bit for bit. Hvorfor holder vi på slik?

 

Nå mener ikke jeg at det bare er å droppe ut av studiene, si opp jobben på dagen osv, men alt kan endres. Du må ikke påbegynne et studie om du vet innerst inne at du gjør dette bare fordi det ser bra ut på papiret. Om du vantrives i den jobben du er nå, let etter ny jobb. Start ditt eget. Spør om å bli flyttet. Altså, det jeg vil frem til; ingenting endres om du selv ikke tar grep. Jeg tok grep. Jeg orket ikke å leve mer med den hverdagen som jeg hadde, fordi jeg hadde det ikke bra. Jeg ba om hjelp, jeg sa fra meg min gamle jobb, startet eget og bygger nå min egen hverdag. Min egen business, min hverdag, mitt liv, min jobb, - min sjef.


 

Mange kjemper hver dag mot klokken, mot tiden og går med klump i magen og dårlig samvittighet fordi dem ikke får gjort det man helst skulle ha gjort eller ville ha gjort. Og fordi man ikke får tid til å ta hensyn til seg selv og sine behov. Det verste jeg ser er når folk gjør det samme som jeg gjorde. Å ignorere problemene, å fortsette i samme mønster - helt til det sier stopp. Ikke la det gå så langt. Det er så vanskelig å komme seg opp igjen på overflaten, og det er ikke verdt det. Ta hensyn til deg selv -uansett. Kutt ut det som sliter på deg psykisk. Uansett om det er et vennskap, et forhold, en jobb, eller en utdanning du angrer på at du startet. Det er aldri, og da mener jeg aldri for sent å velge en ny vei å gå. Av og til må man gi opp på det trygge og ålreite for å få det gode og det bedre.


 

Jeg er i hvert fall uendelig takknemlig for hvor langt jeg har kommet. Det er selvsagt opp og nedturer, men det er lettere å stå opp om morgenen. Jeg har endelig en jobb jeg kan 100% si at jeg elsker, jeg klarer ikke å ta fingrene av fatet. Jeg har snudd fokuset til de vennene jeg vet bryr seg, som bidrar til positivitet i hverdagen min, og jeg er flinkere til å ta hensyn til meg selv. Så det blir altså lysere etter hvert. Jeg vet veldig godt at forandringer gjør ofte vondt i starten, men er det ikke verdt det? 

 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

24.07.2017

Bildedryss; Trolltunga

Her kommer et stort bildedryss fra vår tur til Trolltunga. Dette er en tur jeg har hatt lyst å gå i årevis, så nå var det på tide å få det gjort. Og det ble et slag i trynet, for å si det mildt. For det første så var jeg småsyk, og for det andre er jeg absolutt ikke godt nok trent for denne turen. Det var vanvittig tungt, og jeg var ikke litt forberedt på at det skulle være så heavy. I tillegg begynte hoften og motivasjonen å krangle - og beina piplet med gnagsår og blemmer. Så det fineste med selve turen - var bildene. Haha.. Nå er jeg veldig negativ, men jeg gidder ikke å lyge på meg noe rosenrødt, for jeg syns det var en hard tur. Men absolutt verdt det, for vi fikk se Norge på sitt fineste. Nydelig vær, nydelig natur og et finfint turfølge.  Men både meg og Henrik er veldig enig om at dette ikke blir gjort flere ganger, hehhee. Godt å få det gjort, but never again! 8-) 


- bildedryss - 
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC


Se så utrolig fint. Norge er søren meg et råfint land. Og i dette været?! Her har vi mange skatter som burde besøkes. 

 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

 

 

#trolltunga #norge #visitnorway #norsknatur #natur #friluft #friluftsliv #camping #camp #telt #telttur #norge #odda #trening #helse #tur #fjelltur #sommer #sol 

23.07.2017

I ryggsekken

SAMSUNG CSC

Vi var jo på Trolltunga nå nylig, så jeg tenkte jeg kunne vise noe av godsakene vi puttet i sekken. Jeg angrer stygt på at jeg tok en så stor og tung sekk, for det var rimelig heavy. Så neste gang vi skal gå en bratt/tung tur, så kommer jeg til å droppe sekken. Men siden vi skulle sove på fjellet, så måtte det varme klær og god mat til. Jeg hadde på forhånd laget hjemmelaget betasuppe og fiskesuppe som vi tok med, som vi varmet opp igjen på primusen. Det er jeg veldig glad for at vi gjorde, for det er jo så mye bedre enn posesuppene som man kjøper på butikken. 

I tillegg måtte vi jo ha litt grunnleggende ting som kniv, sjokolade (hehehe) , ullklær etc - og så klart våre trofaste, livsreddende kremer. Hadde ikke klart oss uten. Lurt å være noenlunde forberedt når man skal være et døgn ute i det fri! :-)

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
 

I morgen kommer det et stort bildedryss fra turen vår.
Gled dere til dere ser hvor sinnsykt fin natur det er - Norge er så vanvittig fint! 

 

 

Snapchat: kariannenesse
Instagram: kariannenesse.blogg.no & kn.interior
Nettbutikk: www.http://myaloevera.no/kariannenesse 
Facebook-page: Karianne Nesse - Helse, skjønnhet,- og karriereveiledning

 

#karitraa #friluft #friluftsliv #natur #norsknatur #norge #camp #camping #fjelltur #fjell #tur #helse #utno #trolltunga #visitnorway 

21.07.2017

Tipp hvor vi har vært?

SAMSUNG CSC


 

11.06.2017

God nok?

"Jeg er ikke god nok" er en følelse som henger fast ved meg, og som jeg ikke klarer å kvitte meg med. Jeg er ikke god nok for Henrik, for vennene mine, for familien og for jobben min. Følelsen etter å strebe etter å være perfekt og bare være GOD NOK - er forferdelig tung. Presset jeg legger på meg selv for å konstant prestere, er enormt. Og resultatet? Jo, jeg bruker enormt mye tid, energi og penger for å gjøre ekstra fine ting for de rundt meg. Arrangerer, organiserer, lager ting, kjøper ting, hjelper veldig mye til og gjør a.l.t  for at andre skal ha det fint. Og dette er jo også så klart en eller annen form for jakt på bekreftelse. Bekreftelse på at vennene mine faktisk setter pris på meg, for at jeg er en god nok kjæreste og for at de rundt meg er fornøyde. For det er jo egentlig bare det jeg trenger. Bekreftelse. 

 

Og det å konstant føle meg ubrukelig, lite verdt og mer som et problem enn noe bra, er forferdelig slitsomt. Jeg føler hele tiden at jeg må strekke meg langt og hele tiden gjøre "det lille ekstra" for de rundt meg. Og det kan være hva som helst, som å overraske noen med gaver helt uten grunn, stå på kjøkkenet og bake i timevis for å gi bakeverket til noen andre (som overhode ikke har spurt om det), å lage surprisebesøk, å kjøpe ting, lage ting og hjelpe andre, - for at jeg skal føle at jeg gjør noe bra. For at folk skal like meg eller sette pris på meg. Og jeg vet jo innerst inne at dette ikke er nødvendig, men disse følelsene henger så hardt i meg, og jeg føler jeg konstant må "imponere" eller overraske folk. Og dette presset som jeg legger på meg selv, forsterker stadig disse følelsene og tankene om at jeg ikke er god nok. Jeg har ikke prestert bra nok, og jeg er ikke like mye verdt som de andre rundt meg. Og det bryter meg forferdelig mye ned. 

 

SAMSUNG CSC

 

For selvbilde er en viktig ting, og man skal kunne trives med seg selv. Og det gjør jeg ikke, uheldigvis. Jeg får stadig kjeft av Henrik for om hvordan jeg snakker om meg selv. Jeg tuller mye om meg selv og hvordan jeg ser ut. Men han av alle vet at det jeg "tuller" med, er min oppriktige mening. Jeg liker ikke meg selv, og det gjør det vanskelig for meg å forstå hvorfor noen andre gjør det, når jeg ikke gjør det selv. Jeg går med konstant dårlig samvittighet for de rundt meg, og er redd for å være til bry. Jeg har spesielt dårlig samvittighet ovenfor Henrik, for jeg unner han alt. En fin, fantastisk kjæreste som gir han alt han fortjener, - og ikke... meg? 

 

Og i disse periodene som nå, nå som ting er litt ekstra tøft - da isolerer jeg meg, ligger timevis i sengen og føler meg ... tom? Det er vel den enkleste måten å forklare det på. Tom, likegyldig, følelsesløs og deppa, men samtidig så proppfull av følelser og tanker. Utrolig vanskelig å skulle sette ord på det, for det går nesten ikke an å skulle forklare det på en ordentlig måte. Når disse periodene inntreffer, så er det lite som føles gjennomførbart. Som oftest holder jeg meg da hjemme i dagevis, for å slippe å måtte møte virkeligheten utenfor huset. Motløs, sliten og tom for glede, rett og slett. Dager hvor det er mye tårer eller panikkanfall, går kroppen helt i lås i noen dager etterpå. For det sliter så utrolig mye, både psykisk og fysisk. Etter en slik dag er jeg helt ferdig. Da må jeg ligge på lading, for det tar all energien jeg har. Øynene hovner opp som epler, kroppen streiker og hodet er tungt som bly. Jeg bruker så masse muskler, krefter og energi mens det pågår, så når det er ferdig - da er jeg ferdig. 


Og det jeg vil nå - er å isolere meg. Være i fred, være alene og ligge på rommet. For verken hodet eller kroppen har mer å gi akkurat nå. Nå sa det stopp, og jeg må ta hensyn til kroppen. Så det blir nok en rolig helg for min del. Jeg må lade, jeg må bryte ut av dette mønsteret og jeg må få motet på plass igjen. Om bare noen dager drar meg og Henrik på tur, og det kjenner jeg at det trengs sårt. DET gleder jeg meg til! <3 

 

 

 

#helse #psykiskhelse #psyke #psyke #mentalhelse #mental #angst #depresjon #personlig #vondt 

Om meg

Karianne Nesse

Jeg heter Karianne Nesse, og er 23 år gammel. Bor sammen med kjæresten min, på landet utenfor Bergen. Blogger om hverdagen generelt, oppturer og nedturer, interiør, mat og drikke - og litt til =)

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no