hits

Publisert den 11.06.2018 - Mat og kosthold

(Nesten) sukkerfrie skoleboller/solskinnsboller

SAMSUNG CSC

- yep, thats right - 

Jeg er ikke noe særlig flink når det kommer til gjærbakst, men ettersom Henrik er vill etter nybakte boller, så glimter jeg til en gang i ny og ne. Så dette ble en liten overraskelse til han da han kom hjem på forrige fredag. Gjett om gliset gikk rundt på han, da? Haha, små gleder. 

 

Som det står i overskriften, så er disse bollene nesten helt sukkerfrie. Det er kun vaniljekremen som inneholder sukker, for denne er en av de ferdigposene som man får kjøpt på butikken. Jeg orket ikke tanken på å lage en egen, haha. Melisen er også fri fra sukker, siden jeg brukte sukrin-melis. Og det beste av alt? Man merket ikke på smaken at dette er et sunnere alternativ. Ofte så blir søtsaker som er av den sunne arten, ikke så veldig godt (synes jeg da), men disse var veldig saftige og gode. 
 

SAMSUNG CSC

Oppskriften på bolledeigen har jeg lånt fra FITFOCUSE, som har så mange gode og sunne oppskrifter på bloggen sin. 

Oppskrift til ca 20 boller:
5 dl vaniljesaus zero 
1 stk moden banan 
1 pakke fersk gjær 
50 gram smør 
800 - 900 gram siktet speltmel 
1 egg til pensling 

SAMSUNG CSC


Fremgangsmåte på bolledeigen:
1. Varm opp vaniljesausen, uten å koke den. 
2. Tilsett smøret og rør til det har smeltet. 
3. Mos bananen i en bakebolle og bland inn gjæren. 
4. Tilsett det smeltede smøret i vaniljesausen sammen med gjær og banan. 
5. Tilsett mel litt etter litt. 
6. Elt deigen godt, minst 10 minutter. 
7. Sett deigen på heving på et lunt sted, i minst 60 minutter. 
8. Del deigen opp i 20 ca like store emner og rull dem runde og fine. 
9. Sett ovnen på 200 grader. 
10. Sett bollene på etterheving til ovnen er varm 

 

SAMSUNG CSC

Mens bollene er til heving, er det et ypperlig tidspunkt til å lage vaniljekremen. La den avkjøle før du tilsetter den i bollene. 
Når bollene er ferdig etterhevet, bruker du en rund gjenstand (gjerne et glass) til å trykke bollen flat i midten der som vaniljekremen skal være. Fyll alle hulrommene med mye vaniljekrem, før du deretter pensler bollene med et pisket egg.
Bollene skal stekes midt i ovnen i ca 10 minutter. 

 

SAMSUNG CSC

La bollene avkjøles før du tar på melis og strør over kokosstrø. Disse er så luftige og gode, og faller nok like godt i smak hos både store og små. Henrik ble ihvertfall strålende fornøyd, så jeg skal definitivt lage disse flere ganger. 
NYT!

 

 

#bake #bakeglede #baking #hjemmebakt #gjærbakst #boller #skoleboller #solskinnsboller #sunnere #sunnerealternativ #mat #matprat #matglede #mums #hobby #kosthold #helse #oppskrift 

Skriv en ny kommentar